Teixeira Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Na Areni - Paspalj, Divac, Đorđević, Ilić i Tomašević (!?) komentarisali film.sutra posle cibona-krka, tj. oko 21.45-22 ce biti repriza ovoga.
MocaVukotic Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Vranković: Dražen bio ljut na Divca zbog...Stojko Vranković, nekadašnji hrvatski košarkaš, tvrdi da zna pravi razlog prekida prijateljstva Vlade Divca i Dražena Petrovića.Film "Jednom braća", o prijateljstvu najboljih košarkaša ex-YU svih vremena Draženu Petroviću i Vladi Divcu, inicirao je mnoge komentare. I danas, dve decenije posle, mnogi se pitaju šta se desilo između Divca i Petrovića, da li je samo rat u bivšoj Jugoslaviji bio povod da prekinu druženje...Verovalo se da je to što je Divac na Svetskom prvenmstvu u Argentini 1990. godine bacio hrvatsku zastavu na pod bio glavni razlog za prekid odnosa njega i hrvatskih košarkaša u jugoslovenskoj reprezentaciji.Međutim...Nekadašnji centar Zadra i hrvatske reprezentacije Stojko Vranković, član generacije jugoslovenske reprezentacije u kojoj su igrali i Divac i Dražen, otkrio je, možda, pravi razlog prekida prijateljstva dvojice košarkaških velikana."Ovo do sada nisam govorio, ali ću reći. Dražen mi je ispričao da ga je Divac razočarao na utakmici u Los Anđelesu, jer je napravio gest koji je značio definitivni kraj njihovog odnosa. U jednom duelu s Divcem Dražen je pao na parket očekujući prekršaj, a Divac je potom prošao pored njega i nagazio ga nogom!", tvrdi Vranković, prenosi GOL.hr.Divac je tada igrao za Lejkerse, a Petrović je bio član Nju Džersi Netsa. "Znate, Dražen je u odnosima sa ljudima znao puno da istrpi, ali kada bi jednom nekog precrtao onda je to bio konačni kraj", dodao je Vranković.U vreme kad su Divac i Petrović igrali za te timove, jedna američka tv kuća je radila prilog o njima, primetivšii tada da su, bez mnogo emocija, porazgovarali tokom meča. "Još uvek smo prijatelji, ali ne razgovaramo onako kako smo navikli. Razlog tome je rat", rekao je tada Dražen Petrović američkim novinarima.Posle te utakmice, tvrdi Vranković, više ništa nije bilo isto... mondo
Nikodije Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Bas su mogli i Tompsona da pitaju sta misli, dao bi verovatno jos zanimljiviji odgovor nego notorni Stojko.
Moća Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Sad ce ispadne da ga je posle neke tekme Vlade sacekao na parkingu i iznabadao sve mu psujuci majku ustasku. Uostalom jel moze neko da pronadje snimak te tekme pa da se proveri.
Djuro Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 ... pa da se proveri.Sta vredi?Ako ga jeste nabo', onda ces reci da "nije bilo nista strasno, ustaska picka se previja na podu bezveze, nije ga ni tako'...".Ako ga nije nabo, onda ces reci da "nije bilo nista strasno, ustaska picka se previja na podu bezveze, nije ga ni tako'..."
Moća Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Nije tacno.Ako ga je nabo onda cu reci da je Divac najveci smrad na kugli zemaljskoj. Ako nije onda cu reci da Stojko ima neke probleme u svojoj glavi.
Giggsy Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Verujem da bi snimak te utakmice kad-tad negde isplivao za ovih 20 godina da se to stvarno desilo, narocito s obzirom na okolnosti...
The Ghost Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Normalno je da Stojko i Arapovic sada pljuju po Divcu i ovom filmu jer im je krivo sto je Drazen bio bolji sa Vladom nego sa njima. Divac je umeo da se zeza i, za razliku od ove dvojice drveta, bio je smeker. Vlade je uvek uspevao da dopre do Drazena, iako mu je po karakteru bio susta suprotnost.E sad, nije ni Drazen bas bio cvece, odnosno bio je bezobrazan i prepotentan. Poznato je da je uspeo da ultimatumom odstrani Saleta Djordjevica iz Dudinih kombinacija, ali ne znam koliko je poznato da je na isti nacin uradio i sa Pecarskim. Drazen je rekao Dudi da mu Pecarski nikako ne odgovara, da bi trebalo da zove Arapovica, jer kao, uigrani su iz Cibone, sto se na kraju i desilo. Posle je Pecarski plakao u svlacionici kao kisna godina.U ovo bas nisam siguran, ali cuh da je Drazenu, u skladu sa ambicijom da mora da bude prvi i najbolji, uvek bilo krivo sto je Vlade zaigrao u NBA pre njega.Oko ove price da ga je Divac nagazio na tekmi, ne bih se cudio da je to Drazen izmislio. Siguran sam milion odsto da to Divac nije uradio.
Djuro Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Normalno je da Stojko i Arapovic sada pljuju po Divcu i ovom filmu jer im je krivo sto je Drazen bio bolji sa Vladom nego sa njima. Divac je umeo da se zeza i, za razliku od ove dvojice drveta, bio je smeker. Vlade je uvek uspevao da dopre do Drazena, iako mu je po karakteru bio susta suprotnost.E sad, nije ni Drazen bas bio cvece, odnosno bio je bezobrazan i prepotentan. Poznato je da je uspeo da ultimatumom odstrani Saleta Djordjevica iz Dudinih kombinacija, ali ne znam koliko je poznato da je na isti nacin uradio i sa Pecarskim. Drazen je rekao Dudi da mu Pecarski nikako ne odgovara, da bi trebalo da zove Arapovica, jer kao, uigrani su iz Cibone, sto se na kraju i desilo. Posle je Pecarski plakao u svlacionici kao kisna godina.U ovo bas nisam siguran, ali cuh da je Drazenu, u skladu sa ambicijom da mora da bude prvi i najbolji, uvek bilo krivo sto je Vlade zaigrao u NBA pre njega.Oko ove price da ga je Divac nagazio na tekmi, ne bih se cudio da je to Drazen izmislio. Siguran sam milion odsto da to Divac nije uradio.U krivu si, u zabludi, sve je netacno.
