Jump to content

Nostalgija

Featured Replies

• 3 weeks later...
  • Author

Jedan od mojih omiljenih kosarkasa. http://www.alo.rs/sport/43840/Oterali_su_me_iz_Zvezde Te šampionske 1998. godine, Crvena zvezda je igrala finale Kupa Radivoja Koraća sa ekipom Meš Verona.- Pobedili smo u Veroni (74:68), a rukovodstvo kluba se napilo u avionu slaveći titulu. Sećam se da sam ih upozoravao da imamo i revanš. Kao da sam naslutio neuspeh (64:73), za koji najviše krivim trenera Vladislava Lučića, koga smatram najgorim trenerom s kojim sam sarađivao. :blink: Inace lik je igrao u BFC i bio ekstremno omiljen i poznajem veliki broj muskih i zenskih (iako je uvek bio u nekoj odrpanoj trenerci) koji su dolazili na utakmice samo zbog njega. Specijalitet mu je tada bilo zakucavanje iz naskoka sa dve noge i banane iz drugog plana. Secam se kad je Zvezdi ubacio 30-ak poena za poluvreme, a slicno je ponovio i protiv Partizana u drugoj utakmici finala kad ga prvih 20-ak minuta nigde nije bilo, a onda mu je neko razbio nos i onda se vratio na teren i sa tamponom koji je visio poput junaka iz loseg filma Hong Kong produkcije sam pobedio. Da se nije povredio vrlo verovatno bi zaigrao na OI u Atlanti.Posle CZ je igrao za Buducnost gde je totalno promenio nacin igre i postao odbrambeni specijalac nesto poput Zvonimira Bobana koji je od najfinijeg tehnicara postao igrac zadatka. Uvek je imao mesto u petorci, cak i u najslavnija doba Buducnosti kada su mu saigraci bili Scepa i Haris.

:( Sad ne znam šta da mislim, Kuzmanović je stvarno bio odličan igrač i izgledao kao dobra osoba, ali Lale mi je jedan od omiljenih trenera i poznajem ga kao kulturnog i odmerenog čoveka.Kako se zvao kovrdžavi iz Beopetrola (Beobanke?) Srećković? Ili Srećko beše, totalna krečana?

Benčić nije bio kovrdžav, ako se dobro sećam.da nije Igor Perović? on je igrao u Beopetrolu pre Zvezde. mada bi po istom osnovu, nekovrdžavosti, kao mogao da bude pogrešan :)

Nije Vojkan, sigurno... :D Sad se nešto mislim, moguće i u Radničkom da je igrao, ta sam tri kluba najviše i pratio nekad. Srećko Jovanović, Jovan Srećković, tako nešto... mršava dvojka/trojka, zavlačio je sa trice k'o blesav, poludugačka kovrdžava kosa i stalno osmeh na licu, izgledao je kao pravi panja.

Sladjan Stojkovic? :D On je igrao u Radnickom i imao duzu kosu

Jao Sladjan, jeste, .ebo me Srecko! Za odstrel sam... secam se jbng Dejana Parezanina a njega ne.

Edited by zorglub

Bogami, namucih se, ali pretpostavio sam da to moze da bude samo on :D Da, Parezanin plus Nadjfeji, Plisnic i Avlijas :thumbup:

Slađan Stojković je legenda :D zar moguće da nisi se sam setio?igrao do pre par sezona valjda, u onoj Avala Ada (ili kako se već zvalo), znam da su tad bili neki tekstovi o njemu.za ovo zavlačenje po ćoškovima nisam baš siguran, meni više ostao u sećanju po nekim trojkama iz trka a preko čoveka :Hail::isuse:

Gledao sam ga u zadnje dve sezone koje je odigrao, sigurno 4-5 puta... Legenda.

Slađan Stojković je bio najbolji strelac lige u Sloboda Diti (igrao sa Miletom Lisicom) u onoj poslednjoj sezoni polu-SFRJ lige, kad je Partizan bio prvak Evrope, a Zvezdu, nakon starta od 0-4, preporodio pokojni Guza Janković. To ga je preporučilo Partizanu, ali je imao lošu sezonu, a naročito je podbacio protiv Zvezde u finalu (2-3), pa je po kratkom postupku liferovan u pančevački Profikolor. U Slobodi i Profikoloru je igrao mnogo bolje nego kasnije u Zdravlju i Radničkom.

Ma sećam se svačega, i nesalomivog Badže, i Žuće Mitića, i Prekovićevog anti-skok šuta, i koliki je prgavac bio Digov kolega Cimbaljević, jednog Čabarkapinog poteza zbog koga je cela hala ustala i tapšala, onog ala Tom Čejmbers kucanja Ace Nađfeji-ja koje je posle bilo u špici za pregled ligaških utakmica, ogromnog dupeta pomenutog Parežanina, i izgubljenog Miškovića i Topalovićevog izbačaja, prve utakmice sa Cibonom u Zagrebu i Topićevog flegma korzo-hoda kroz kišu upaljača, pljuvačke i kovanica, Mutine izjave o podvarku i ćurci, naslova u Žurnalu: "Lučić: Odbrana je za kukavice!", mladog Kecmana, Kijca, Šubare i Otaševića, Zeke u kariranom sakou, polufinala kupa Saporte protiv Žalgirisa sa Franjom Arapovićem i čudovišnim Žukauskasom, ali dosta se i izgubilo usput. Bio sam na n utakmica Radničkog, na primer, a ne mogu da se setim imena tadašnje 4. i 5-ice, jedan je bio mladi Petrović, drugi iskusni...? Kako se zvao odlični trener uvek neugodnog Lovćena? Ne zamerite, već sam rekao, čini mi se, od vojske sam imao nekih 7-8 godina skoro potpune apstinencije od praćenja košarke, tako mi došlo valjda. Mada i danas samo nešto malo propratim NBA, za Euroleague i domaće utakmice nemam vremena, a i budala sam nostalgična pa patim za onom, kakvom-takvom domaćom ligom.

...Krečkovićeve konferencije za štampu, Čanak i Marković u Spartaku iz Subotice...Gambiroža, Munižaba...

<--- :wub: