Jump to content

Nostalgija

Featured Replies

malo susa igraca, a mnogo vise cinjenica da je prethodna generacija "zatvorila vrata reprezentacije na 10+ godina"

taman je i tolika razlika u godinam izmedju mirze i drazena

tad se velikim igracem postajalo iskljucivo i samo u reprezntaciji

• Replies 2.5k
  • Views 378.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

pa dražen je igrao sa prajom

Znači, nisu bila zatvorena za one prave talente, kojih, kao što rekoh, nije ni bilo.

1 hour ago, Hele said:

Šta su bili uzroci da tolika zemlja deset godina ne napravi nijednog vrhunskog igrača?

Između Kiće/Mirze i Dražena, pa onda par godina posle Dražena gomile ostalih - nema nikog.

Ne bukvalno nikog, ali niko nije bio onog najvišeg nivoa.

To je prirodan ciklus od 10 godina posle nekog velikog uspeha dolazi sledeca generacija talentovanih klinaca..

Srpski košarkaši rođeni 96-99: Hold my beer

1 hour ago, goofs said:

80te smo bili zlatni na Olimpijadi, 84. bronzani, a 88. srebrni. Bez da uopšte ulazim u imena, teško to ide bez vrhunskih igrača.

1. godine matorim Kićanovićem i mlađanim Petrovićem.

1. godine predvođeni Kićom, Prajom, Mokom, Mirzom, Krešom.

1. već predvode Petrović, Divac, Kukoč, Rađa, Paspalj i Zdovc.

Čitaš li ti šta sam napisao, bukvalno si potvdio to što sam napisao u prethodnom postu. Naravno da je bilo dobrih igrača, ali su bili pomoćno osoblje i ne nivo Kiće, Praje, Kreše, Dražena, Kukoča...

Rekao bih da deset godina nismo dobili ni igrača nivoa tipa Paspalja, ili je to neki nivo koji smo maks dostigli.

Pričamo o bivšoj Jugoslaviji i toliko republika i ljudi, baš čudno. Suša totalna, a onda je krenulo da pljušti.

9 minutes ago, Milošica said:

Srpski košarkaši rođeni 96-99: Hold my beer

Luka faking Dončić.

Ne kažem da je Srbin nego pričam da tad cela Jugoslavija nije razvila talenta. Luka je sa ex-yu prostora.

A i 96-99 su tri godine, tamo 10 nije bilo nikog.

4 fantom

Imam jednu teoriju, ali neću da pišem.

Edited by Milošica

26 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

To je prirodan ciklus od 10 godina posle nekog velikog uspeha dolazi sledeca generacija talentovanih klinaca..

Pa ne bih rekao da je prirodan i da se ponavljao.

Znaš kad se ponovio? Između 1977. godine i 1987. godine, odnosno između Peđe i Tea.

Ali da me neko mlađi pita za 20 godina, kao što ja sad vas pitam, znao bih šta da mu kažem.

Nije da nije bilo talenata nego su bili dileje.

Radmanović, Miličić i ekipa nisu mentalno bili na nivou onih pre ili posle, možda je posledica toga što su odrastali 90ih, posle nisu znali kako se zove zemlja za koju nastupaju...

Vujanića su sasekle povrede itd.

Onda, nismo više bili Jugoslavija nego Srbija, pa je i manja baza bila i jeste.

Dakle, postoje razlozi.

Edited by Hele

1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:

pa dražen je igrao sa prajom

ajdeee?

igrao je sa prajom, odnosno sa tom generacijom kad su oni uveliko bili u zavrsnoj fazi karijera i kad je nastao prostor za mladje

tad su postojali ciklusi, jer kao sto rekoh reprezentativna kosarka je bila sve

i ako imas generaciju kakvu smo mi imali tu nema prostora za mnog eksperimenta i uvodjenje mladjih igraca

sve je to prilicno jednostavno, samo treba shvatiti da 1975 i 2025 nisu iste, a narocito ne u kosarkaksom smislu

hela zapravo nista i ne pita, nego nabacuje tako neke besmislice na koje ima unapred pripremljene odgovore da bi se toboz svadjao sa "starom gardom"

i sve to, ponavljam, iskljucivo iz ugla 2025godine

Apsolutno ne, pitam lepo. Imaš post iznad mog gde sam objasnio desetogodišnju sušu između 77 i 87.

Postoji li takvo objašnjenje za sušu 54-64?

Jel se neko smatrao velikim talentom, na nivou Kice, Praje, Krese... a da nije uspeo? Ako da, zašto nije?

Postoji statistika sa pomenutih Olimpijskih igara 1984. godine i najbolji igrači su bili mladi Petrović i stari Dalipagić.

Postoji li prvenstvo gde su nas do medalje vodili ovi između 54. i 64. godišta? Koliko znam - ne.

Mora da postoje razlozi, osim neke priče o desetogodišnjem ciklusu, koja nema uporište u činjenicama.

Bilo bi lepo čuti više od upućenih. Šta se desilo sa tom generacijom, sigurno je bilo onih koji su se smatrali naslednicima Kiće, Praje, Moke... ali nisu to ostvarili.

Edited by Hele

izmedju pedje i tea

vujanic, rakocevic, jaric, radmanovic, krstic, milicic, ukic, giricek, simon, planinic, vujcic, ilievski, antic, teletovic, pekovic, dragic, lakovic, vujacic, udrih, lorbek, brezec, smodis, nahbar

za ovakvu susu bi svi sem amerike u tom periodu ubili

Uh što mogu lepe petorčice da se naprave.

Ja i rekoh da je suša kod nas, u Srbiji, bila. Realno, nema tu nijedan legendarni igrač onog najvišeg ranga. Talenat, da. Ali eto, ima tipa Dragić itd.

Što onu desetogodišnju sušu u bivšoj Jugoslaviji, tolikoj zemlji, čini još čudnijom i zanimljivijom.