MrX Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=jmFIBqdEhks
MrX Posted March 1, 2012 Author Posted March 1, 2012 Jedan od mojih omiljenih kosarkasa. http://www.alo.rs/sport/43840/Oterali_su_me_iz_Zvezde Te šampionske 1998. godine, Crvena zvezda je igrala finale Kupa Radivoja Koraća sa ekipom Meš Verona.- Pobedili smo u Veroni (74:68), a rukovodstvo kluba se napilo u avionu slaveći titulu. Sećam se da sam ih upozoravao da imamo i revanš. Kao da sam naslutio neuspeh (64:73), za koji najviše krivim trenera Vladislava Lučića, koga smatram najgorim trenerom s kojim sam sarađivao. Inace lik je igrao u BFC i bio ekstremno omiljen i poznajem veliki broj muskih i zenskih (iako je uvek bio u nekoj odrpanoj trenerci) koji su dolazili na utakmice samo zbog njega. Specijalitet mu je tada bilo zakucavanje iz naskoka sa dve noge i banane iz drugog plana. Secam se kad je Zvezdi ubacio 30-ak poena za poluvreme, a slicno je ponovio i protiv Partizana u drugoj utakmici finala kad ga prvih 20-ak minuta nigde nije bilo, a onda mu je neko razbio nos i onda se vratio na teren i sa tamponom koji je visio poput junaka iz loseg filma Hong Kong produkcije sam pobedio. Da se nije povredio vrlo verovatno bi zaigrao na OI u Atlanti.Posle CZ je igrao za Buducnost gde je totalno promenio nacin igre i postao odbrambeni specijalac nesto poput Zvonimira Bobana koji je od najfinijeg tehnicara postao igrac zadatka. Uvek je imao mesto u petorci, cak i u najslavnija doba Buducnosti kada su mu saigraci bili Scepa i Haris.
zorglub Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 :( Sad ne znam šta da mislim, Kuzmanović je stvarno bio odličan igrač i izgledao kao dobra osoba, ali Lale mi je jedan od omiljenih trenera i poznajem ga kao kulturnog i odmerenog čoveka.Kako se zvao kovrdžavi iz Beopetrola (Beobanke?) Srećković? Ili Srećko beše, totalna krečana?
Svarog Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Benčić nije bio kovrdžav, ako se dobro sećam.da nije Igor Perović? on je igrao u Beopetrolu pre Zvezde. mada bi po istom osnovu, nekovrdžavosti, kao mogao da bude pogrešan :)
zorglub Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Nije Vojkan, sigurno... :D Sad se nešto mislim, moguće i u Radničkom da je igrao, ta sam tri kluba najviše i pratio nekad. Srećko Jovanović, Jovan Srećković, tako nešto... mršava dvojka/trojka, zavlačio je sa trice k'o blesav, poludugačka kovrdžava kosa i stalno osmeh na licu, izgledao je kao pravi panja.
Giggsy Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Sladjan Stojkovic? :D On je igrao u Radnickom i imao duzu kosu
zorglub Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 (edited) Jao Sladjan, jeste, .ebo me Srecko! Za odstrel sam... secam se jbng Dejana Parezanina a njega ne. Edited March 1, 2012 by zorglub
Giggsy Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Bogami, namucih se, ali pretpostavio sam da to moze da bude samo on :D Da, Parezanin plus Nadjfeji, Plisnic i Avlijas
Svarog Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Slađan Stojković je legenda :D zar moguće da nisi se sam setio?igrao do pre par sezona valjda, u onoj Avala Ada (ili kako se već zvalo), znam da su tad bili neki tekstovi o njemu.za ovo zavlačenje po ćoškovima nisam baš siguran, meni više ostao u sećanju po nekim trojkama iz trka a preko čoveka
Jose Raul Capablanca Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Gledao sam ga u zadnje dve sezone koje je odigrao, sigurno 4-5 puta... Legenda.
Ivo Petović Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Slađan Stojković je bio najbolji strelac lige u Sloboda Diti (igrao sa Miletom Lisicom) u onoj poslednjoj sezoni polu-SFRJ lige, kad je Partizan bio prvak Evrope, a Zvezdu, nakon starta od 0-4, preporodio pokojni Guza Janković. To ga je preporučilo Partizanu, ali je imao lošu sezonu, a naročito je podbacio protiv Zvezde u finalu (2-3), pa je po kratkom postupku liferovan u pančevački Profikolor. U Slobodi i Profikoloru je igrao mnogo bolje nego kasnije u Zdravlju i Radničkom.
zorglub Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Ma sećam se svačega, i nesalomivog Badže, i Žuće Mitića, i Prekovićevog anti-skok šuta, i koliki je prgavac bio Digov kolega Cimbaljević, jednog Čabarkapinog poteza zbog koga je cela hala ustala i tapšala, onog ala Tom Čejmbers kucanja Ace Nađfeji-ja koje je posle bilo u špici za pregled ligaških utakmica, ogromnog dupeta pomenutog Parežanina, i izgubljenog Miškovića i Topalovićevog izbačaja, prve utakmice sa Cibonom u Zagrebu i Topićevog flegma korzo-hoda kroz kišu upaljača, pljuvačke i kovanica, Mutine izjave o podvarku i ćurci, naslova u Žurnalu: "Lučić: Odbrana je za kukavice!", mladog Kecmana, Kijca, Šubare i Otaševića, Zeke u kariranom sakou, polufinala kupa Saporte protiv Žalgirisa sa Franjom Arapovićem i čudovišnim Žukauskasom, ali dosta se i izgubilo usput. Bio sam na n utakmica Radničkog, na primer, a ne mogu da se setim imena tadašnje 4. i 5-ice, jedan je bio mladi Petrović, drugi iskusni...? Kako se zvao odlični trener uvek neugodnog Lovćena? Ne zamerite, već sam rekao, čini mi se, od vojske sam imao nekih 7-8 godina skoro potpune apstinencije od praćenja košarke, tako mi došlo valjda. Mada i danas samo nešto malo propratim NBA, za Euroleague i domaće utakmice nemam vremena, a i budala sam nostalgična pa patim za onom, kakvom-takvom domaćom ligom.
pacey defender Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 ...Krečkovićeve konferencije za štampu, Čanak i Marković u Spartaku iz Subotice...Gambiroža, Munižaba...
Recommended Posts