Delija67 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Izmedju te dve olimpijade je trebalo i da nam izadju na crtu na svetskom prvenstvu u Beogradu '94
Marathonman Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 elem, rado cu ti ustupiti neku od desetina utakmica dotichnog bostona koje imam. a shto se tiche jordanovih utakmica... jesam bio mlad za uzivo gladnje prve tri titule bullsa, ali tih njegovih utakmica imam na stotine, tako da ni u chemu ne zaostajem. mislim, u filmu mi se nije dopalo shto neko ko nema pojma o chemu se radi i nikada nije gledao mnogo kosharke moze da zakljuchi da su drazen i jordan bili slichnih kvaliteta, kako on nije dobijao shansu u portlandu, ali bi za koju godinu verovatno i bio kao jordan, i kako bi jugoslavija imala velike shanse protiv dream teama '92. shto naravno ni jedno ni drugo nema blage veze sa realnoshcu.Sinovac, gledao sam ja te utakmice kad tebi još nisu dozvoljavali da priđeš TV-u da te ne dlmne stluja... <_< Sve se svodi na ovo - Dražen je na mesec dana pred pogibiju izabran u drugu petorku NBA, kao najbolji bek šuter na svetu iza Džordana a ispred Drekslera, R. Milera, Dumarsa, Ričmonda i ostalih zveri&trpača na toj poziciji. Očigledno ne kapiraš da je to 1993. godine bilo u domenu naučne fantastike, nijedan igrač sa ovih prostora tome nije mogao ni da prismrdi. Možda Stojaković, ali u potpuno drugačijoj konkurenciji i okolnostima. Umalo da zaboravim: imaš na tastaturi (u predzadnjem redu sa obe strane) dva nešto veća tastera na kojim piše "Shift". Oni služe za pisanje velikih slova. :smoris:
Dziber Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Meni je utisak kako Divac za 20 godina zivota u americi nije naucio Engleski jezik.Ali Kuki - cisti Amerikanac, profesor Harvarda, carefree.
Joe D Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 (edited) Dražen je na mesec dana pred pogibiju izabran u drugu petorku NBA, kao najbolji bek šuter na svetu iza Džordana a ispred Drekslera, R. Milera, Dumarsa, RičmondaTrecu petroku. Edited October 16, 2010 by Joe D
Teixeira Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Ejdzometrija upravo. snazne adute chovek ima u diskusiji. on je gledao tada.
Marathonman Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Teraš me da te vređam, a iskreno me zabole za tebe i tvoje stavove. Da se nisi nalupetao i ostao živ, ne bih ni ulazio u bilo kakvu diskusiju. Elem, zaboravi - Dražen je bio lipov kurac, Džordan je pravio majmuna od njega. U Bostonu su 1988. godine igrali kvadriplegičari, a naša reprezentacija se obrukala protiv njih takvih. US Ekipa sa OI 1996 je bila bolja od one 1992. Nebojša Ilić je najbolji SFRJ igrač svih vremena. Danas je utorak. Zemlja je ravna ploča koju na leđima nose tri kita plivajući beskonačnim okeanom... Sve smo se složili. Odustajem od svega što sam napisao, osim da si nepismeni klinjo koji mnogo voli da sere uokolo.:smoris:
Teixeira Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 osim da si nepismeni klinjo koji mnogo voli da sere uokolo.sve sve, ali nepismeni. voleo bih da mi nadjesh jednu gramatichku greshku u svim postovima koje sam ikada ove ostavio... ne rachunajuci velika slova, poshto vidim da si se za njih uhvatio. shto se mene tiche, poenta uopshte vishe nije ko je shta rekao o drazenu ili reprezentaciji bilo chega '92 godine - poenta je da ti zaista mislish da imash bolju predstavu o nba tada (ili bilo kada, for that matter) od mene, kao i da ti u tome izuzetno pomaze shto si stariji. fantastichno.
