Have_Fun Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Mislim da u ovom dokumentarcu statistika nije bila u prvom planu, a i cini mi se da je receno da su izgubili od bostona.A i tek sad vidim da je on protiv Dzordana 92/93 davao po 20pts sto je bar meni fantasticno, da evropljanin, u to vreme, protiv legende ubacuje toliko.
Marathonman Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 fino su tu uspeli da prikazu kako daje kosheve preko jordana, pomislio bi neko da ga je punio tih par godina u NJN, kad ono :)a i lepo su izostavili da kazu da ih je polumrtvi boston dobio 30 razlike na mcdonald's turniru :)Izvini, ali si u ovom postu lupio par stvari u Amare stilu! 1. Jbt, dok je bio u NJN davao je najboljem igraču svih vremena 20 i kusur koševa! Očigledno si mlad, pa se i ne sećaš koliko Džordanovih direktnih čuvara je uspevalo da se nosi sa njim tih godina - tek par. 2. Taj "polumrtvi Boston" je četiri meseca pre te utakmice sa SFRJ (u identičnom sastavu) igrao finale Istoka i posle 6 utakmica ga je izbacio kasniji prvak Detroit. U početnoj petorci Bostona na tom meču odigranom nakon Seula, bila su 4 (četiri) igrača sa All star meča 1988. godine - Bird, McHale, Parish i Ainge. Alo, sinovac: "polumrtvi Boston" su činili prekaljene megazvezde koje su dve sezone pre toga osvojile svoj koznakoji prsten, a u našem timu su Divac i Rađa imali 21 godinu, Kukoč 20, Paspalj, Zdovc i Radulović 22, Dražen i Vranković 24. To je bio prvi susret naših sa NBA igračima, drugi svet doslovno. Kao da ekipu sa forumskog basketa izvedeš na F4 EL... :P 3. A vidim i da niste obratili pažnju na najvažniji detalj: Dražen uopšte i nije igrao u tom našem drastičnom&sramnom porazu sa 30 razlike od polumrtvog Bostona. Umesto njega, Duda je na McDonalds odveo Komazeca, a Dražen je igrao u finalu za Real. I oduševio sve.
Кристофер Лумумбо Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Izvini, ali si u ovom postu lupio par stvari u Amare stilu! 1. Jbt, dok je bio u NJN davao je najboljem igraču svih vremena 20 i kusur koševa! Očigledno si mlad, pa se i ne sećaš koliko Džordanovih direktnih čuvara je uspevalo da se nosi sa njim tih godina - tek par. 2. Taj "polumrtvi Boston" je četiri meseca pre te utakmice sa SFRJ (u identičnom sastavu) igrao finale Istoka i posle 6 utakmica ga je izbacio kasniji prvak Detroit. U početnoj petorci Bostona na tom meču odigranom nakon Seula, bila su 4 (četiri) igrača sa All star meča 1988. godine - Bird, McHale, Parish i Ainge. Alo, sinovac: "polumrtvi Boston" su činili prekaljene megazvezde koje su dve sezone pre toga osvojile svoj koznakoji prsten, a u našem timu su Divac i Rađa imali 21 godinu, Kukoč 20, Paspalj, Zdovc i Radulović 22, Dražen i Vranković 24. To je bio prvi susret naših sa NBA igračima, drugi svet doslovno. Kao da ekipu sa forumskog basketa izvedeš na F4 EL... :P 3. A vidim i da niste obratili pažnju na najvažniji detalj: Dražen uopšte i nije igrao u tom našem drastičnom&sramnom porazu sa 30 razlike od polumrtvog Bostona. Umesto njega, Duda je na McDonalds odveo Komazeca, a Dražen je igrao u finalu za Real. I oduševio sve.4:46http://www.youtube.com/watch?v=rfA3l1OfVyc
Joe D Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Pa to i jeste Real. Ne znam sto su metli Dudu u kadar.
Marathonman Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 4:46http://www.youtube.com/watch?v=rfA3l1OfVyc 4:50 Skače Romaj, pa dok Antonio Martin gradi stranu pomoći prosleđuje loptu Draženu. Birjukov kreće u polukontru, a Džoni Rodžers je kraj aut linije... Da ne znam da je ovo reprezentacija SFRJ hosenfefer, pomislio bih da je Real šargarepa!
