Sunday at 14:162 days Ja sam bas bio na prelazu iz osnovne u srednju i ne znam da li sam ga odgledao cijelog, ali se sjecam pokreta, te sam tad prvi put cuo za Bob Geldofa. A i sjecam se da je Bregovic bio iskritikovan jer nije htio da ucestvuje u YU Rock Misiji :-) Edited Sunday at 14:162 days by Peter Fan
Sunday at 16:192 days Priznajem da sam muzička picajzla, ali to me zasigurno ne opravdava što vam rušim san...Meni se tada prvi put činilo upravo suprotno...Overdose svega, papazanija, muzicke babožabe što bi rekao Točak ...MTV. grupnjaci i gubljenje autentičnostiI Sting i Clapton i Knopfler i Boy Georg i Bowie i Duran i Colins i Ultravox Queen( Zepelina se čak ni ne sjecam) I tko zna sta još ne... Upravo naopak nagovještaj , da se nešto desava što ne valja, nema veze sa principom mog shvaćanja muzike. Izgubio se koncept i koncerta (nikada nisam bio pobornik stadionskih, uvijek klupskih) svirki a naročito kontekst albuma neke grupe od A1 do B 6..Godine koje su slijedile pokazale su da je to početak više mog mentalnog nego biooskog starenja. Nažalost bo sam u pravu( ili možda nisam?)
Sunday at 16:302 days Bili smo u Makarskoj, nas petnaestak, preostalo nam je manje od mesec dana do JNA i svaki sekund se računao i živeo jako.Popodne smo propustili dosta, ali smo večernji deo gledali i slišali uz ožujsko belo, neko mlako pivo i Manastirku iz bistroa... sa gomilom pomfrija, sve do jutra. Edited Sunday at 16:322 days by zmanic
Sunday at 16:332 days Ja sam imala 16 godina i bila sa sestrom nedelju dana pred more kod kevine mame u Croaciji. Baba je bila u šoku što ceo dan buljimo televizor i gledamo tamo neke pajace i ne može zbog nas da gleda vseti. Posle nam je ujak rekao, da baba "odmara" televizor preko podneva. Koliko se sećam imala je još uvek crno-beli tv, mada mi je sećanje na ceo događaj u boji, valjda zato što sam ga odgledala još milion puta na kaseti.Queen, David Bowie i Phil Colins u mi u najživljem sećanju
Sunday at 16:472 days Ako se dobro secam, bio je samo Mni Vox, onaj mali crnobeli televizor, sa sobnom antenom u nasoj kucici u Istri. Sa sobnom antenom je bila mrka kapa.Sto se tice koncerta na Marakani, je l bila neka kisa cini mi se?
Sunday at 17:062 days 25 minutes ago, raskopcani said:Priznajem da sam muzička picajzla, ali to me zasigurno ne opravdava što vam rušim san...Meni se tada prvi put činilo upravo suprotno...Overdose svega, papazanija, muzicke babožabe što bi rekao Točak ...MTV. grupnjaci i gubljenje autentičnostiI Sting i Clapton i Knopfler i Boy Georg i Bowie i Duran i Colins i Ultravox Queen( Zepelina se čak ni ne sjecam) I tko zna sta još ne...Upravo naopak nagovještaj , da se nešto desava što ne valja, nema veze sa principom mog shvaćanja muzike.Izgubio se koncept i koncerta (nikada nisam bio pobornik stadionskih, uvijek klupskih) svirki a naročito kontekst albuma neke grupe od A1 do B 6..Godine koje su slijedile pokazale su da je to početak više mog mentalnog nego biooskog starenja.Nažalost bo sam u pravu( ili možda nisam?)kako su ljudi razliciti... meni bas prijalo sto se skupilo sve i sa svih strana. prilika da cujem kojesta na sta inace ne bih obratio paznju, cak i razno sto mi se ic nije dopadalo. ja bas zato volim festivale. doduse vise ne idem na te velike sa spavanjem u satoru, omatorio. al sam jedno par decenija isao na redinge, glastonberije, secret gardene... bas zbog te razlicitosti. cujes nesto drugacije od onoga na sta si navikao a i pocnes ako ne da volis bar da postujes neke muzicare zbog postene svirke i odnosa prema publici. naravno, potpuno razumem da to nekom prija a nekom ne al ja generalno volim te papazjanije. ne samo u muzici nego u svemu. kad uz to dodam da sam tad bio klinac zeljan svega sa zapada - ihaaaaaaj! da je trajalo mesec dana, ne bih mrdno od tv-a osim kad moram u kupatilo.
