May 28May 28 Toni je na Heletovoj šit list jer je onomad izjavio da mu je Rađa bolji igrač od Jokića (parafraziram)I to vam je sve što treba da znate. (o Heletu)
May 28May 28 15 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:praja je bio u kampu bostona, ali bi potpis značio i kraj reprezentativne karijere pa je to na kraju bio razlog za odbijanje(po rečima bliskih prijatelja)plus, tada se nije bilo prevelike razlike u platama igrača u nba i italijiOn je u Italiji bio u 80s kad je već imao 30+ godina. Dok je mogao biti interesantan NBA ligi, tad je bio još u Partizanu. Tad su bolji NBA igrači već uveliko dobijali po milion dolara po sezoni. Verovatno si tamo za 1 sezonu mogao zaraditi što ovde nisi mogao ni za šest karijera. Ako ga nisu uzeli posle Montreala, nisu ga verovatno nikad ni hteli uzeti. A te priče hoće u kamp, ali neće ugovor, to mi je onako više lore za Mixerove podcaste. Naši tad jednostavno još uvek nisu bili dorasli. Kentucky je u tom periodu bukvalno bambergovao SFRJ repku. Bilo 50-60 razlike. Gubili su naši redovno i od svih ostalih škola sa kojima su igrali. a kad su jednom dobili Ohio State (valjda u nekakvom revanšu jer su godinu dana ranije izgubili) o tome se i dan danas redovno piše, iako je prošlo 40-50 godina. i to u svojstvu nekog velikog poduhvata, što je solidan krindž. Praja je tu jedini koji je mogao koliko toliko da igra protiv njih, ali nisu ga nikad potpisali. Čak i da jesu, pitanje da li bi to išta ubrzalo proboj evropljana u NBA.Kao što rekoh, na te stvari je mnogo više uticala pojava digitalne tehnologije i pad cene avionskih karata, nego Praja ili bilo koji drugi pojedinac. Zaboravlja se koji je to paleolit bio u odnosu na ovo što sad imamo.
May 28May 28 Nemam problem ni sa Tonijem, a ni sa Draženom, o kome se pre svega vodi cela ova priča.Nego sa narativom i bajkama.Gledao sam nešto i stoti put čujem - Draženu je sledio zlatni period, on je nivo kao ovi sada - Jokić, Dončić, Janis, za neke je i bolji, međutim nije dobio šansu, ali sledilo je njegovo vreme gde bi pokazao ko je i šta je.Priča glasi - završio je sezonu u trećoj petorci, imao neka 22, 23 poena u proseku, ono što bi usledilo sledeće je rasturanje, ali je poginuo.Kad ono, a to mi iskreno ranije nije padalo na pamet, da, sramota moja, postoji to sledeće - igrao se plejof posle te regularne sezone.On je u prosečnom timu ispao u prvoj rundi i imao 15-2-2, šut fazon 40 posto i 4,5 izgubljene.Koja je tačno onda logika? U maju je imao 15-2-2, a u oktobru bi došao i imao 30-10-10 sezonu i bio na nivou današnjih evropskih majstora? Edited May 28May 28 by Hele
May 28May 28 2 hours ago, glibav said:Direktno verovatno nije, ali indirektno kao tada glavni igrac reprezentacija koja se spremala da se suprostavi americkom timu na Olimpijadi verovatno jeste.Они су у НБА отишли 89 године
May 28May 28 Prvi put čujem da neko Dražena stavlja u isti rang s Jokićem, Dončićem, Janisom ili Dirkom. Da je došao u NBA sa 18 i razvijao se tamo, ko zna, ali i tada bi to bila krajnje spekulativna, ako ne i besmislena rasprava.