Marathonman Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 sve sve, ali nepismeni. voleo bih da mi nadjesh jednu gramatichku greshku u svim postovima koje sam ikada ovDe ostavio... ne rachunajuci velika slova, poshto vidim da si se za njih uhvatio. shto se mene tiche, poenta uopshte vishe nije ko je shta rekao o drazenu ili reprezentaciji bilo chega '92 godine - poenta je da ti zaista mislish da imash bolju predstavu o nba tada (ili bilo kada, for that matter) od mene, kao i da ti u tome izuzetno pomaze shto si stariji. fantastichno.Rekoh, zaboravi. Ovo je tema Nostalgija, o SFRJ igračima i starim dobrim vremenima oko kojih sam vrlo osetljiv i razdražljiv. Idemo dalje. Neću reagovati, osim ako neko nešto baš odvali što nema veze sa istinom. A ne moram ni tad...
pp34 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Teraš me da te vređam...ne brini. to je normalna reakcija kad ga covek upozna.raspravljas se sa klincem koji je downloadovo par tekmi iz tog vremena, zakljucao se u sobu i gledao ih u pauzama za reklame velikog brata i farme. zna se da smo prave face mi koji smo sredinom osamdesetih posedovali satelitske sisteme koji su hvatali hotbird i astru i pratili espn i nbc i ostajali budni do 7 ujutru dok su boston i lejkersi igrali nezaboravne finalne serije, badboysi uzeli 2peat, a zatim nas drazen i diki harali diljem amerike.
Кристофер Лумумбо Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Rekoh, zaboravi. Ovo je tema Nostalgija, o SFRJ igračima i starim dobrim vremenima oko kojih sam vrlo osetljiv i razdražljiv. Idemo dalje. Neću reagovati, osim ako neko nešto baš odvali što nema veze sa istinom. A ne moram ni tad...kako ste vi tada gledali nba utakmice?
Kampokei Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Vrlo zanimljiv film sa podosta snimaka koje nisam gledao i uopste mnogo informacija o kojima nisam imao pojma. Ali, evo bicu iskren i reci da mi je malo cudan taj prekid odnosa sa Drazenove strane. Kukoc na onom starom snimku iz 1992. kaze da je do prekida komunikacije doslo zato sto drugig izbora nije imao, ali se vidi da mu je zao, ili bar ja vidim. Drazen je po ovom filmu sudeci tu bio nekako mnogo hladniji ("I don't think so"), a mozda bas i zato sto su prethodno bili toliko bliski. A, ako sam dobro shvatio zahladjenje je pocelo jos netom po finalu u Argentini, dakle skoro godinu dana pre nego sto je zapravo poceo rat.
Djuro Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 film je... onako. meni suze na oci naterao nije. suze mi krenu tek kada pomislim na sve strahote koje je glupi rat doneo ljudima. kosarka (i sbbkbb) je tu najmanje bitna.imao sam srecu da upoznam i Divca i Drazena. film ne prikazuje potpuno tacnu sliku onog vremena i odnosa medju igracima. Drazen i Divac nisu bili najbolji prijatelji na svetu, kako ih ovde film prikazuje. Divac, Toni i Dino su bili dobri prijatelji. Drazen je bio dosta stariji od te generacije i nije se druzio sa njima. nije bio deo te ekipe. zapravo, Drazen se druzio sa veoma malim brojem ljudi ali to i nisu bila prava prijateljstva (u smislu kako ih mi, obicni ljudi, dozivljavamo). on je bio masina, nije imao vremena za druge ljude. Drazena su mnogi mrzeli ali ni on nije bio nikakav covekoljubac.Drazen je bio bog, kada je Divac pocinjao. Divac ovde u filmu lici na one beogradske klince koji su se devedesetih kurcili po bgdu poznanstvom sa Arkanom/Kneletom/dopisi sam. kao, bili smo najbolji prijatelji - a imamo par zajednickih slika sa utakmica i bili smo cimeri na Rogli.Drazen je sa Divcem prekinuo sve odnose iskljucivo iz razloga koji je Toni pomenuo u filmu - da se ne zameri nekome kod kuce. nema veze zastava koju je Divac bacio na pod u Argentini. da je kojom srecom ostao ziv, ubedjen sam da Drazen i Divac danas ne bi bili nikakvi drugari. oni su bili dva sveta, potpuno odvojena i nedodirljiva.Drazena vise nema, niko ne moze sa sigurnoscu reci nista. Divac je ovim filmom propustio odlicnu priliku da se izvini (isprica) Drazenovoj porodici i svim ljudima u Hrvatskoj. Cak i da je zaista bilo tako kao sto Vlade kaze (mlad, nije razmisljao, bla-bla), do danas je mogao shvatiti da je taj njegov cin sa zastavom mnoge uvredio. Mogao je Vlade da kaze da se kaje, da je pametniji danas, da je sada na celu srpskog olimpijskog komiteta i da je njemu bacanje svake zastave strano i nepojmljivo.mogao je na Mirogoju da stane ispred Drazena i da kaze: "Izvini prijatelju sto sam te povredio. mnogo mi je zao." mogao je a nije. on i dalje (satro) ne vidi i ne razume u cemu je problem.
Recommended Posts