5 hours ago5 hr 7 minutes ago, pbg12345 said:takodje u hrvatskoj postoji makar javna diskusija na nacionalnim medijima o jebenom tompsonu, ustasamai dve suprostvljene stranedruga je stvar sto ja mislim da se tu nema o cemu diskutovati i da je uvreda za zdrav razum da neko velica ustase i ndhu srbiji na nacionalnim medijima nema druge straneseselj i njegov najbolji djak imaju ekskluzivno pravo na nacionalnu istinui iako srbi i srpstvo uistinu nikad nisu dosegli visine ustastva, odnosno nikada nismo pali u taj ponor da imamo genocidnu nacisticku drzavu poput ndha cija je politika genocid i istrebljene srba, jevereja i ostalih, to ne menja ovu goru cinjenicu i da nas od toga deli ispunjenje vecitog sna o istorijskim okolnostima koje ce se kad tad promeniti i nama omoguciti da iskazemo najgore od sebeuostalom, devedesetih kad su se takvi uslovi u velikoj meri stvorili itekako smo se iskazali, a posledice su 1 presudjen genocid , desetine hiljada pobijenih, stotine hiljada ubijenih i nekoliko manje ili vise uspesnih pokusaja istrebljenjagovorim u prvom licu mnozine, jer se moramo dogovoriti da li generalizujemo ili neda li je nesto slika i odlika cele nacije i drustva ili nijenemogu jedna pravila da vaze za hrvatsku i hrvate, a druga za srbiju/srbeizmisljas, ovo nije istinau hrvatskoj ne postoji niko, a naroito politicka organizacija koja se javno protivi ustastvuNpr...Bivša HDZ premijerka
5 hours ago5 hr 1 minute ago, kronostime said:Bojna Bengalskih tigrova?Jok, miješa ti se sa onim Kurdima od kojih su VPS Boka i Užički korpus oslobađali dubrovačko primorje.
5 hours ago5 hr Move along, nothing to see here...https://x.com/TomislavHorva20/status/1941820617977696737
5 hours ago5 hr Just now, Roger Sanchez said:Jok, miješa ti se sa onim Kurdima od kojih su VPS Boka i Užički korpus oslobađali dubrovačko primorje.Ono jes` pomalo lice na zitelje Ljubuskog i Medjugorja.
5 hours ago5 hr @pbg12345 Jel postoji naucni trag u poslednjih 5 godina, npr.od Instituta za filozofiju i drustvenu teoriju? Ili bilo koji drugi naucni izvor za stanje u Srbiji koje opisujes u smislu cele nacije?
5 hours ago5 hr 1 hour ago, raskopcani said:I na ulici i institucionalno.Brate, samo još Bosna može da nam parira institucionalno, i Kosovo, možda. Za Makedoniju već nisam sigurna
5 hours ago5 hr Sećam se kako nam je profa na faksu (predmet likovna umetnost) objašnjavao šta je to kič i kako je nastao.Često razmišljam o tom vrlo značajnom predavanju . U poslednje vreme naročito.Kod nas (na Balkanu) su se sticajem nekih okolnosti stvorili vrlo plodonosni uslovi za razvoj i rast kiča. Koji se nije zaustavio samo na umetnosti već je zahvatio sve pore života. Pa tako i politiku, nažalost.Kako je moguće da devojčice rođene posle 2000 nose majice HOS sa pozdravom zds ? Zašto one nisu u stanju da uhvate globalni generacijski impuls već se hvataju jednog intelektualnog i moralnog kiča? Da li zato što taj globalni generacijski impuls (kao novi kvalitet) zapravo ne postoji (kao onomad rock and roll kultura?) ili zato što ih lokalni mediji vaspitavaju u duhu tog kiča ? Mislim da ima i jednog i drugog.Na čelu ovih naših jadnih državica su moralni i intelektualni kepeci, ljudi bez vizure i sposobnosti da uhvate pozitivne globalne impulse i da povedu ova društva u nekom pozitivnom smeru. Oni znaju da vladaju na samo jedan način. Ovo se najbolje vidi i oseti u Bosni koja je potpuno potonula, posrnula u tu septičke jamu moralnog i intelektualnog jada i kiča.Mnogo sam tužna zbog svega što se dešava na našem lepom Balkanu. Da smo vezani kao creva, jesmo. Ne može se izvući iz te jame Srbija ako se ne izvuče i Hrvatska, Bosnu ni da ne pominjem.
