Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Post ishrana, vegan

Featured Replies

Razmisljam se da pocnem veliki post, sutra prekosutra, 40 dana

Problem je hrana. Nemam predstavu sta bih mogla da jedem a da volim.

Imate li neke preporuke?

Nisam ljubitelj pirinca ni krompira ni paradajza. Ni kuvane paprike. I ne jedem procesovano a ni zitarice, osim u hlebu. Ni paste, ni pice.

Pasulj, kupus, bundeva, grasak, boranija, humus, patlidzan, tikvice, razne salate, voce, povrce, pecurke, riba...

Dimljeni saran s_w

napisala je da je vegan, znaci nema ribe.

evo ti neke ideje, ova zena je na keto dijeti i veganka je, ali ti moze pomoci u nekim idejama, da smislis sta i kako.

Socivo

18 hours ago, hoffnung said:

napisala je da je vegan, znaci nema ribe.

Ne piše valjda u kanonu da vegun mora bez ribe covid19

Moja keva je skoro potpuno prešla na vagan ishranu, osim povremeno ribe i vrlo retko zeljanice koja joj je soul food.

Kad je bila u poseti svašta nešto je pravila i meni se skoro sve svidelo. Razni čorbuljaci os povrća, pljeskavice od sočiva, čak i voćne kolače sa urmama umesto šećera.

Nemam na žalost da podelim recepte, jer me nije baš zanimalo da naučim, ali sam usvojio njenu metodu za postan pasulj.

Standardno se potopi i prospe prva voda, ali onda umesto mesa, treba više povrća. Uz obavezni crni luk stavim i praziluk, papriku, šargarepu, paškanat i obavezno izrendam komad korena celera. I ovaj za razliku od standardnog zapržavam bluk + tucana paprika. Zahvalan sam kevi na ovom, jer rebra i kolenice koje su mi dostupne mi se ništa me sviđaju. Više pokvare pasulj.

1 hour ago, bios said:

Ne piše valjda u kanonu da vegun mora bez ribe covid19

Moja keva je skoro potpuno prešla na vagan ishranu, osim povremeno ribe i vrlo retko zeljanice koja joj je soul food.

Kad je bila u poseti svašta nešto je pravila i meni se skoro sve svidelo. Razni čorbuljaci os povrća, pljeskavice od sočiva, čak i voćne kolače sa urmama umesto šećera.

Nemam na žalost da podelim recepte, jer me nije baš zanimalo da naučim, ali sam usvojio njenu metodu za postan pasulj.

Standardno se potopi i prospe prva voda, ali onda umesto mesa, treba više povrća. Uz obavezni crni luk stavim i praziluk, papriku, šargarepu, paškanat i obavezno izrendam komad korena celera. I ovaj za razliku od standardnog zapržavam bluk + tucana paprika. Zahvalan sam kevi na ovom, jer rebra i kolenice koje su mi dostupne mi se ništa me sviđaju. Više pokvare pasulj.

i ja isto mislim da ovo meso koje sada jedemo da je potpuno otupelo od bilo kakvog ukusa kojeg pamtimo. evo, iako kupujem cesto na pijaci, od ljudi koji se bave zivinom, ne pamtim kada sam zadnji put pojeo lepo, ukusno pile. znas, onaj momenat kada ti ostane npr od rucka pile i posle, uvece ga npr izvadis iz frizidera da ga zavrsis, nema nista ukusnije! sada... to nema nikakvog smisla raditi. da ne spominjem kupovinu u marketima jer je besmisleno.

inace, ovo je tema koju cesto zapocnem kada pricam sa ljudima i misljenja su podeljena. neki se slazu, a neki su u fazonu da su gudi virsle zakon ili da je meso jednako, ako ne i bolje nego pre.. wacko psenica/brasno se promenilo, a nece sve ostalo.

no..

ja nisam vegan/vegeterijanac, ali se slazem da neki ljudi stvarno naprave jela od mahnarki/povrca... da prste polizes.

• 2 months later...
On 22. 2. 2026. at 1:21, Shan Jan said:

Dimljeni saran s_w

Mi kući dimimo šarana uslužno .

Spremali smo za našu slavu ,pa se gostima svidelo i neko je tražio da i njemu spremimo ,pa posle još neko ,prvo nismo ni naplaćivali ,onda su nas ubedili

da im uzmemo pare . Sada ljudi iz okoline znaju da radimo i tako kada su slave ili dacije ima posla . Za ovog sv Nikolu izdimilo smo oko 80kg a za onog zimskog preko 150 i to je maximum koji može da se postigne

A može da se dimi pastrmka,som,tostolobik...ali najbolji je šaran jer je mrsan

0-02-05-46422a9639adff9fc5297b205a7fda90fb03aa5938c1fcac4a384dae53cd41d1_4453b3ec0d36e35a.jpg

0-02-05-f13cb80d8dcb2251731c3800babb9726b6365674935f7cb226f5e7567a2b3338_50404cc6f60872.jpg

Edited by Fakundo Sava

Milsila sam da je topic Post ishrana ono kao koncept post-ishrana nesto tipa sungejzing trihaging mahovine, a ne o posnoj hrani.

• Author

Ja mislila vegan a ono sharan 😂

Vegan je sjajan za mesc - dva bez prestanka u godini. Mislim da cu nastaviti i sledece godine, samo cu se bolje pripremiti.