Jump to content

Thompsonov koncert

Featured Replies

47 minutes ago, Svemir Zeka said:

Ima ih koliko hoćeš, npr Rekom

se bavio time, Građanske inicijative, Inicijativa mladih za ljudska prava, Vreme je izdalo nekoliko publikacija s istraživanjima... To je samo uzorak što sam imala kod kuće ili u mojoj ex org.

Mislim ovo što sada pišemo ispisano je i ispisano pre deceniju i pre više. Skoro svaki tekst Miše Vasića i Dejana Anastasijevića je bio traktat na te teme

• Replies 554
  • Views 19.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Prvi hrvatski kralj za kojeg će se znati gde mu je grob

• Mešaš režim i društvo. U Srbiji se upravo plebs pobunio protiv kulta vodje, dakle društvo može biti samo anti-fašističko u najvećem broju. I to uopšte ne moraš da porediš sa hrvatskom već sa Evropom g

• Šta znam, malo nije fer prema stotina hiljadama likvidiranih u ustaškim koncentracionim logorima da se vuku paralele između ustaškog pokreta i faking Mila Lompara. Nadam se da nema spora da je Tompson

Posted Images

11 minutes ago, Svemir Zeka said:

"Uprkos tome što je..." Tu frazu je čuo od: "žena ne ostaje u nasilnoj vezu zbog nasilja, već uprkos njemu".

Ne, nisu oni prkosili nikakvim ustaškim obeležjima, što se može primetiti letimičnim pogledom po publici koja nosi vrlo jasno napisano "za dom spremni". Može se, međutim, polemisati o tome koliko su dečurlija svesna šta to znači i koliku težinu ima.

Uh što mrzim šlihtanje komšijskom nacionalizmu da bi se pokazao kao nenacionalista.

narocito imajuci u vidu kakvo je obrazovanje, narocito uloga istorije i veronauke

klinci, osim onih koji poticu iz porodica koje se svesno bave time tu nemaju sansu

makar ne do perioda da stasaju i sami budu u prilici da se informisu iz drugih izvora

to naravno nije nikakvo opravdanje, ali daje nesto drugaciju sliku

sa druge strane, skoro sam gledao nekakvu anketu, lako moguce i upravo ovde sa foruma, gde random gradjani u splitu odgovaraju na pitanje o ndh i gde znacajna vecina (naravno ne znamo da li je postojala i kakvog oblika selekcija od strane montazera i novinara) ne moze da prevali preko usta da su u ndha masovno ubijani prvenstveno srbi

tu pak, nema nikakave dileme da li se radi o opravdavanju "svojih" zlocina ili pak intervjuisani nisu u potpunosti upoznati sa ndh

opet, nesumnjivo i to je u velikoj meri posledica jezive propagande koja je na delu u hrvatskoj evo vec gotovo 40 godina

Usrali ste čak i ovaj topik pričom o nacionalizmu

1 minute ago, Nikodije said:

Usrali ste čak i ovaj topik pričom o nacionalizmu

Fenomen popularnosti Tompsona i BMK upravo proizilazi iz nacionalizma.

Uh oh

1 minute ago, Roger Sanchez said:

Uh oh

Jel se oglasila EU?

Bar onaj ironicni nalog?

7 minutes ago, pbg12345 said:

ne moze da prevali preko usta da su u ndha masovno ubijani prvenstveno srbi

Da, to je zanimljiv fenomen negacije (dakle i nesvesno). I koji je postojao i u Nemačkoj, šta se zapravo dešava Jevrejima, i gde oni to odlaze. Naravno, i u Bosni. Kad popričam u Bijeljini o tome gde je za tri dana nestalo pola grada, moji sagovornici misle da je to bila pretnja od koje su oslobođeni, a ne istina koju sad svi znamo. Tako je verovatno i ovo negde svesno socijalno nepoželjno prevaljivati preko usta: da, masovno su ubijani Srbi.

3 minutes ago, Svemir Zeka said:

Mislim ovo što sada pišemo ispisano je i ispisano pre deceniju i pre više. Skoro svaki tekst Miše Vasića i Dejana Anastasijevića je bio traktat na te teme

najtuznije i najmucnije (naravno iz moje perspektive) je sto su i srpsko i hrvatsko, a prilicno sam siguran i bih drustvo iako imam najmanje uvida bili na daleko "svesnijem" nivou kad su te stvari u pitanju, nego danas, jebenih 30+ godina posle ratova

iz perspektive drugog svetskog rata ovo je 1975 godina, jezivo je dokle smo stigli u tom smislu

a onda je ceo svet otisao u kurac, verovatno u velikoj meri povazano i sa globalnom ekonomskom krizom, a mi smo ih dosledno ispratili kako to i uvek cinimo kad su ovakvi jadi u pitanju

cak i na samom terenu, kad je povratak u pitanju (sto je u velikoj meri slika napretka drustva po navedenim pitanjima) tih godina je bilo najbolje stanje (makar kad je u pitanju hrvatska, odnosno srpski povratnici)

a onda je opet usled pomenute krize i procesa pristupanja hrvatske eu, usledio pre svega veliki ekonomski migracioni talas

Strongly condemns fantom

Ali gospa od dronova, kad god se vratim da pogledam sliku zadavim se od smeha

6 minutes ago, Nikodije said:

Usrali ste čak i ovaj topik pričom o srpskom nacionalizmu

apsolutno

a otvoren sa namerom da se prica o muzici rolleyes

( i pomalo kolike su hrvati ustase)

21 hours ago, milfisland said:

Vladike su u Crnoj Gori organizovale najveće političke skupove i promijenile vlast. Nije baš kmečanje iz zabiti. I predsjednik skupštine i vođa najjače vladajuće koalicije po istraživanjima koji sa popovima ide po četničkim parastosima.

Још га ниси пребољео?

...

Edited by Nikodije

21 hours ago, Krampa said:

nisam cuo za teoriju ali kada smo vec tu zasto da ne. logicno gledajuci i jedini mogucni zakljucak se moze izvesti je: to samo dokazuje da je seselj bio u pravu kada je govorio da su hrvati otpadak srba. ostatak tog njegovog opusa takodje moze da se nadoveze na tu teoriju :D

Шешељ је отпадак Хрвата.

2 minutes ago, pbg12345 said:

iz perspektive drugog svetskog rata ovo je 1975 godina, jezivo je dokle smo stigli u tom smislu

Da, ovome stalno ne mogu da se načudim. Ej iz moje perspektive, ja sam rođena 33 godine posle rata, pa to je mentalno bila čitava epoha iza, ili više njih. Tako sam doživljavala kao klinka, neka druga vremena.

Mi se sad bavimo i dalje ratom, i jedino logično objašnjenje je opet, normalno, ekonomsko: za razliku od prosperiteta, mi (svi mi nesretnici u bivšoj yu) se gušimo u govnima i čekamo da nas EU izvuče. Hrvati su dočekali, pa se smorili šta ih je sačekalo.

GvKE4BSXYAAtBNR?format=jpg&name=large