Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Igracke i filmovi

Featured Replies

2 hours ago, Vapad said:

Koji je đavo sa nepraktičnim "koficama" za kokice?
Nunaš konjče celi fim u krilu, wtf...

he man je barem imao topical corect, mada još idiotskije sa praktičke strane

image.png

Ne diraj mi Battle Cat! Najbolji dizajn igračaka ikad, ne može pristojan crtani ni film da se snimi o tome ali igračke su prešle igricu. Novak Đoković asction figures-a, to je podivljao art nije mislio o praktičnom uopšte, mislio je na šta će deca da flipnu. I bogami su smislili, klanjam se i čelom dotičem pod.

Edited by Hermetico

3 hours ago, Hermetico said:

Ne diraj mi Battle Cat! Najbolji dizajn igračaka ikad, ne može pristojan crtani ni film da se snimi o tome ali igračke su prešle igricu. Novak Đoković asction figures-a, to je podivljao art nije mislio o praktičnom uopšte, mislio je na šta će deca da flipnu. I bogami su smislili, klanjam se i čelom dotičem pod.

Vec odavno sedlam svog macora

Da se prodjem glasno kroz divljine

Da zastitim staze, staze svog detinjstva

za Skeletorom da me zelja mine...

violina

• Author
11 minutes ago, kronostime said:

Vec odavno sedlam svog macora

Da se prodjem glasno kroz divljine

Da zastitim staze, staze svog detinjstva

za Skeletorom da me zelja mine...

violina

Ali samo igračke, bro. Mattel je znao, Mattel je superznao

Ne mogu vam opisati koliko me skenjalo saznanje da je moja omiljena crtana serija iz detinjstva napravljena samo da bi Mattel bolje prodavao svoje masterse sad

1 hour ago, Filozof manijak said:

Ne mogu vam opisati koliko me skenjalo saznanje da je moja omiljena crtana serija iz detinjstva napravljena samo da bi Mattel bolje prodavao svoje masterse sad

Da, to jeste jako interesantno. Ali je izrodilo zabavan crtać, to je jedini album koji sam popunio btw D

Jesi li više "Tako mi moći Grejskla..:" ili "Sive lubanje silo..." kind of guy?

@Hermetico Ja volim battlecat, ali ne da se iz njega jedu kokice lol

35 minutes ago, Vapad said:

Da, to jeste jako interesantno. Ali je izrodilo zabavan crtać, to je jedini album koji sam popunio btw D

Jesi li više "Tako mi moći Grejskla..:" ili "Sive lubanje silo..." kind of guy?

@Hermetico Ja volim battlecat, ali ne da se iz njega jedu kokice lol

Sive lubanje silom!! Uvek!

Ta hrvatska sinhronizacija mi je kao Briksijev prevod Alan Forda D

• Author

Mene su samo zanimale igračke, ništa crtani bio mi bez veze tad sam već gledao Treću planetu od Sunca i Bakšijevog LOTRa. Film sam samo ignorisao, dan danas ne znam jedan imidž iz tog filma. Ali igračke su bile svemir, pa ja dan danas crtam te action figures kao najvažnije motive, moj manifest je da je čovek action figure (to sam sad smislio). Igračke su bile ono skineš kacigu oružje kao one figure iz Teothuana koje sam gledao. Iz X veka, od gline ali ono zameniš im glavu skineš kacigu otvoriš vratanca unutra mali šareni đavo se izbečio. To se traži, taktilno al začudno, neshvatljivo. Zato je Mattel pokido igricu. I one njihove diorame! Art. Moji crteži su 40% inpirisani mastersima.

502273793_29857149533929840_710188453535

Edited by Hermetico

• Author

Ne znam da li znate ovo.

While He-Man may be synonymous with Mattel’s Masters of the Universe, his arch nemesis may be even more popular.

Skeletor, the Lord of Destruction, made his first appearance as both toy and in comic form back in 1981. He was included in Mattel’s debut Masters of the Universe line before Filmation’s cartoon of the same name exploded the franchise’s popularity in 1983.

While Netflix is jam-packed with new holiday releases, one of the best is a docu-series “The Toys That Made Us”, which recounts the history of several major toy lines from the 1980s. The first half of season one takes us back to the beginning of He-Man and the Masters of the Universe with in-depth interviews with the creative forces behind the mega-franchise. While He-Man was created in response to market research (a disappointing fact that resulted in lightning in a bottle), his arch nemesis was inspired by a real-life carnival haunt.

Former Mattel artist and designer Mark Taylor recounts the backstory behind the creation of Skeletor, which stemmed back to a traumatizing event at a local carnival in which he was certain he saw a real-life corpse. In fact, 60 years later Taylor learned that his encounter at the Pike Amusement Park was in fact real.

“I knew that was a real person,” he explained. “Over 60 years later, I’m watching the Discovery Channel, it turns out he was a real guy and he was really at the Long Beach Pike! It confirmed all my suspicions!”

Screen-Shot-2017-12-29-at-10.00.23-AM.jp

An article on Slate explained how the corpse ended up in a Long Beach attraction and it’s pretty interesting. The hanging corpse in question was once Elmer McCurdy, an outlaw who died in a gunfight with police 65 years before being found in the funhouse. In 1911, the mischief-making vagabond robbed a train near Okesa, Oklahoma, then took his spoils — $46 and two jugs of whisky — north, where he holed up in a barnyard on the Kansas border. Police pursued him and ended up killing him in a shootout among the hay.

https://bloody-disgusting.com/editorials/3476372/skeletor-inspired-real-life-corpse-inside-carnival-haunt/

Edited by Hermetico

Ko nije gledao, nek pogleda Netflixov serijal The Toys That Made Us.

Mastersi su možda i najautentičnija pojava jer su u stvari bili otelotvorenje dečije igre koja ne poznaje granice.

• Varvarin s mačem? Check.

• Skelet čarobnjak? Check.

• Vampir? Check.

• Nindža? Check.

• Kauboj? Check.

• I tehnologija i magija i šarenilo i diverzitet i sveeee aaaaa sveeee

I istovremeno tri izvora lore-a koji su međusobno u kontradikciji (stripovi uz igračke, stripovi, crtać) tako da deca taman mogu da do mile volje kombinuju i svađaju se ko je Skeletor i kako je nastao i da svi budu u pravu i niko nije u pravu.

• Author
2 hours ago, Sammael said:

Ko nije gledao, nek pogleda Netflixov serijal The Toys That Made Us.

Mastersi su možda i najautentičnija pojava jer su u stvari bili otelotvorenje dečije igre koja ne poznaje granice.

• Varvarin s mačem? Check.

• Skelet čarobnjak? Check.

• Vampir? Check.

• Nindža? Check.

• Kauboj? Check.

• I tehnologija i magija i šarenilo i diverzitet i sveeee aaaaa sveeee

I istovremeno tri izvora lore-a koji su međusobno u kontradikciji (stripovi uz igračke, stripovi, crtać) tako da deca taman mogu da do mile volje kombinuju i svađaju se ko je Skeletor i kako je nastao i da svi budu u pravu i niko nije u pravu.

I diorame, druže, diorame su jako bitne. Inače spot on post, kako se od tebe i očekuje. hail

diorama.jpg

Edited by Hermetico