Кристофер Лумумбо Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 (edited) 4:50 Skače Romaj, pa dok Antonio Martin gradi stranu pomoći prosleđuje loptu Draženu. Birjukov kreće u polukontru, a Džoni Rodžers je kraj aut linije... Da ne znam da je ovo reprezentacija SFRJ hosenfefer, pomislio bih da je Real šargarepa! hahahaha, uopste ovo nisam primetio. bravo! pa zasto su napravili ovakvu gresku? Edited October 15, 2010 by kojot
Marathonman Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Pa, i nije to neka strašna greška - na tom turniru su glavni junaci filma imali prvi susret sa NBA igračima, doduše u različitim dresovima. Sve je u suštini tačno, samo naglašavam da je naša reprezentacija na tom meču igrala bez najvažnijeg čoveka koji je te godine bio (bez preterivanja) pola tima. Imajte na umu da je ovde prehvaljeni Kukoč sve do SP 1990. bio 7-8 igrač po značaju i učinku, Paspaljeva rezerva na trojci. U periodu 1987-90. svi su oni stasali i postali igrači 1A klase uz Dražena koji je neponovljiv. I jedan manje poznat detalj: posle utakmice sa Bostonom, Bird je svoj dres poklonio Cvjetičaninu, Ainge Komazecu a McHale Rađi. ;)
mandingo Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Dobar dokumentarac. Mada, k'o sto rece Joe, nista sto nismo znali i do sada. Sa druge strane, a nevezano za temu, 4 days in October je genijalan. Teacheru, jesi gledao? :P
Teixeira Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Izvini, ali si u ovom postu lupio par stvari u Amare stilu! 1. Jbt, dok je bio u NJN davao je najboljem igraču svih vremena 20 i kusur koševa! Očigledno si mlad, pa se i ne sećaš koliko Džordanovih direktnih čuvara je uspevalo da se nosi sa njim tih godina - tek par. 2. Taj "polumrtvi Boston" je četiri meseca pre te utakmice sa SFRJ (u identičnom sastavu) igrao finale Istoka i posle 6 utakmica ga je izbacio kasniji prvak Detroit. U početnoj petorci Bostona na tom meču odigranom nakon Seula, bila su 4 (četiri) igrača sa All star meča 1988. godine - Bird, McHale, Parish i Ainge. Alo, sinovac: "polumrtvi Boston" su činili prekaljene megazvezde koje su dve sezone pre toga osvojile svoj koznakoji prstensamo da se odmah ogradim da ne pricham ovde o filmu (koji je dobar, a sad shto se ja sprdam sa nekim nebitnim detaljima je vec moj problem). elem, rado cu ti ustupiti neku od desetina utakmica dotichnog bostona koje imam. za pochetak - vazi ista ona pricha koja vazi i za lakerse i poraz od barcelone - oktobar je doba godine kada oni pochinju da igraju posle pauze od maja/juna. zatim - da, to je bio mrtvi boston: bird 32 godine, uveliko vec sa sjebanim ledjima, koliko vec sezonu 88-89 je propustio faktichki celu, parish 35 godina, mchale 31, ali vishe nije bio isti mchale iz shampionskih godina posle one naprsle kosti u stopalu koju je dodatno sjebao igranjem u plejofu '87 kada su ga laimbeer& co. namerno gazili da bi sjebali, d.j. 34 godine. i jesu iz muda izvukli pobede u shestoj i sedmoj utakmici protiv atlante te godine, ali su potom u naredne dve sezone dobili chak nula plejof serija. a shto se tiche jordanovih utakmica... jesam bio mlad za uzivo gladnje prve tri titule bullsa, ali tih njegovih utakmica imam na stotine, tako da ni u chemu ne zaostajem. utrpao mu je i labradford smith 37 poena, pa shta? mislim, u filmu mi se nije dopalo shto neko ko nema pojma o chemu se radi i nikada nije gledao mnogo kosharke moze da zakljuchi da su drazen i jordan bili slichnih kvaliteta, kako on nije dobijao shansu u portlandu, ali bi za koju godinu verovatno i bio kao jordan, i kako bi jugoslavija imala velike shanse protiv dream teama '92. shto naravno ni jedno ni drugo nema blage veze sa realnoshcu.
tsva Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 hahahaha, uopste ovo nisam primetio. bravo! pa zasto su napravili ovakvu gresku?da bi pojednostavili domacoj publicijednom prosecnom amerikancu koji balkansku vukojebinu na mapi ne moze pronaci ni pod razno, stvari moraju mnogo jednostavno da se opisu inace sledi 1 zestok "confuse" i ode sve do djavola. Iz istog razloga su izostavljali i ostale likove iz te ekipe. Fokus citave price su bili Drazen i Vlade. Za ostale - manje vise.
radisa Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Ceo film je, onako, baš tužan... Dobar, a tužan...Inače a shto se tiche jordanovih utakmica... jesam bio mlad za uzivo gladnje prve tri titule bullsa, ali tih njegovih utakmica imam na stotine, tako da ni u chemu ne zaostajem. utrpao mu je i labradford smith 37 poena, pa shta? mislim, u filmu mi se nije dopalo shto neko ko nema pojma o chemu se radi i nikada nije gledao mnogo kosharke moze da zakljuchi da su drazen i jordan bili slichnih kvaliteta, kako on nije dobijao shansu u portlandu, ali bi za koju godinu verovatno i bio kao jordan, i kako bi jugoslavija imala velike shanse protiv dream teama '92. shto naravno ni jedno ni drugo nema blage veze sa realnoshcu. Inače, verovatno bi Jugoslavija 92, otprilike prošla kao Jugoslavija 96... 30-ak minuta egal utakmice i poraz na kraju... Ali bi 96 imali više nego realne šanse da ih dobijemo...No, to je ŠBBKBB... Na žalost... :(
Joe D Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Ceo film je, onako, baš tužan... Dobar, a tužan...InačeInače, verovatno bi Jugoslavija 92, otprilike prošla kao Jugoslavija 96... 30-ak minuta egal utakmice i poraz na kraju... Ali bi 96 imali više nego realne šanse da ih dobijemo...No, to je ŠBBKBB... Na žalost... :(Tim koji je igrao 96. nije bio toliko slabiji od originalnog dream teama koliko se to predstavlja.
Teixeira Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Tim koji je igrao 96. nije bio toliko slabiji od originalnog dream teama koliko se to predstavlja.istina. magic posle godinu dana pauze, bird koji nije mogao da hoda, laettner (bez komentara)... opet, jednu veliku prednost je imao tim iz barcelone, imao je jednog igracha koji ne moze da izgubi bitnu utakmicu.
radisa Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 (edited) Tim koji je igrao 96. nije bio toliko slabiji od originalnog dream teama koliko se to predstavlja.Tačno... Ali bi zato Jugoslavija, ona velika bila jača za jednog Bodirogu i jednog Djordjevića... Ili, bolje rečeno, onaj tim koji je izgubio u finalu bio bi jači za Dražena, Kukoča i Rađu, pa i Savća (koji se ne bi valjda povredio u polufinalu)... I jači za mnogo, mnogo više iskustva... Edited October 15, 2010 by radisa
Recommended Posts