Djuro Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 @DjuroVlade i Drazen su se culi telefonom "svaki dan". Ja ni devojku ne zovem svaki dan :) Enivej, mislim da gresis sto se njihovog odnosa tice.to "svaki dan" proizilazi iz filma. ni ja ne verujem da je to tako bilo. ne gresim sto se tice njihovog odnosa.
Djuro Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 zasto da se izvinjava? covek je rekao da bi to isto uradio i sa srpskom zastavom. video si kako na to gledaju dino i toni danas.pa eto. ni Diki ne razume zasto treba da se izvinjava, ni ti ne razumes, ni vecina ljudi u Srbiji to ne razume.ja samo verujem da bi Srbija bila mnogo srecnija zemlja, kada bi bilo obrnuto.
Djuro Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Čini mi se da si, ne grešeći mnogo u činjenicama, ali, onako - vrlo kreativno tumačeći iste, u potpunosti iskrivio sliku ovog filma.ja sam cinjenicama iskrivio sliku filma, a njegovi tvorci su kreativnim tumacenjem cinjenica iskrivili stvarnost.
Ros Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 mirko novosel je bio najvazniji faktor zbog koga je drazen presao u cibonu ili lokomotivu do mirka, koji je inace stvorio cibonu i zapoceo novu eru u sfrj kosarci okupivsi najbolje firme zagreba u to vreme a kazu i doveo converse u ex-YUslabo bi mirku sve to vredelo da je zvezda uzela titulu. drazen je hteo da igra u kupu sampiona i kako je cibona bila prvak sezonu pred njegov odlazak iz sibenke onda je bilo jasno gde ce. a falilo je zvezdi par sekundi. :(
April Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 (edited) Drazen nije bas tako pregazio evropu kao plitak potok. ne preteruj. uzeo je jednu titulu sfrj. u ciboni mu je sve bilo podredjeno a i igrao je tamo sa sjajnim igracima. u realu nije uzeo kup sampiona. kup kupova u antologijskom dvoboju sa smitom. u reprezentaciji je poceo da uzima trofeje kad se pojavila generacija 68. U svemu ostalom cu se sloziti(posebno u vezi Novoselovog angazmana), ali procitaj jos jednom sta si napisao...za ciglo 6 godina stigao je da uzme i titule u sfrj(lepo bi bilo i da zaracunas i ukradenu sa Sibenkom, to bi bilo kao kad bi decko od 16 godina sad vodio Igokeu do NLB titule) i Kup sampiona sa Cibosima(u koje su godinama pre njega besmisleno sprcavane ogromne pare i koji su tek sa njim postali pravi evropski tim) i Kup kupova sa Realom(verovatno najbolje individualno izdanje jednog igraca u evropskom finalu ikad), '86. bi prakticno sam uzeo svetsko prvenstvo sa reprezentacijom da Kreša nije napravio onu ludost sa uvodjenjem Divca u zadnjem napadu protiv Rusa(uostalom, ako vec poredis cojones, uporedi Divchevo useravanje u zadnjim sekundama sa Rusima i Drazenova tri bacanja u plejof finalu), a onda je sacekao ONU generaciju i bio njen lider...da, nikad necu prezaliti što SFRJ nije potrajala do '93. Ubedjen sam da bi mec u Barseloni imao drugaciji tok da su se licne greske centara rasporedile na Stojka, Dina, Vladeta i Zorana... Edited October 20, 2010 by April
Mister No Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 (edited) U svemu ostalom cu se sloziti(posebno u vezi Novoselovog angazmana), ali procitaj jos jednom sta si napisao...za ciglo 6 godina stigao je da uzme i titule u sfrj(lepo bi bilo i da zaracunas i ukradenu sa Sibenkom, to bi bilo kao kad bi decko od 16 godina sad vodio Igokeu do NLB titule) i Kup sampiona sa Cibosima(u koje su godinama pre njega besmisleno sprcavane ogromne pare i koji su tek sa njim postali pravi evropski tim) i Kup kupova sa Realom(verovatno najbolje individualno izdanje jednog igraca u evropskom finalu ikad), '86. bi prakticno sam uzeo svetsko prvenstvo sa reprezentacijom da Kreša nije napravio onu ludost sa uvodjenjem Divca u zadnjem napadu protiv Rusa(uostalom, ako vec poredis cojones, uporedi Divchevo useravanje u zadnjim sekundama sa Rusima i Drazenova tri bacanja u plejof finalu), a onda je sacekao ONU generaciju i bio njen lider...da, nikad necu prezaliti što SFRJ nije potrajala do '93. Ubedjen sam da bi mec u Barseloni imao drugaciji tok da su se licne greske centara rasporedile na Stojka, Dina, Vladeta i Zorana...Dražen je prešao u Cibonu jer je u to vrijeme Cibona slagala momčad za velike stvari. Ps. Htjeli to neki priznati ili ne,Cibona je i 1986.,1987. i 1988. izgubila naslove prvaka radi Draženove igre u završnicama susreta.On je bio dobar dok nije bilo stani pani,jer Cibona nije ni navikla igrati egal utakmice. Petrović je sva ta prvenstva osobno ujebao. Ne vidim razlog zašto bi se to skrivalo ili ne napisalo. Također,u svim tim utakmicama je obrambeno preko njega najviše pljuštalo. Nafilali su ga 1986 Petar Popović, 1987 Bane Prelević te 1988 Saša Đorđević...na toj su se utakmici zakačili i Đorđević više nije vidio reprezentacije, iako je bio bolji play od Zdovca. Edited October 20, 2010 by Mister No
