11 hours ago11 hr Zelim im sto vise Nepalaca i Bangladesana po Imotskom i slicnim vukojebinama kada geni kameni odu da voze autobuse ili ciste klozete po naprednijim EU zemljama gde ne mogu da brabonjaju o losoj '45. I Hrvatska je bas podeljena zemlja, ali im je ovo zaista neopevana bruka, kakve bi tek frustove imali da su izgubili rat.
11 hours ago11 hr Oni koji su izgubili rat su bili prilicno brojni juce na koncertu a to su Hrvati iz BiH.
11 hours ago11 hr 1 hour ago, Amos said:Slatki su momčići i sa dugim i sa kratkim kosama. Nego, je l' bilo nekih pravih žena? Meni tu ništa ne fali.
11 hours ago11 hr 9 minutes ago, Emerald said:Oni koji su izgubili rat su bili prilicno brojni juce na koncertu a to su Hrvati iz BiH.Jeste, ali se i malo preteruje. Malo je Hrvata u BiH, sumnjam da ih ima i 300k.
10 hours ago10 hr 9 hours ago, Ivo Petović said: Pola države bi konstantno bilo na putovanjima po Mediteranima i Provansama i živeli svoje najbolje živote.Ali bi druga polovina (i više) tavorila ovde i slušala Baju Maloga.Kada ćete već jednom naučiti da se ne može većina ljudi pustiti niz vodu i otpisati kao gubitnici tranzicije, a da to nema političke posledice, u vidu Vučića npr?
10 hours ago10 hr Nema to veze sa tranzicijom i gubitnicima, pošto je slično stanje i u državama koje nisu prošle kroz taj proces
10 hours ago10 hr Sta znam,iscudjavate se na koncert kad je Markan na doceku fudbalera ukrao show i bio veca zvezda od ModricaTako da mu on dodje kao nacionalni bard.Ovo je Generalisimusova Spanija ,imamo zaborav i pomirenje,fala Bogu nema disonance ,nema neki reziser da snimi Madres paralelas.
10 hours ago10 hr 5 minutes ago, Engineer said:Nema to veze sa tranzicijom i gubitnicima, pošto je slično stanje i u državama koje nisu prošle kroz taj procesNema zemlje koja nije prosla tranziciju u neoliberalizam.
9 hours ago9 hr Mislim da je rešenje onde gde je uzrok masovnosti. Jedino ko u Hrvatskoj ima snage da pokrene duboke promene i oslobodi se ustaštva je Katolička crkva. Ateizam, liberalizam i levica nisu rešenje. Nebrojeni su razlozi za to.Istorijski, katolički aktivizam (katolička akcija) je nakalemljen na ustaštvo još od tridesetih godina ovog veka (ideologija benignog i umerenog blaženog Ivana Merca koja je metastazirala preko Hrvatskih orlova i Križara, nadbiskup Ivan Šarić i njegov toksični krug franjevaca u Bosni).Sve je to daleko od modernih shvatanja Katoličke crkve i kako ona sebe vidi danas u svetu.
9 hours ago9 hr Da Katolička crkva promeni samu sebe? To k'o ovi naši zahtevi - zahtevamo da državna administracija uhapsi i osudi samu sebe. Na kukovo leto
9 hours ago9 hr Čisto jedna druga vizura: šesti juli, kod mene u okruženju upravo kreće uobičajeni lov na veštice ko sve podržava priznavanje Srebrenice....
9 hours ago9 hr 2 minutes ago, Engineer said:Da Katolička crkva promeni samu sebe? To k'o ovi naši zahtevi - zahtevamo da državna administracija uhapsi i osudi samu sebe. Na kukovo letoOna se na globalnom nivou promenila odavno, još od Drugog vatikanskog koncila, da ne spominjem moderna vremena i uticaj liberalnijih struja. Vatikan nije problem, on hoće dijalog i promene, Crkva u Hrvata jeste i neće takav dijalog. Obzirom da postoji stroga hijerarhija ja vidim malu nadu, ali ipak nadu. Edited 9 hours ago9 hr by Lord Protector
9 hours ago9 hr Kakva tuga, jad i beda.Ne možemo očigledno mi ovde sa strane da razumemo kult Domovinskog rata i njegove razmere. I bolje što je tako.
9 hours ago9 hr 11 hours ago, Ivo Petović said:Ma mislim da ne bi, mi smo sad frustrirani jer nas jebu sa gubitničkom naci propagandom 38 godina (- par koje su završene tragično), ali da smo u EU i da znamo šta hoćemo, tako bi nam sevao paja za retardirane naci gluperde. Pola države bi konstantno bilo na putovanjima po Mediteranima i Provansama i živeli svoje najbolje živote.Naravno, postoji razlog zašto nismo u EU i ne znamo šta hoćemo, tj na nekom drugom nivou smo definitivno retardiraniji.oni nisu morali da se odreknu tog narativa da bi uali u eu. da smo mi nekim spletom okolnosti usli u eu pod slobom ili jos gore vukom draskovicem, mi bi bili u najmanju ruku isti ako ne i gori. (da zanemarimo cinjenicu da je to bilo nemoguce iz mnogo razloga). kolilo god se (da obe strane) upinjali da pokazu koliko su razlike velike, mi smo isti i kulturno i tradiciobalno i genetaki i kako kod hoces.