Кристофер Лумумбо Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 zasto da se izvinjava? covek je rekao da bi to isto uradio i sa srpskom zastavom. video si kako na to gledaju dino i toni danas.
Roger Sanchez Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 zasto da se izvinjava? covek je rekao da bi to isto uradio i sa srpskom zastavom. video si kako na to gledaju dino i toni danas.Jel mu neko u godinama koje su dolazile iznio pravu trobojku na teren? Igralo se pod lažnom zastavom još dugo, dugo, doduše bez zvjezdočke.. Molim 1 bunarenje po memorijama.. Inače, moram povući svoj prethodni stejtment glede slučaja zastava, nisam siguran više da je to bila baš ustaška zastava, mada je i dalje vrlo vjerojatno - Arhentina je bila omiljena destinacija Uhordi.Da sumiram, film je zaključen nekim polupomirenjem, u skladu sa glavnom tezom filma - Biserkino 'Nismo mi krivi' i Divčevo 'My burden' su eto tako neki zaključak, dok TheNacija na JelPlatzu i dalje nepomirljivo tvrdi - Četnik!
Кристофер Лумумбо Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 poenta cele price je da divac nije bio naconalista i da je uvek bio good guy. o tome su pricali i radja i dino pre ovog intervjua. splet nesrecnih okolnosti i propaganda su ucinili svoje i on ce zauvek u hrvatskoj biti percipiran kao cetnik.
HotShot Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Argentina, Evita Peron i muž joj, ustaška emigracija... Vlade modernoj Hrvatskoj nema na čemu da se izvinjava, jedino NDH. Reagovao je potpuno ispravno, u skladu sa jugoslovenskim vaspitanjem. Toni je, naravno, najveća faca sa ovih prostora
HotShot Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 poenta cele price je da divac nije bio naconalista i da je uvek bio good guy. o tome su pricali i radja i dino pre ovog intervjua. splet nesrecnih okolnosti i propaganda su ucinili svoje i on ce zauvek u hrvatskoj biti percipiran kao cetnik. Darko&Darko strike again@satnik NATO aždajeI da su izneli pravu trobojku Divcu na teren u godinama koje su dolazile ne bi imao razloga da je otima, jer je ona bila zastava obe države tadašnje SRJ (sadašnja crnogorska zastava je proglašena iz političkih razloga...)
Кристофер Лумумбо Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 (edited) Darko&Darko strike again@satnik NATO aždajeI da su izneli pravu trobojku Divcu na teren u godinama koje su dolazile ne bi imao razloga da je otima, jer je ona bila zastava obe države tadašnje SRJ (sadašnja crnogorska zastava je proglašena iz političkih razloga...):D Edited October 19, 2010 by kojot
Roger Sanchez Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 @satnik NATO aždajeI da su izneli pravu trobojku Divcu na teren u godinama koje su dolazile ne bi imao razloga da je otima, jer je ona bila zastava obe države tadašnje SRJ (sadašnja crnogorska zastava je proglašena iz političkih razloga...)Mislio sam na orloviziranu zastavu, ili kako bi se to nazivalo tu na zapadu, pravu ćetnićku. Ovoj sadašnjoj sličnu. A reagirati je mogao i po playbooku, dakle 1 ignore. @ kojotDa je Vlade velika dobričina višestruko je posvjedočeno od Dine & Tonija - tako da eto, okolnosti su bile zajebane, od samog izlijetanja brkatog provokatora pa nadalje. Vlade je u filmu preuzeo taj neki teret odgovornosti za situaciju na sebe, tako da tu postoji nekakva isprika, samo nije ono baš decidirana.Da se vratimo na košarku, divno je bilo ponovo gledati 1 dajđest Draženovih i Divčevih majstorija.
