November 19, 2025Nov 19 Po kategorijama:PravniciAdvokatiNotariTužiociSudijeJel imate pouzdanu statistiku?
November 19, 2025Nov 19 Tužioci i sudije (osnovnog suda i tužilaštva) oko 170k, pravnici po običnim firmama i na budžetu od 70-150k, notari u milionima, advokati od 50k do 500 miliona
November 19, 2025Nov 19 Manje od notara, neuporedivo vise od sudija i tužilaca. U rangu sa 1% advokata
November 19, 2025Nov 19 3 hours ago, Uskebasi said:Tužioci i sudije (osnovnog suda i tužilaštva) oko 170k, pravnici po običnim firmama i na budžetu od 70-150k, notari u milionima, advokati od 50k do 500 milionaIma pravnika u firmama koji zarađuju više od tih 150k, znam da je to jednom kolegi bila početna plata kada je prešao u compliance odeljenje jedne banke, kao i da nekoliko kolega sličnih godina imaju oko 200k u firmama (samo jedna je domaća, inače je u njima taj navedeni raspon). Ono što me je iznenadilo, jedan kolega (bez pravosudnog) se zaposlio pre par meseci kod izvršitelja, plata mu je 70k (deo na ruke). Oni koji rade kod notara, između 100 - 120 hiljada.
November 19, 2025Nov 19 4 hours ago, Uskebasi said:Tužioci i sudije (osnovnog suda i tužilaštva) oko 170k, pravnici po običnim firmama i na budžetu od 70-150k, notari u milionima, advokati od 50k do 500 milionaDobro, 500 miliona teško da ima jedan advokat. Imaju ove velike kancelarije toliko, ali u njima ima mnogo partnera i još više advokata.
November 19, 2025Nov 19 Ma sprdao sam se malo sa ovih 500 miliona. Ali ima advokata koji zaradjuju vise od notara, samo za razliku od notara oni te pare moraju da zarade i zasluže. Ima pravnika u firmama koji zaraduju i 4-5k evra, ali to su velike firme i ozbiljni pravnici. Neka prosecna plata i prosecnoj firmi ili budzetskom korisniki je od 70, pa maksimalno nategnuto do 150k.Izvrsitelji i notari su posebna prica, cast izuzecima, ali dok se ne omoguci slobodno bavljenje tom profesijom (kao advokati) nece tu biti pomaka ni u plati, ni u kvalitetu usluga