Jump to content
IGNORED

Quiz

mrdja

Recommended Posts

Posted

Da oživimo topik prigodnim pitanjem a istovremeno da proslavimo okruglu godišnjicu najkvalitetnije sezone Yu fudbala u poslednjih pola veka.Na topiku Partizana onomad je bilo nekih pesničkih pokušaja (užasnih) pa sam se setio kako je to pre tačno 30 godina radio Duško Radović u Partizanovom vesniku.Elem, sećam se kao da je juče bilo: par kola pre kraja prvenstva, direktan TV prenos, konačna odluka o šampionu... Pitanje glasi sa kim je igrao Partizan i šta treba da stoji umesto onih crtica dole.U hiljadu devetoj stotinisedamdeset i osmoj godinisedmog maja, velikog praznikaizašlo je delo na videlo.Lepo delosve crno na belo.Videla je SFRJ cela kako igra četa crno bela._ _ _ _ , _ _ _ _, zatim opet _ _ _ _,jug se peni k'o šampanjska boca.Raste srce k'o kiselo testoNa fudbalski popesmo se presto.Divan presto- naše pravo mesto.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• MocaVukotic

230

• mrdja

211

• Dr Arslanagić

185

• Dimitrije

92

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

cenim da je barem 2 puta Moca...

Posted

Za pesmu ne znam, a mec je Partizan - Crvena Zvezda 3:2.Po meni je presudio Ilija Zavisic, koga Rajevac nikako nije uspevao zaustaviti.Pre utakmice dosta buke zbog odluke da sudi Maksimovic (tek da se vidi da su nam i tada bile svojstvene zalopojke vezane za sudjenje).

Posted
Za pesmu ne znam, a mec je Partizan - Crvena Zvezda 3:2...
cenim da je barem 2 puta Moca...
Jeste ta utakmica, jeste Moca dva puta, ali ko je dao drugi gol.Još nekoliko sati do 7. maja kada se navršava 30 godina od tog kosmički i pesnički značajnog događaja. Valjda će neko pogoditi pa onda postaviti neko normalno pitanje.
Posted

E, tek sad sam ukapirao da zelis strelce (pesma me uplasila) :)Santrac.1:0 Vukotic 1:1 Jelikic 1:2 Filipovic 2:2 Santrac 3:2 Vukotic

Posted

Moca, Sani, zatim opet Mocajug se peni ko šampanjska boca...Hajd' sad daj nešto teško.

Posted

Evo, dosta tesko, Saveznikova omiljena sezona 77/78.Samo dva igraca su dvaput iskljucena te sezone, napadac Radnickog i napadac Zagreba.Dva igraca su dobila po deset zutih kartona, napadac Rijeke i odbrambeni/vezni igrac Sarajeva (inace rekorder u ex YU po zutim kartonima).Dvojica od ove cetvorice su dovoljna za tacan odgovor. Njihova imena su ?

Posted
Evo, dosta tesko, Saveznikova omiljena sezona 77/78.Samo dva igraca su dvaput iskljucena te sezone, napadac Radnickog i napadac Zagreba.Dva igraca su dobila po deset zutih kartona, napadac Rijeke i odbrambeni/vezni igrac Sarajeva (inace rekorder u ex YU po zutim kartonima).Dvojica od ove cetvorice su dovoljna za tacan odgovor. Njihova imena su ?
Da li je ovaj iz Sarajeva Radeljas?
Posted
...Samo dva igraca su dvaput iskljucena te sezone, napadac Radnickog i napadac Zagreba.Dva igraca su dobila po deset zutih kartona, napadac Rijeke i odbrambeni/vezni igrac Sarajeva (inace rekorder u ex YU po zutim kartonima).
Pokušaću:Jocić i Kovačić.Kustudić i Milak.
Posted
Pokušaću:Jocić i Kovačić.Kustudić i Milak.
Bravo Saveznice,jedino umesto Jocica, Miodrag Redza Stojiljkovic.Postavi pitanje.
Posted
Evo, dosta tesko, Saveznikova omiljena sezona 77/78...
Da ostanemo u istoj sezoni.Čak 4 igrača jednog tima nastupilo je na svakoj od 34 utakmice. Ne znam da li se to ikada više desilo u bilo kom prvenstvu.Ko su ti igrači?
Posted
Da ostanemo u istoj sezoni.Čak 4 igrača jednog tima nastupilo je na svakoj od 34 utakmice. Ne znam da li se to ikada više desilo u bilo kom prvenstvu.Ko su ti igrači?
Rec je o sampionskoj ekipi Partizana, a igraci su Petar Borota, Nenad Stojkovic, Momcilo Vukotic i Nikica Klincarski.
Posted (edited)

Čoveče, ti si van konkurencije. Samo napiši ZNAM i pusti druge da pokušaju. :) Da li je još nekada bilo to čudo sa 4 igrača sa 100 odsto učešćem (u ovolikom broju kola)? Znam da je bilo dosta puta po 3 fudbalera, uglavnom golmani i neki pitomiji napadači, ali najčešće niko iz tima ne odigra baš svaku.Biće Mladinić nije znao šta je rotacija. A ekipa mu oborila puno rekorda te godine.Daj pitanje iz bliže prošlosti, izgleda da samo ti i ja ovde imamo više od 33 godine.

Edited by saveznik
Posted

Evo jos jedno starije, dok se ne ubaci neko od mladje garde.U kom su fudbalskom klubu poceli karijeru:Danilo Popivoda (kasnije igrao za Olimpiju)Slobodan Bracanovic (Spartak, Olimpija, Vrbas, Rudar Velenje, Kozara)Miodrag Kustudic (Vojvodina, Rijeka)Slobodan Kustudic (Spartak)Bozo Bjelojevic (Partizan)Veljko Zuber (OFK, Hajduk)Dusan Draskovic (Spartak, Vojvodina, Radnicki Nis, OFK Subotica)Milorad Djukanovic (Spartak) ?(u zagradi su, naravno, klubovi gde su ovi igraci nastavili karijeru)

Posted
izgleda da samo ti i ja ovde imamo više od 33 godine.
Na moju veliku zalost, nije bas tako, vec pamcenje popusta.