Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Smart Glasses

Featured Replies

Gledam nešto ovih dana da li bi mi Smart Glasses našto značile u životu, i shvatim da toga ima ohoho u raznim cenovnim rangovima i sa raznim mogućnostima...

Od nečega za 50€ i manje do preko 1000€...

Ovaj video dosta to sublimira...

Meta Rey Ban su najpoznatije, ali ima svašta...

Jel neko to koristio, da li je korisno, da li vredi imati?

Dugo traje saga sa naočarima. Ideje su od fantastičnih do zastrašujućih. Mislim da je werable budućnost, ali sam bio ubeđen da će mnogo mnogo ranije uspeti da naprave neki ozbiljniji proboj. Možda će sinergija sa šugavim AI doneti da se umesto rabbit klipa nose neke naočare koje daju dodatnu dimenziju, pun intended.

Meni je najprimamljivije ono što Apple Vision Pro radi ali su prevelike i preglomazne. Kada bi to sve spakovali u neko digitalno, one time, sočivo, koje bi u isto vreme elektromagnetno idealano fokusiralo fotone da ne moram da nosim naočare pride, dao bi par stotina dolara sigurno za to..

Imam utisak da se još uvek tavori u kranje levom delu krive. Godine, iskustvo, umor i nedostatak vizije me gone da težim samom vrhu krive sa tendencijom desnog kretanja.

https://i0.wp.com/www.business-to-you.com/wp-content/uploads/2020/03/Technology-Adoption-Life-Cycle-Crossing-the-Chasm.png?ssl=1

Meni je koncept zanimljiv ali nejasan (moras nesto nositi na nosu da bi snimao, slusao muziku, whatever), narocito ove naocare za sunce.

Ajd, ako neko stalno nosi naocare, njega mogu i da razumem.. ali mi koji ne nosimo?

O zloupotrebama da ne govorim - pre nedelju dve su neki hakeri, sasvim slucajno, nabasali na gomilu snimaka koje su naocare “same” napravile i sacuvale, dok su stajale na nahtkasni…

• Author

Odgledao sam onaj klip, googlao, razmišljao sam da se otvorim za nešto, ali, sa druge strane, ništa mi se ne čini toliko dobro da bih sad rekao wauuu...

Uvek ima kompromisa...

Razmišljao sam za putovanja da su zgodne, google maps dok šetaš, auto translate dok gleda/slušaš nekog, snimaš šta gledaš da ne moraš davadiš tel...

ALi mogu i bez toga... Ai sa druge strane, i tu ima gomila ograničenja...

A opet strane volim gadžete, bilo mi mi zanimljivo da imam...

Ono gde mislim da je jako dobro, ima par komada smao za to, to su za gluve ljude, radi im titl u realnom vremenu, to je zasta vrhunski korisno (nisma proveravao da li je ima za BHS jezike)...

Otvorio sma temu sa idejom da je neko već probao :)

52 minutes ago, radisa said:

Razmišljao sam za putovanja da su zgodne, google maps dok šetaš, auto translate dok gleda/slušaš nekog, snimaš šta gledaš da ne moraš davadiš tel...

Verujem da bi mnogi bili oduševljeni saznanjem da ih neko snima bez njihovog odobrenja. Nadam se da uviđaš koliko su smart glasses opasne ako se omogući da svako može sve da snima a da drugi oko njega nisu svesni toga. Neki modeli imaju svetlašce koje blinka kada naočare snimaju, ali ta opcija se, gle čuda, može deaktivirati u podešavanjima

Baš zbog toga već su se pojavile aplikacije (Nearby Glasses recimo) koje detektuju kad neko u blizini nosi pametne naočare, tako da ako kreneš da šaraš snimajući njima po nekom trgu nemoj da se iznenadiš ako ti neki turista pokaže srednji prst.

Edited by Willow

Nedostaju nova trzista ovim velikim vec nekih 10ak godina pa smisljaju ovakve gluposti.

Terence Eden’s Blog
No image preview

I'm OK being left behind, thanks!

Many years ago, someone tried to get me into cryptocurrencies. "They're the future of money!" they said. I replied saying that I'd rather wait until they were more useful, less volatile, easier to use

On 18. 3. 2026. at 11:31, radisa said:

Odgledao sam onaj klip, googlao, razmišljao sam da se otvorim za nešto, ali, sa druge strane, ništa mi se ne čini toliko dobro da bih sad rekao wauuu...

Uvek ima kompromisa...

ALi mogu i bez toga... Ai sa druge strane, i tu ima gomila ograničenja...

A opet strane volim gadžete, bilo mi mi zanimljivo da imam...

Ono gde mislim da je jako dobro, ima par komada smao za to, to su za gluve ljude, radi im titl u realnom vremenu, to je zasta vrhunski korisno (nisma proveravao da li je ima za BHS jezike)...

Otvorio sma temu sa idejom da je neko već probao :)

probala sam meta ray ban, dobar video, dobar zvuk, a i stakla. jedno vrijeme sam se zanosila da ih kupim ali realno sta ce mi.

vlasnik je zadovoljan, koriste mu za posao.

razumijem eticke dileme, tu sam na kursu sa willow-om.

Edited by morgana

54 minutes ago, morgana said:

probala sam meta ray ban, dobar video, dobar zvuk, a i stakla. jedno vrijeme sam se zanosila da ih kupim ali realno sta ce mi.

vlasnik je zadovoljan, koriste mu za posao.

razumijem eticke dileme, tu sam na kursu sa willow-om.

Čime se bavi vlasnik?

radi u medijima

3 hours ago, bags said:
Terence Eden’s Blog
No image preview

I'm OK being left behind, thanks!

Many years ago, someone tried to get me into cryptocurrencies. "They're the future of money!" they said. I replied saying that I'd rather wait until they were more useful, less volatile, easier to use

U principu da se i slozim sa tekstom, ali na kraju ovo sa novorodjenim bebama totalni besmisao.

On 18. 3. 2026. at 10:23, Vapad said:

Meni je najprimamljivije ono što Apple Vision Pro radi ali su prevelike i preglomazne.

Citam trenutno

shopping.png

I dotakli su se toga. Kaze da je Vision Pro upravo prva etapa na putu do nekih fantasticnih iNaocara

O tome kako Metine Ray Ban naocare salju intimne video zapise korisnika bez njihovog znanja (nekada i snimljene bez njihovog znanja) firmi u Keniji koju su outsource-ovali da im trenira AI…

SvD.se
No image preview

She Came Out of the Bathroom Naked, Employee Says

Bank details, sex and naked people who seem unaware they are being recorded. Behind Meta’s new smart glasses lies a hidden workforce, uneasy about peering into the most intimate parts of other people’