TheBigFlegma Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Osim detalja da je Dražen tražio da Đorđević ne igra za reprezentaciju.
April Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Osim detalja da je Dražen tražio da Đorđević ne igra za reprezentaciju.To sam cuo iz vise izvora, i verujem da je istina. Duda je suvise veliki gospodin da bi pricao stare price, a mislim da i Sale preskace tu pricu nekim osmehom tipa 'da, ali to sad vise nije vazno.'
misko maric Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Normalno je da Stojko i Arapovic sada pljuju po Divcu i ovom filmu jer im je krivo sto je Drazen bio bolji sa Vladom nego sa njima. Divac je umeo da se zeza i, za razliku od ove dvojice drveta, bio je smeker. Vlade je uvek uspevao da dopre do Drazena, iako mu je po karakteru bio susta suprotnost.E sad, nije ni Drazen bas bio cvece, odnosno bio je bezobrazan i prepotentan. Poznato je da je uspeo da ultimatumom odstrani Saleta Djordjevica iz Dudinih kombinacija, ali ne znam koliko je poznato da je na isti nacin uradio i sa Pecarskim. Drazen je rekao Dudi da mu Pecarski nikako ne odgovara, da bi trebalo da zove Arapovica, jer kao, uigrani su iz Cibone, sto se na kraju i desilo. Posle je Pecarski plakao u svlacionici kao kisna godina.U ovo bas nisam siguran, ali cuh da je Drazenu, u skladu sa ambicijom da mora da bude prvi i najbolji, uvek bilo krivo sto je Vlade zaigrao u NBA pre njega.Oko ove price da ga je Divac nagazio na tekmi, ne bih se cudio da je to Drazen izmislio. Siguran sam milion odsto da to Divac nije uradio.Ne znam odakle to da su Divac i Drazen bili neki ne znam kakvi ortaci.Jasno je naravno iz aviona da Divac iz nekih njemu poznatih razloga pere deo svoje biografije. Nije ni neko cudo, posto je ocito da covek ima visoke, pa i politicke ambicije.
Nikodije Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Ne znam odakle to da su Divac i Drazen bili neki ne znam kakvi ortaci.Jasno je naravno iz aviona da Divac iz nekih njemu poznatih razloga pere deo svoje biografije. Nije ni neko cudo, posto je ocito da covek ima visoke, pa i politicke ambicije.A sta tacno treba Divac da opere iz svoje biografije, apropo odnosa sa Drazenom, i svega opisanog u filmu? To sto je bacio sahovnicu? Jaka stvar. Drugi su radili mnogo gore stvari, pa su sada korifeji nove regionalne mirotvorne politike, i dobre saradnje.Ima drugih stvari koje Divac treba da opere iz svoje biografije, i mahom se ticu njegovog postsportskog angazmana, ali to nije pomenuto u filmu.
keitel Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Oko ove price da ga je Divac nagazio na tekmi, ne bih se cudio da je to Drazen izmislio. Siguran sam milion odsto da to Divac nije uradio.Niti je Divac bio baš toliki sportsmen niti je Stojko imao razloga da izmišlja nešto što se razlikuje od zvanične verzije zahlađenja odnosa koja se ticala bacanja zastave i nacionalističke retorike. Upravo suprotno od toga, teza da je do zahlađenja došlo uslijed banalnog gaženja (kamo patriotizam, ljubav prema novoj domovini, strah od reakcije branitelja?) čini da se mnoge stvari gledaju drugim očima. Ali dobro, akcenat ovog filma je bačen na odnos među njima dvojicom i s te strane ne može niko da prigovori kako neke stvari nisu predstavljene ispravno. Ono što se nije uklapalo u priču prosto je izostavljeno tako da na osnovu filma neko ko ne zna sve detalje rizikuje da stekne pogrešnu predstavu o svemu što se događalo. Slažem se da Divac ima potrebe da objasni neke stvari, nejasni su samo ciljevi, ali valjda će se i to vremenom raščistiti.Što se tiče Čuture, nešto mi je u magli ta njegova izjava u najružnijem gradu u Evropi (jel to bješe rekao za Podgoricu? Ako jeste, i nije mnogo promašio, neka se niko ne osjeti uvrijeđenim). Uvijek mi je odavao utisak elokventnog, pristojnog čovjeka, čest je gost Beograda i stvarno ga ne dovodim u vezu sa nekakvim nacionalističkim usmjerenjima. Možda neko ovde zna više o tome, to je moj lični utisak.
MrX Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 Niti je Drazen svetac, niti je Divac, a i sveci postanu sveci kad nesto zabrljaju pa se posle iskupe. jebi ga, niko ne pravi filmove o zoranu čuturi...Mislim da je ovo sustina svega. Naravno da je Drazen bio bolji sa Zoranom, Franjom i Stojkom, ali koga bi to u SAD zanimalo Drazenovo prijateljstvo sa nekim ko je bio na kraju klupe Bostona pre 20g i kog se niko ne seca? Ovo je prava holivudska prica, o harizmaticnom Divcu i Drazenu koji je umro mlad i time mnogo vise time nego igrama u NBA usao u legendu (videti recimo pod Dzems Din), o raspadu jedne zemlje prikazanom kroz raspad prijateljstva...
Recommended Posts