misko maric Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 film je... onako. meni suze na oci naterao nije. suze mi krenu tek kada pomislim na sve strahote koje je glupi rat doneo ljudima. kosarka (i sbbkbb) je tu najmanje bitna.imao sam srecu da upoznam i Divca i Drazena. film ne prikazuje potpuno tacnu sliku onog vremena i odnosa medju igracima. Drazen i Divac nisu bili najbolji prijatelji na svetu, kako ih ovde film prikazuje. Divac, Toni i Dino su bili dobri prijatelji. Drazen je bio dosta stariji od te generacije i nije se druzio sa njima. nije bio deo te ekipe. zapravo, Drazen se druzio sa veoma malim brojem ljudi ali to i nisu bila prava prijateljstva (u smislu kako ih mi, obicni ljudi, dozivljavamo). on je bio masina, nije imao vremena za druge ljude. Drazena su mnogi mrzeli ali ni on nije bio nikakav covekoljubac.Drazen je bio bog, kada je Divac pocinjao. Divac ovde u filmu lici na one beogradske klince koji su se devedesetih kurcili po bgdu poznanstvom sa Arkanom/Kneletom/dopisi sam. kao, bili smo najbolji prijatelji - a imamo par zajednickih slika sa utakmica i bili smo cimeri na Rogli.Drazen je sa Divcem prekinuo sve odnose iskljucivo iz razloga koji je Toni pomenuo u filmu - da se ne zameri nekome kod kuce. nema veze zastava koju je Divac bacio na pod u Argentini. da je kojom srecom ostao ziv, ubedjen sam da Drazen i Divac danas ne bi bili nikakvi drugari. oni su bili dva sveta, potpuno odvojena i nedodirljiva.Drazena vise nema, niko ne moze sa sigurnoscu reci nista. Divac je ovim filmom propustio odlicnu priliku da se izvini (isprica) Drazenovoj porodici i svim ljudima u Hrvatskoj. Cak i da je zaista bilo tako kao sto Vlade kaze (mlad, nije razmisljao, bla-bla), do danas je mogao shvatiti da je taj njegov cin sa zastavom mnoge uvredio. Mogao je Vlade da kaze da se kaje, da je pametniji danas, da je sada na celu srpskog olimpijskog komiteta i da je njemu bacanje svake zastave strano i nepojmljivo.mogao je na Mirogoju da stane ispred Drazena i da kaze: "Izvini prijatelju sto sam te povredio. mnogo mi je zao." mogao je a nije. on i dalje (satro) ne vidi i ne razume u cemu je problem.Čini mi se da si, ne grešeći mnogo u činjenicama, ali, onako - vrlo kreativno tumačeći iste, u potpunosti iskrivio sliku ovog filma.Nisam poznavao ni Divca ni Dražena, ali jesam gledao obojicu od juniorskih dana, i pratio sam vrlo košarku u to vreme, ali posle ovog filma imam potpuno drugačiji utisak od ovog koji si ti izneo.
Mauci Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 @DjuroVlade i Drazen su se culi telefonom "svaki dan". Ja ni devojku ne zovem svaki dan :) Enivej, mislim da gresis sto se njihovog odnosa tice.
April Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Ne bih da ozivljavam generacijske rasprave, ali meni se jednostavno cini da neko ko nije pratio Drazena kroz vreme, kroz prvenstva, kroz evro takmicenja, kroz repku, kroz NBA, ne moze da razume niti da poštuje njegovu nadmoc u odnosu na sve oko sebe. Divili smo se mi i Mirzi i Praji i Kreši, posle Toniju, Saletu i Dinu, ali Drazen je ipak bio jedan. Ljudi koji su se bavili taktikom su mi objasnjavali kako su Toni Kukoc i Sabonis bili mnogo vaznije pojave u svetu kosarke, ali takav rodjeni pobednik, takvo samopouzdanje, takav fanatik treninga i takva muda od celika verovatno se nikada vise nece sastaviti u istom karakteru.Ako je vec Evropu pregazio kao plitak potok, kao Hitler i Staljin zajedno, onda prica o mukotrpnom napredovanju kroz NBA (i to onakvoj NBA!) epska saga. Covek se pokenjao na svoj bozanski status u Realu, na sulude pare koje je zaradjivao i mogao da zaradjuje jos celu deceniju i sa 26 godina otisao(uz sudski proces sa Realom koji nije hteo da ga pusti!) da kao anonimus dve godine nosi peskire Dreksleru. U toj nekontrolisanoj ambiciji, prve se godine nabildovao 20kg, a druge spustio 10, da bi vratio brzinu i koordinaciju, a trece konacno pronasao sebe kod Chuck Daly-ja u ekipi sa Derekom Kolemanom i Keni Andersonom. Za razliku od Divca, Tonija ili Peje koji su odlazili sa nepunih 20 i mirno se adaptirali i gradili veliko ime, Drazen je imao samo 3 godine da postane NBA pukovnik i za to je reskirao i karijeru i telo i respekt. Poseban, poseban covek...p.s. Mozda niste znali, ali jako malo je nedostajalo da iz Sibenke ode u Partizan. Njegov jebeni brat i inertna uprava KKP odneli su istoriju daleko odavde.
