Jump to content

Nostalgija

Featured Replies

Istinita je priča, toliko o tome. Pošto je i Hakima tražio Olimpijakos, a Barsa Barklija...

Ne znam dokle o tome šta bi bilo kad bi bilo. Nisu nikakav what if, imali su šansu i Kukoč i Dražen i pokazali da nisu taj nivo. U prajmu su dobili šansu i ništa spec nisu pokazali.

Kukoč je igrao bez Džordana više puta, posle dobio i priliku da predvodi Bulse, sve to u najboljim godinama, uvek je imao i prostor i minutažu i ništa specijalno nije napravio.

Dražen sa 15-2-2 i 4 i po izgubljene lopte u plejofu, u prajmu, gde mu je ukazana sva šansa, a igrao je u prosečnom timu.

Dok Jokić, Janis i Dončić trpaju po 30. To je DUPLO više.

Smešne priče. Ova trojica što danas igraju su ubedljivo najbolji Evropljani ikad, onda ide Novicki pa ostali.

Te dominacije na FIBA i EL nivou su smešne, tu su dominirali Vili Hernangomez, Vazenkov i ekipa.

• Replies 2.4k
  • Views 373.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

• Popular Post

dončić i jokić ne bi prošli imigracionog službenika na jfk 1989.

3 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

kako kaže redži miler best shooter ever

Kaže deoba petog mesta

jbg da je redži gledao dražena(dalipagića) ko zna kakva bi lista bila. na nisam redži miler, očigledno, al sam gledao i dražene, a mislim i peju

ne mogu oni da stanu mostarcu na crtu

ovo je stajalo u opisu onog videa koji sam okačio

Reggie Miller says Dražen Petrović is the best shooter ever, faster release than Steph Curry

8 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

dončić i jokić ne bi prošli imigracionog službenika na jfk 1989.

Pa to je ta mitomanija o kojoj pričam i potreba tih nekih generacija da pljuju nove.

Kažem, ne sećam se osim Vilta da je iko ponižavao nove generacije.

I u Americi igrači iz 90ih seru po novim generacijama, kao i kod nas.

Ne vidim ni da to rade ovi posle njih, samo ovi iz 90ih.

Jokić i Dončić su majstori, a svaki majstor svog zanata čini da stvari izgledaju lagano. Deo Draženovog mita je to što se trudio za sve pare, pa izgleda kao da je teže to što radi, dok Dončić to čini sa lakoćom. Petrović je morao da gine za svaki koš pa izgleda atraktivno, a to je samo zato što nema umeće kao Luka.

Vrhunski su igrači Toni i Dražen, da se razumemo, samo ovi sad su najbolji na svetu.

Luka i Jokić su top 5, ono što su tad bili Džordan i Barkli.

Kukoč je fazon kao sad neki Vagner (klinac je top i ima svetsko zlato), Dražena mogu da zamislim kao nekog Đinobilija (isto neverovatan igrač). Taj neki nivo, možda su mogli do Ol stara, treće najbolje petorke lige (Dražen i jeste), ali ne da dominiraju godinama i budu top 5 igrača u ligi i vode timove do titule, kao Janis i Jokić, a i Dončić će verovatno.

Lepo je rekao Jokić kada su ga pitali da li ovaj tim i dalje može da osvoji titulu - Da možemo, osvojili bi.

Tako i ovi, da su mogli da budu ovo što su Jokić, Janis i Luka, bili bi.

Ajde, Dražen ostaje what if jer je poginuo, ali u prajmu je imao u prosečnom timu 15/2/2. Za Nikolu, Luku i Janisa se smatra za debakl ako imaju 25/10/7.

Koliko se samo segment asistencije zanemaruje, Jokić učestvuje direktno u fazon pola poena Denvera. Plus indirektno ima ogroman uticaj. Da odluči manje da asistira, samo bi još dodatno digao prosek poena.

15 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

jbg da je redži gledao dražena(dalipagića) ko zna kakva bi lista bila. na nisam redži miler, očigledno, al sam gledao i dražene, a mislim i peju

ne mogu oni da stanu mostarcu na crtu

Pa ok, sve i da je najbolji šuter ikada, to je samo jedan segment. Eto, i Peđa se tu vrti pa ga niko ne smatra ni da je blizu Luke, Nikole i Janisa.

Pravi se mit. Imao je sve u Evropi da se razvija, došao kasno, ali ne i toliko (sa 25, Robinson je na primer sa 24), imao te dve sezone u Portlandu, ali ono, jbg, Džordan je napuštao ligu i nije ni igrao.

Dobija šansu u prajmu, ima odrešene ruke, igra dobru sezonu, igra dobar plejof, igra još bolju regularnu sezonu, ali onda već igra slabiji plejof i čak je razmišljao o povratku u PAO.

Dok se vode priče kao da su ga čekale sigurne sezone sa 35 poena u proseku. Da, mali je uzorak od pet utakmica, ali mi govorimo o 15-2-2 uz loše procente u lošem timu. Mi sad pričamo o lošijem Jokićevom plejofu jer je imao 26-13-8 u kontenderu.

15-2-2 je slab plejof za nekog tipa graničnog Ol star igrača, za ove najbolje je to totalni debakl.