MrX Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 Glede Divca i zastave, lako nam je suditi sa distance od 20 godina, samo godinu dana pre toga se u Zagrebu orilo Divac i Ju-go-slavija, posle tog prvenstva su jos jedno EP hrvatski kosarkasi igrali za YU, kao i u drugim sportovima, cak i Zvone Boban je posle onog skoka na pandura koji se proglasava pocetkom ustanka hrvatskog naroda protiv zajednicke drzave odigrao jos desetak meceva za tu ozloglasenu zajednicku reprezentaciju, na onom cuvenom mecu protiv Holandije u ZG su se vijorile hrvatske zastave bez petokrake, ja sam tih dana za ocenu pevao "Racunajte na nas", a pustanje "Boze pravde" na pred pocetak prijateljskog fudbalskog meca je bio "nezapamcen skandal" sto ce reci ta zastava za Jugoslovena `90. jeste bila ustaska (bez obzira na raspored kockica - nesto sam skeptik da se 22-godisnji kosarkas bavio heraldikom i analizirao hrvatske grbove koji je prihvatljiv, a koji ne), kao sto je i ona sa orlovima i ocilima bila cetnicka iako su to sada zvanicne zastave dve drzave.Prvi deo onog dugog Djurinog teksta mi se cini logicnim da je ta njihova bliskost i nerazdvojnost prenaduvana i da bi to bilo mozda realnije da je napravljeno u slucaju Divac-Kukoc/Radja jer su oni bili zajedno u reprezentacijama i rivali u klubovima od 14-te, ali posto Drazena vise nema ovakve price izgledaju efektnije.
Timmy Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 pa eto. ni Diki ne razume zasto treba da se izvinjava, ni ti ne razumes, ni vecina ljudi u Srbiji to ne razume.ja samo verujem da bi Srbija bila mnogo srecnija zemlja, kada bi bilo obrnuto.Sa nekim tvojim zakljuchcima se ne slazem, ali ovo si ubo tacno u sridu. Al to nazalost umnogome prevazilazi sportske okvire, pa ne bih da produbljujemo temu na tu stranu.
Кристофер Лумумбо Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 pa eto. ni Diki ne razume zasto treba da se izvinjava, ni ti ne razumes, ni vecina ljudi u Srbiji to ne razume.ja samo verujem da bi Srbija bila mnogo srecnija zemlja, kada bi bilo obrnuto.sta zapravo treba da razumem? nacionalista uleteo sa nacionalistickom zastavom, a divac mu pokazao gde mu je mesto. samo mogu da mu aplaudiram zbog tog poteza. to sto je propaganda od toga napravila nesto drugo nije njegov problem. kao sto sam vec rekao, divac je rekao da bi bacio i srpsku zastavu, a ja bih mu i tada aplaudirao.
J.R. Cash Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 to "svaki dan" proizilazi iz filma. ni ja ne verujem da je to tako bilo. ne gresim sto se tice njihovog odnosa.Proizilazi iz reci Drazenove majke i Divca. Ne poznajem ih, ali sam sklon da poverujem da oni nesto vise znaju o odnosu Drazena i Divca od tebe.
Кристофер Лумумбо Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Proizilazi iz reci Drazenove majke i Divca. Ne poznajem ih, ali sam sklon da poverujem da oni nesto vise znaju o odnosu Drazena i Divca od tebe.plus drazen1:52http://www.youtube.com/watch?v=3hOst_NExGI&feature=related
Mauci Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Moje misljenje je da su oni postali (bolji ili blizi) prijatelji bas u tom periodu kad su poceli igrati u NBA. Ono kad Divac kaze da nije znao kako da odreaguje kad ga je zvao Drazen, sav srecan sto je zabio kos... Verujem da je Drazenu bilo bitno da ima nekog i tamo, relativno blizu, s kim moze da deli i dobro i lose.
J.R. Cash Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Naravno da su se tad dodatno zblizili. Isti su hleb jeli, nosili iste cipele, bili u istoj kozi, itd.
harper lee Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Bem ti film, zarozao me skroz.Isti slucaj i ovde. Zasto li sam odgledao ovo? :(
Recommended Posts