MocaVukotic Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Ne bih da ozivljavam generacijske rasprave, ali meni se jednostavno cini da neko ko nije pratio Drazena kroz vreme, kroz prvenstva, kroz evro takmicenja, kroz repku, kroz NBA, ne moze da razume niti da poštuje njegovu nadmoc u odnosu na sve oko sebe. Divili smo se mi i Mirzi i Praji i Kreši, posle Toniju, Saletu i Dinu, ali Drazen je ipak bio jedan. Ljudi koji su se bavili taktikom su mi objasnjavali kako su Toni Kukoc i Sabonis bili mnogo vaznije pojave u svetu kosarke, ali takav rodjeni pobednik, takvo samopouzdanje, takav fanatik treninga i takva muda od celika verovatno se nikada vise nece sastaviti u istom karakteru.+1svaka čast svima, dražen je bio No.1, pre svega zbog ovog boldovanog. i taj šut, taj korak/finta u stranu i brzi šut... ubistveno za protivnika.lep je film, ja bih ostavio sve one košarkaške delove a izbacio politiku. ispade tužna priča, a onakve aždaje prikazane u njoj.
Teixeira Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 ko nije gledao, ili je gledao sa onim smeshnim kvalitetom na youtube, once brothers ide na espn america trenutno...
bradilko Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Ne bih da ozivljavam generacijske rasprave, ali meni se jednostavno cini da neko ko nije pratio Drazena kroz vreme, kroz prvenstva, kroz evro takmicenja, kroz repku, kroz NBA, ne moze da razume niti da poštuje njegovu nadmoc u odnosu na sve oko sebe. Divili smo se mi i Mirzi i Praji i Kreši, posle Toniju, Saletu i Dinu, ali Drazen je ipak bio jedan. Ljudi koji su se bavili taktikom su mi objasnjavali kako su Toni Kukoc i Sabonis bili mnogo vaznije pojave u svetu kosarke, ali takav rodjeni pobednik, takvo samopouzdanje, takav fanatik treninga i takva muda od celika verovatno se nikada vise nece sastaviti u istom karakteru.Ako je vec Evropu pregazio kao plitak potok, kao Hitler i Staljin zajedno, onda prica o mukotrpnom napredovanju kroz NBA (i to onakvoj NBA!) epska saga. Covek se pokenjao na svoj bozanski status u Realu, na sulude pare koje je zaradjivao i mogao da zaradjuje jos celu deceniju i sa 26 godina otisao(uz sudski proces sa Realom koji nije hteo da ga pusti!) da kao anonimus dve godine nosi peskire Dreksleru. U toj nekontrolisanoj ambiciji, prve se godine nabildovao 20kg, a druge spustio 10, da bi vratio brzinu i koordinaciju, a trece konacno pronasao sebe kod Chuck Daly-ja u ekipi sa Derekom Kolemanom i Keni Andersonom. Za razliku od Divca, Tonija ili Peje koji su odlazili sa nepunih 20 i mirno se adaptirali i gradili veliko ime, Drazen je imao samo 3 godine da postane NBA pukovnik i za to je reskirao i karijeru i telo i respekt. Poseban, poseban covek...p.s. Mozda niste znali, ali jako malo je nedostajalo da iz Sibenke ode u Partizan. Njegov jebeni brat i inertna uprava KKP odneli su istoriju daleko odavde.Drazen nije bas tako pregazio evropu kao plitak potok. ne preteruj. uzeo je jednu titulu sfrj. u ciboni mu je sve bilo podredjeno a i igrao je tamo sa sjajnim igracima. u realu nije uzeo kup sampiona. kup kupova u antologijskom dvoboju sa smitom. u reprezentaciji je poceo da uzima trofeje kad se pojavila generacija 68. sto se tice nba niko nije imao vece kohonese od divca. pravo iz partizana u lakerse. kukoc prvo uzeo velike parice u benetonu a radja u mesadjeru ili romi. valda je teze bilo adaptirati se na tamo neki svemirski nba u to vreme sa 20 nego sa 26.netsi su bili supak od ekipe. bez obzira covek je mogao postati velika zvezda nba ali desilo se to sto se desilo. ne slazem se sa @taxenim da 90-ih nasa reprezentacija nije mogla parirati jordanovoj ali samo leti.covek je bio ludacki posvecen kosarci. poseban naravno kao sto kazes. drazen je bio u jna u bgd i trenirao sa partizanom a tu se muvao a i trenirao ga, kazu, debeli vujosevic koji mu je dosao na sahranu 93. zajedno sa sadasnjim predsednikom srpskog saveza kapicicem inace proslavljenim reprezentativcem i kazu prvim krilom u jevropi kakve mi znamo danas. mirko novosel je bio najvazniji faktor zbog koga je drazen presao u cibonu ili lokomotivu do mirka, koji je inace stvorio cibonu i zapoceo novu eru u sfrj kosarci okupivsi najbolje firme zagreba u to vreme a kazu i doveo converse u ex-YUP.S. prica je da brat aca je vazio za veceg talenta ali da je imao upalu zglobova koja ga je odvojila od lopte godinu dve. ne znam da li je tacno. verovatno zna nesto o tome @mister no.
Кристофер Лумумбо Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=BKxQdui9UJs&feature=player_embedded
Recommended Posts