haski Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Uh, svašta mi je prolazilo kroz glavu gledajući film. Na kraju nisam mogao zadržati suze. Tužno je da su ga morali napraviti Amerikanci. Ali dobro da jesu.
Mister No Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 http://gol.hr/clanak/rubrika/kosarka/zadnje-drazenove-rijeci-saznajte-sto-nije-oprostio-divcu.html
bradilko Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Ni Drazen ni Divac nisu Tomas Man ili Remark. U to vreme su bili u grdnoj nevolji. Morao je svako od njih reci koje je nacionalnosti i kao podrzati neku "svoju" stranu. Poznavajuci povrsno jednog od njih gotovo sam siguran da nije znao, u to vreme, ni koje je rase. Tim momcima je bilo nametnuto nacionalno deklarisanje i ako je, recimo, Divac lupao to sto je lupao pre bih mu pripisao neznanju a ne nekoj misaonoj reakciji. Naravno da bih, sto @Djuro kaze, voleo da Divac nije bio u poziciji kakvoj je bio. @Aprilnisu sprcavane pare u Cibonu vec je Mirko to sve lepo planirao i finisirao sa Drazenom.86. se secam da je npr. Muggsy Bogues odigrao odlicnu odbranu na Drazenu. Ne zaboravi da su pre Divca Sovjeti utrpali 2 trice vedetama za nekoliko sekundi.O kohonesima sam nazvrljao u kontekstu toga da je odluka Vlade Divca da ode u Lakerse sa 20-ak godina u to vreme bila ravna cudu. Neuporedivo sa danasnjicom kad svaki tovar-atleta iz Evrope ima bolji prolaz u nba nego npr u Barsu. I meni je zao sto 92. nije bila citava ekipa vs. dream team. sve to vazi samo u toku leta i pristupu americkom letnjim akcijama.
April Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 nisu sprcavane pare u Cibonu vec je Mirko to sve lepo planirao i finisirao sa Drazenom.Daleko od toga da Novosel nije znao sta radi i da je uludo trosio pare, ali bi sve to bila suplja kanta bez Drazena. Ni pre, ni posle Drazena, Cibosi ni na puskomet nisu prisli ozbiljnom rezultatu u Evropi. Godinama igraju EL i ne ostavljaju nikakav dublji trag u njoj(uporedi ga recimo sa Partizanovim kontinuitetom nastupa na F4 '88., '92., '98'., 2010., ili Zagirisovim kontinuitetom). Cega oni imaju da se secaju? Samo Drazenovih godina i nicega vise. Da nije bilo Drazena, ni Mihovil, ni Aco, ni Danko, ni Franjo ne bi postali zlatna generacija, vec samo jedna od brojnih i prolaznih; nisu oni bili nista talentovaniji od npr. generacije Mulaomerovica ili Planinica. On je napravio razliku od odlicnog tima do besmrtne generacije.
Mister No Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Danas bi Dražen proslavio 46-u godinu. http://www.youtube.com/watch?v=_EcW_FaKtf0&feature=player_embedded#!
Paspalj14 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Evo jedne fotografije za sve koji su nekada davno subotom u 17 bili u Pioniru, Hali sportova, Jazinama, Skenderiji ili Zetri, Kutiji sibica, Baldekinu, Moraci, Tivoliju, Mejdanu, ili sedeli kuci i cekali prenos utakmice za koju je odluceno da je derbi kola ( a sve su tada bile derbi )...
Paspalj14 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Nadam se da cu sada uspeti da zakacim i najavljenu fotografiju...
Paspalj14 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 (edited) :( jbg, necu, u pravu si... Edited December 9, 2010 by Paspalj14
pacey defender Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Nije bio najbolji, ali je definitivno moj omiljeni igrač. Mi levoruki sa vrljavim šutem se držimo :D
Recommended Posts