Monday at 09:121 day Ima i na YT jedno 10 sati materijala su objavili juče, ne znam do kada će da stoji. Ovako na preskok vidim da imaju i neki snimci van Vemblija/JFKa, INXS je recimo svirao u Australiji u nekom ćumezu
Monday at 12:171 day Ja sam bila u osnovnoj skoli tada, i bili smo kod nekih rodjaka van Beograda kada je bio koncert. jedan televizor, u dnevnoj, konstantno neko prica, zale se sto gledam, kako ce se vesti gledati sto rece neko vec, vidi na sta ova/j lici komentari. Pola ne cujem od svih njih. A meni sve to tamo blize nego bilo sta oko mene, vuce me... Posle sam videla toliko snimaka da nisam sigurna vise cega se zaista secam od tog dana, osim Queen. Bila sam (i ostala) veliki fan, ne mozete zamisliti kako je onaj nastup legao nekome je je ionako fan- ljudi su izasli i kao da je neko odjednom ukljucio drugo ozvucenje, kao da je drugi koncert, upliv energije neverovatan. Natretali me da iskljucim kada se zavrsio evropski deo, hajde gotovo je. I meni neke kasnije stvari boje secanje, ali na drugi nacin. Svasta je posle bilo, nismo iskorenili glad, Bob Geldof ovo ili ono, meni sve to ne menja secanje na sam koncert kao nesto apsolutno pozitivno, divno i optimisticno. Bila sam jako ponosna kada se ukljucio Beograd, mi smo bili deo tog necega, deo sveta, to mi je bilo normalno. Mislim da mi je mozda zbog toga kasnije izopstenje iz sveta toliko tesko palo. U mojoj licnoj emotivnoj istoriji Live Aid je ostao secanje na ravnopravno clanstvo u normalnom svetu, a onda je doslo sta je doslo... Plakala sam kroz celo otvaranje olimpijade u Barseloni.
Monday at 15:241 day Nezgodan je bio termin tog koncerta, preklapao se prenos sa Dinastijom.I sad ja treba da propustim avanture Deksa Dekstera zbog neke svirke, jbg. Edited Monday at 15:261 day by Rudolf Pingvinoglu
Monday at 16:201 day On 13. 7. 2025. at 16:16, Peter Fan said:Ja sam bas bio na prelazu iz osnovne u srednju i ne znam da li sam ga odgledao cijelog, ali se sjecam pokreta, te sam tad prvi put cuo za Bob Geldofa. A i sjecam se da je Bregovic bio iskritikovan jer nije htio da ucestvuje u YU Rock Misiji :-)isto i bruce springsteen jer je isao na farm aid a ne live aid. osnovna skola, cinilo mi se da sam gledao nesto veliko, nesto vazno istorijsko.bilo je i ko je imao bolje ucesnike, filadelfija ili london..pa svi ti moguci izvodjaci.kod nas bila yu rock misija a jel bio i neki koncert na zvezdinom stadionu ili na poljudu?zar nije pored geldofa drugi vazni covek bio onaj lik iz ultravoxa? on se posle povukao ali na pocetku price cini se da su bili on i geldof.i te 80-e su bile odlicne, sve bolje, izgledalo je da se ide ka necem mnogo dobrom u citavom svetu.i kod nas opsti procvat ili me je tresao pubertet pa mi se sad cini da su 80-e sve bile sarene.verovatno i jedno i drugo
Monday at 16:271 day On 13. 7. 2025. at 13:00, Lo Zingaro said:Pa bio jedini nacin da stigne na oba. cini mi se i sting isto konkordom.pamtim neke na usa strani za koje sam samo cuo i prvi put video. jesu zajedno bili mik i tina pa im se prikljucio bouvi ili sam izmislio?ili je to bilo negde drugde, izlapetis