11 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

To za faster rls je teška glupost, pa imamo oči valjda. Ne može Dražen u istu rečenicu sa Karijem što se šuta tiče. Retko ko i može, nije nikakva sramota. Kolko vole da serendaju neki ti bivši igrači pakao

zbog ovakvih kao hele mi je krivo sto juga nije imala priliku da opegla lazni drim tim 92ge da razbijemo te neke mitove fantom

ne znam čemu služi ovaj heleov mythbusting.

dražen je u evropi bio otprilike pojava kao jordan kada se pojavio u nba.

tu su i galis i oscar schmidt prekoputa, tj na repka takmičenjima ali niko nije imao taj nastup neumoljive mašine.

i onda kada mu je konačno kliknulo u ligi koja nije imala ni sluha niti vizije za igrače koji nisu odrasli u americi, desi se ta tragična smrt.

naravno da će se raspredati mitovi, elsvis nije mrtav a džim morison prodaje farmerke u istanbulu.

e sad, u toj borbi protiv mitomanije, @Hele izjavi za kukoča (i petrovića) u nba, ništa posebno.

im too old fo this shit, tako da se neću raspravljati, samo me je asociralo na tonija u nba, pa u to ime, 5a tekma finala protiv jute, tesno sranje, nema zezanja, kod kuće se igra.

On 25. 5. 2025. at 14:25, goofs said:

Valjda evropski GOAT? Nisam nikad čuo da ga je iko pominjao u kontekstu svekošarkaškog GOATa, pogotovo ne u Džordanovo vreme.

Evropski GOAT je svakako mogao da bude, bar do pojave Dirka. Prvi Evropljanin ikada u AllNba petorci, i to u vreme kada je NBA još uvek bio gadljiv na Evropljane. Prvi nakon njega - Dirk skoro 10 godina kasnije. Ni Divac, ni Peja, ni Kukoč, ni Rađa, ništa.

Nisam sve čitao, verovatno je neko ispratio. Peja je bio all NBA, 2nd unit. Za prvu su ga pokrali.

17 minutes ago, uini said:

ne znam čemu služi ovaj heleov mythbusting.

dražen je u evropi bio otprilike pojava kao jordan kada se pojavio u nba.

tu su i galis i oscar schmidt prekoputa, tj na repka takmičenjima ali niko nije imao taj nastup neumoljive mašine.

i onda kada mu je konačno kliknulo u ligi koja nije imala ni sluha niti vizije za igrače koji nisu odrasli u americi, desi se ta tragična smrt.

naravno da će se raspredati mitovi, elsvis nije mrtav a džim morison prodaje farmerke u istanbulu.

e sad, u toj borbi protiv mitomanije, @Hele izjavi za kukoča (i petrovića) u nba, ništa posebno.

im too old fo this shit, tako da se neću raspravljati, samo me je asociralo na tonija u nba, pa u to ime, 5a tekma finala protiv jute, tesno sranje, nema zezanja, kod kuće se igra.

30 poena, sutnuo iz igre 13 puta. Meh, moze to i bolje... rolleyes

Kakav je doktor Toni... bio i ostao.

Zato što

6 minutes ago, uini said:

i onda kada mu je konačno kliknulo u ligi koja nije imala ni sluha niti vizije za igrače koji nisu odrasli u americi, desi se ta tragična smrt

kada mu je konačno kliknulo, nije se desila tragična smrt nego plejof pre nje gde je imao 15/2/2 j 4,5 izgubljene, uz veliki pad procenata šuta.

Argument na to je da je to premali uzorak od 5 utakmica, ali je zato Kukočevih 30 poena u jednoj tekmi reprezentativno i dokaz, ali lik imao prosek od 10 poena u plejofu.

Baš ovim si potvrdio tu mitomaniju i da nju guraju matorci pevajući: Pamtim samo lepe stvari.

Kukoč je na utakmici pre te dao OSAM poena, a na utakmici posle te 15.

I to je poenta cele priče. A imao je 40 plus minutažu i jednostavno nije isporučivao, čak i kad nije igrao Džordan i posle ni Džordan, ni Pipen.

I onda je on kao neki ,,what if". On je isti kao ovi danas, ali nije dobio šansu. Kako da ne.

30 poena je prosečna plejof partija za Nikolu, Luku i Janisa, Toni ubacio jednom.

U te kalkulacije treba uracunati i to da bi Dražen bio izvesni bolji igrač nego što je bio, da je otišao u NBA ranije i da je dobio priliku kakvu bi danas dobio.

Inače nisam neki fan, mnogo sam više voleo Tonija. Dražen je bio pre svega drilovan do maksimuma, trening frik, Toni ga talentom dosta šije.

toni se voli, drazen se mrzi ako nisi fan ekipe za koju igra. to je normalno

Toni je od srednje skole svaki dan trenirao po 7-8 sati dnevno, posto prethodno nije trenirao uopste dok jednog leta nije izrastao preko 10 centimetara. Sve to sto je kod njega izgledalo kao lako, umetnik sa loptom, sve je to posledica ubitacnih drilova..

15 minutes ago, Hele said:

30 poena je prosečna plejof partija za Nikolu, Luku i Janisa, Toni ubacio jednom.

mnogo si smešnih i blesavih stvari napisao a ja sam se zavetovao svetom savi da neću danas da se raspravljam; samo ću ti skrenuti pažnju, da je ova tekma, kao i većina tih godina, završena sa po 80ikusur poena, jer pejs, pa shodno tome, broj poseda, da ne pričamo o ostalim razlikama.

ovo je kao da danas neko u finalu ubaci 50pts.

edit i nije ova tekma zalepljena kao dokaz, već me je rasprava asocirala na tonija u nba, kao što rekoh gore

Edited by uini