May 28May 28 Ček bre, ovaj lik već nekoliko stranica analizira Dražena kao igrača i njegovu karijeru na osnovu proseka na 4-5 utakmica u 1 playoff seriji? I to analiziraTM samo tu seriju gde je imao 2 slabe utakmice i onda više nemoš nabiti prosek ni da si puška ona papovka. A ćuti o seriji iz prethodne sezone gde je imao 25 ppg uz jednu 40 pts utakmicu. Dobar je ovo forum, pravi diskusioni. Sad kao turira Draženove fanove, a sledeće nedelje će pisati o Lukici, mmw"Priča glasi sledeće: Lukica je neko mudovište iz Evrope koje je od 1 Slovenije napravilo ekipu.Činjenice: u polufinalu i za bronzu nije mogao ubaciti ni u traktorsku prikolicu i tako lišio Tobeya i Dimeca nacionalne penzije. u kvalifikacijama za sledeće OI je dao sve od sebe da singlehandedly plasira Hrvate u Pariz pucavši 4/28 iz igre a za tricu je imao fazon 0/16"
May 28May 28 Lik...Poenta je da mu karijera nije baš išla tom konstantnom uzlaznom putanjom jednom kada je tamo dobio minute i loptu u rukama nego je, eto, imao još gori plejof nego prethodni.Priča skoro uvek ide da je tek kretao i zagrevao se, kad ono međutim.Jokić kada ima 22-8-8 partiju, priča se da je podbacio. Tako je i sa svim najvećima.Evo, i Rafa je priznao da je Novak GOAT, kaže pogledajte semafor i to je to.Ovo sa Draženom podseća na te teniske mitomane, Federer je najbolji jer ima najlepšu frizuru i nosi Najk.Dražen je veliki igrač, ali da je nivo Luke, Janisa i Dončića, to bi i pokazao.Statistika ne pokazuje sve, ali ova trojica nisu Bredli Bil, oni su sa tom statistikom vukli timove do titula/finala.15-1,8-1,8 uz 4,5 izgubljene i loš procenat šuta je očajan učinak za nekoga ko je šuter i skorer. Čemu služi bek šuter nego da daje poene, odnosno nabija statistiku?I evo, opet se pominje gore priča - da je imao uslove, da je došao sa 18...Imao je uslove, prošao je vrhunsku jugoslovensku školu košarke, igrao najjaču ligu u Evropi pa je igrao u Realu i sa tek sveže napunjenih 25 je debitovao u NBA-u gde je proveo 4 sezone i imao vremena da se adaptira.Ni Jokića nisu dočekali sa garantovanom minutažom, izborio se sam i u četvrtoj sezoni igra plefoj gde ima 25/13/8,5 uz 50 posto iz igre, 40 za tri i 2,5 izgubljene.Bio je klinac tad, a Dražen u prajm godinama.Znate li kolika je razlika između 15-2-2 i 25-13-8,5??? Da, 90ih je bilo manje koševa i sve, ali ovo su ogromne razlike. Plus, to nije sprečavalo najveće iz 90ih da trpaju i imaju sjajnu statistiku.To su razlike u klasi i dosta više mitomanije.Evo, Međedović je danas izjednačio najbolji rezultat Bobe Živojinovića na Rolan Garosu.Ali Boba legenda. Danas su ovi naši na tolikom nivou da su se ljudi razmazili i ne cene, dok je ranije vladala žestoka mitomanija. Edited May 28May 28 by Hele
May 28May 28 3 hours ago, omiljeni said:On je u Italiji bio u 80s kad je već imao 30+ godina. Dok je mogao biti interesantan NBA ligi, tad je bio još u Partizanu. Tad su bolji NBA igrači već uveliko dobijali po milion dolara po sezoni. Verovatno si tamo za 1 sezonu mogao zaraditi što ovde nisi mogao ni za šest karijera.Prezupčio si dobrano s platama...Leri Ptica:Medžik:
May 28May 28 Nisam ništa prezupčio jer je već krajem 70ih bilo igrača koji su imali milion $ po sezoniU 80s ih je već bilo baš dosta
May 28May 28 40 minutes ago, omiljeni said:Nisam ništa prezupčio jer je već krajem 70ih bilo igrača koji su imali milion $ po sezoniBilo ih je... dvojica:U poslednjoj sezoni 70ih. Edited May 28May 28 by zorglub
