mrdja Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 Čoveče, ti si van konkurencije. Samo napiši ZNAM i pusti druge da pokušaju. :) Da li je još nekada bilo to čudo sa 4 igrača sa 100 odsto učešćem (u ovolikom broju kola)? Znam da je bilo dosta puta po 3 fudbalera, uglavnom golmani i neki pitomiji napadači, ali najčešće niko iz tima ne odigra baš svaku.Biće Mladinić nije znao šta je rotacija. A ekipa mu oborila puno rekorda te godine.Daj pitanje iz bliže prošlosti, izgleda da samo ti i ja ovde imamo više od 33 godine.Sto se tice igraca sa po 34 nastupa, ovako stoje stvari:68/69 Radnicki Nis (Miodrag Knežević, Ilija Dimoski, Dragoljub Ilić, Nenad Cvetković)69/70 Bor (Jovan Hajduković, Dušan Sopić, Nemanja Radulović, Aleksandar Petković)71/72 Vojvodina (Vasa Rutonjski, Petar Nikezić, Miodrag Kustudić, Dojčin Perazić)76/77 Olimpija (Ljubiša Dalanović, Slobodan Dogandžić, Rade Radulović, Stevan Komljenović)77/78 Partizan (Petar Borota, Nenad Stojković, Momčilo Vukotić, Nikica Klinčarski) Najstandardiji sastav od prvaka je imao žELJEZNIČAR 71/72Slobodan Janjuš 34 - Dragan Kojović 26 Velija Bećirspahić 33 - Blagoje Bratić 33 Josip Katalinski 34 Enver Hadžiabdić 34 - Branimir Jelušić 32 Božo Janković 33 Josip Bukal 32 Edin Sprečo 32 Avdija Deraković 31Vredi pomenuti i Rijeku 77/78, kada je u jesenjem delu svih 17 utakmica odigralo cak 7 igraca (Sava Filipović, Miloš Hrstić, Nikica Cukrov, Srećko Juričić, Salih Durkalić, Milan Ružić, Damir Desnica). Standardni su bili još i Radojko Avramović 16, Zvijezdan Radin 16, Milan Radović 15, Miodrag Kustudić 13.
dragance Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 (edited) Iz nekog razloga znam za Popivodu, generacija koja je igrala na SP '74. Igrao je, cini mi se u Slovanu pre Olimpije, a posle nastavio u Ajntrahtu ili tako nesto vec.Edit: inace, gde iskopa ovolike crnogorce, ovi koji su na listi? :D Edited May 9, 2008 by dragance
mrdja Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 Iz nekog razloga znam za Popivodu, generacija koja je igrala na SP '74. Igrao je, cini mi se u Slovanu pre Olimpije, a posle nastavio u Ajntrahtu ili tako nesto vec.Edit: inace, gde iskopa ovolike crnogorce, ovi koji su na listi? :DIme tima, a i mesta ce objasniti sve :)Popivoda je jako malo igrao u ovom timu, a Oblak je iz Slovana.
Sokrat Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 (edited) Deluje mi da su ovo sve vojvodjanski Crnogorci (za Popivodu znam da je iz Lovcenca). Da nije Vrbas ili Hajduk?edit: Ima nas jos starijih od 33 Edited May 9, 2008 by SOKRAT
mrdja Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 Deluje mi da su ovo sve vojvodjanski Crnogorci (za Popivodu znam da je iz Lovcenca). Da nije Vrbas ili Hajduk?edit: Ima nas jos starijih od 33I klub je iz Lovcenca, a zove se ?
Otto Katz Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 (edited) Upravo tako :)Zezaš foliraš? Ali OK, smišljam pitanje.Pitanje: 1924. je skoro cijela momčad Hajduka nastupila za nacionalni tim. Svi osim golmana. Zašto nije nastupio golman? Edited May 9, 2008 by king louie
alberto.ascari Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Zezaš foliraš? Ali OK, smišljam pitanje.Pitanje: 1924. je skoro cijela momčad Hajduka nastupila za nacionalni tim. Svi osim golmana. Zašto nije nastupio golman?nije bio dovoljno nacionalni, tj. bio je stranac?
Otto Katz Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 nije bio dovoljno nacionalni, tj. bio je stranac?Tako je. Golman je bio Italijan. Inače bi igrao.
alberto.ascari Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Tako je. Golman je bio Italijan. Inače bi igrao.vidiš kako saradjuju češki drugari .idem napolje sad, postavi za mene, da ne zaspi opet topik
Otto Katz Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 vidiš kako saradjuju češki drugari .idem napolje sad, postavi za mene, da ne zaspi opet topikKo ne voli burek ni sunce starog kraja ne može biti drugar! Pitanje: šta pokazuje donja tablica?C. ZvezdaPartizanDinamoHajdukSarajevo Velež željezničar OFK Beograd Vardar Radnički Niš Rijeka Sloboda Budućnost Olimpija
mrdja Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 Ko ne voli burek ni sunce starog kraja ne može biti drugar! Pitanje: šta pokazuje donja tablica?C. ZvezdaPartizanDinamoHajdukSarajevo Velež željezničar OFK Beograd Vardar Radnički Niš Rijeka Sloboda Budućnost Olimpijapropustio sam Gazarija :)Da je Vojvodina izmedju Hajduka i Sarajeva, bilo bi 15 najuspesnijih u ex YU, ovako ?
Recommended Posts