5 hours ago5 hr 2 minutes ago, milfisland said:Da mi je znat kako Slovenci izdržaše 70 godina sa ostalim divljacima.Očito živiš predaleko od Slovenije. Oni već desetljećima ne mogu izdržati sami sa sobom.
5 hours ago5 hr 9 minutes ago, Sandradjer said:@pbg12345Jel postoji naucni trag u poslednjih 5 godina, npr.od Instituta za filozofiju i drustvenu teoriju? Ili bilo koji drugi naucni izvor za stanje u Srbiji koje opisujes u smislu cele nacije?Za ovo što je napisao je dovoljno posmatrati oko sebe poslednjih tridesetak godina + zdrav razum
5 hours ago5 hr Ja imam par bliskih prijatelja u Puli, Umagu i Opatiji i to je kao da si prosao kroz neki portal i usao u potpuno normalno drustvo. Pogotovo ovi iz Pule imaju sto jednu zajebanciju na HDZ ekipu, Zagrepcane i ove iz Dalmacije.Kad bi oboje nasli poslove sutra bih se tamo bez razmisljanja preselio.
5 hours ago5 hr 13 minutes ago, Sandradjer said:@pbg12345Jel postoji naucni trag u poslednjih 5 godina, npr.od Instituta za filozofiju i drustvenu teoriju? Ili bilo koji drugi naucni izvor za stanje u Srbiji koje opisujes u smislu cele nacije?ajd se vrati na taj post, pa ga procitaj ponovojasno sam naznacio zasto govorim iz prvog lica mnozine u ime cele nacijea ako pak indirektno pitas da li uopste postoje takve politike i tendencije u srbiji, svemir zeka ti je odgovorila
5 hours ago5 hr Aktualna akcija slovenske katoličke crkve, koju pak reprezentira Janšin SDS:Razprave o dogajanju na Slovenskem po koncu vojne maja 1945 bodo prihodnji teden imele opazen odmev v evropskem parlamentu. Na njegovem plenarnem zasedanju v Strasbourgu bodo poslanci v torek odločali o resoluciji o ohranjanju spomina na žrtve povojnega komunističnega obdobja v Sloveniji. Predvidoma bo sprejeta.Motor v ozadju priprave resolucije je bila evropska poslanka SDS Romana Tomc. Sprejetje resolucije bo v njenih očeh zgodovinski dosežek. »Evropski parlament sporoča slovenski oblasti, da je komunizem totalitaren sistem in da si žrtve komunizma zaslužijo dostojen pokop in spomin,« je prepričana.Liberalca Irena Joveva in Marjan Šarec, Matjaž Nemec (SD) in Vladimir Prebilič (Vesna) pravijo, da »bi bilo revizionistično besedilo o drugi svetovni vojni v Sloveniji, sprejeto s podporo skrajnih desnih strank, kot so AfD, Bratje Italije in avstrijski svobodnjaki, ki vzdržujejo sentiment in ideologijo neonacizma in neofašizma, nedopustno in izprijeno«.Predložena rezolucija
5 hours ago5 hr 7 minutes ago, bags said:Ja imam par bliskih prijatelja u Puli, Umagu i Opatiji i to je kao da si prosao kroz neki portal i usao u potpuno normalno drustvo. Pogotovo ovi iz Pule imaju sto jednu zajebanciju na HDZ ekipu, Zagrepcane i ove iz Dalmacije.Kad bi oboje nasli poslove sutra bih se tamo bez razmisljanja preselio.sestra mi se pre nekoliko godina preselila iz siska u puluodnosno, nakon siska je godinama zivela na relaciji sisak-zagreb, a potom odselila za pulukaze atmosfera je kao u sfrj (iz njene i moje perspketive, a dolazimo iz sredine i mirkosredine gde nacionalizma nije bilo ni u tragovima)tolerancija u svakom smislu, ne samo nacionalnom, svako moze biti sto mu volja dok ne ugrozava drugeverujem u njen sud, jer em je operisana od nacionalizma, na kraju krajeva iz mesovitog je braka, em se gnusa religije, em je uvek bila "svoja" u svakom smislu, pa i vizuelnom, a sve to je uvek bilo vise nego dovoljno da se ne oseca prijatno u primitivnim nacionalistickim sredinamajedina zamerka, a i to je opste poznata stvar kao i ovo gore, uzasno je skupa istranarocito nekretnineda nije toga i nekih drugih trenutnih privatnih ogranicenja, istra bi mi bila prva na listi za preseljenje