May 29May 29 17 hours ago, kralj said:Prvi put čujem da neko Dražena stavlja u isti rang s Jokićem, Dončićem, Janisom ili Dirkom. Da je došao u NBA sa 18 i razvijao se tamo, ko zna, ali i tada bi to bila krajnje spekulativna, ako ne i besmislena rasprava.ja sam drazena i sabonis stavio u rang doncica i jokicakao sto sam apsolutno siguran da je i kreso cosic isti taj nivokosarkaskog TALENTAhele ne moze da shvati da je kosarka u evropi bila na mnogo nizem nivou, da su to bila dva odvojena sveta i da ne mozes da cenis igraca na osnovu 1 PO serije 1993 nakon sto si ga sa 25 godina ubacio u NBA iz evrope u kojoj je prethodnih 5-6 godina bio u toj meri dominantan da se smarao i nije ni izbliza mogao da se razvija jer je uglavnom igrao protiv igraca daleko slabijih od sebena kraju krajeva i drazen koji je otisao sa 25 i sabonis osakacen sa 30 su itekako pokazali da im je mesto na tom nivoutreba biti potpuno bez svesti pa porediti te njihove godine sa npr jokicem u 30toj ili doncicem u 25toj, pa jos ludje raditi to tako sto ce premeriti suvu statistikupa jebote drazen kad je otisao u portland nabacili su toliko misica i mase da je vidno usporio, shvatio u potpunosti tek kad se vratio na leto u jugu i krenuo da trenira sa igracima sa kojima je igrao ceo zivotopste je poznato da su od kukoca pravili "tesko krilo" i time u velikoj meri minimizirali njegove prednostisa druge strane u evropi je do duboko u devedesete vazilo pravilo da se izbegava teretana u vecoj meri "jer kvari sut" naravno da bi danas sve to izgledalo daleko drugacijeapsolutno sam siguran da bi drazen i sabonis bili top igraci lige koji osvajuju titule kao prvi igraci svojih klubova da su mogli otici u nba sa 18, 19 godina i da je nba imala odnos prema njima kao sto ima prema danasnjim igracima iz evrope (i ostatka sveta)ili moze biti da je slucaj to sto pisem (da je evropska kosarka prosto mnogo zaostajala za americkom u smislu treninga, fizicke spreme, uopste razvoja igraca i na kraju finalnog prozvida na terenu plus su bila dva potpuno odvojena kosarkaska sveta) ili ako nije to, onda je drugo moguce objasnjenje da se u evropi nisu radjali vrhunski talenti sve do unazad dve, tri decenije, a onda su naprasno krenuli da se radjaju jokici, doncici i ostalimeni ovo drugo nema apsolutno nikakvog smisla i zvuci mi kao potpuna budalastina
May 29May 29 1 hour ago, pbg12345 said:ja sam drazena i sabonis stavio u rang doncica i jokicakao sto sam apsolutno siguran da je i kreso cosic isti taj nivokosarkaskog TALENTAovo da se urami
May 29May 29 On 25. 5. 2025. at 12:17, Hele said:Može li neko da napiše nešto o poslednjoj Draženovoj sezoni? Ko se seća i gledao je ili je informisan.Gledam nešto statistiku, čini mi se da se pravi preveliki mit oko Dražena koji može biti samo kontraproduktivan. Bolje reći istinu jer lik je bio vrhunski igrač.Međutim, mnogi se drže priče da nije poginuo da bi praktično GOAT postao. Kao, to je to, napokon je tamo krenuo, posle toga postaje nezaustavljiv.Ipak, posle dobre regularne sezone gde je izabran u treću najbolju petorku, deluje da se desio priličan raspad od plejofa i ne vidim da se nešto priča o tome. Šta se tu desilo?38,6 minuta (gotovo ista kao i u regularnoj sezoni)45 posto šut (pad sa 52 posto iz regularne sezone)33 posto za tri (pad sa 45 posto iz regularne sezone)15,6 poena (pad sa 22,3 iz regularne sezone)1,8 skokova (pad sa 2,7 iz regularne sezone)1,8 asistencija (pad sa 3,5 iz regularne sezone)4,4 izgubljene lopte (2,9 u regularnoj sezoni)Ako dobro pamtim, sa ovih 22.3 pts je bio deveti strelac lige, a prvi medju belim bekovima
May 29May 29 šešeljevcu ove godine više propali playoff statsi u odnosu na regular nego draženu devedestreće
Friday at 08:285 days On 28. 5. 2025. at 19:26, Hele said:Ni Jokića nisu dočekali sa garantovanom minutažom, izborio se sam i u četvrtoj sezoni igra plefoj gde ima 25/13/8,5 uz 50 posto iz igre, 40 za tri i 2,5 izgubljene.Bio je klinac tad, a Dražen u prajm godinama.Znate li kolika je razlika između 15-2-2 i 25-13-8,5???Pre su igraci bili palije, nisu kao ovi sad. Npr, u sezoni 1991/92 igraci sa najvise tripldablova su bila ova cetiri izvikana pajsera1991–92 Michael Jordan*CHIGary Payton*SEAScottie Pippen*CHIDavid Robinson*SAS 2TDa svi zajedno su u sezoni imali manje nego 1 Josh Hart u ovoj Edited Friday at 08:295 days by ficfiric