Jump to content

Thompsonov koncert

Featured Replies

Zelim im sto vise Nepalaca i Bangladesana po Imotskom i slicnim vukojebinama kada geni kameni odu da voze autobuse ili ciste klozete po naprednijim EU zemljama gde ne mogu da brabonjaju o losoj '45. I Hrvatska je bas podeljena zemlja, ali im je ovo zaista neopevana bruka, kakve bi tek frustove imali da su izgubili rat.

• Replies 518
  • Views 17.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Prvi hrvatski kralj za kojeg će se znati gde mu je grob

• Mešaš režim i društvo. U Srbiji se upravo plebs pobunio protiv kulta vodje, dakle društvo može biti samo anti-fašističko u najvećem broju. I to uopšte ne moraš da porediš sa hrvatskom već sa Evropom g

• Šta znam, malo nije fer prema stotina hiljadama likvidiranih u ustaškim koncentracionim logorima da se vuku paralele između ustaškog pokreta i faking Mila Lompara. Nadam se da nema spora da je Tompson

Posted Images

Oni koji su izgubili rat su bili prilicno brojni juce na koncertu a to su Hrvati iz BiH.

1 hour ago, Amos said:

Slatki su momčići i sa dugim i sa kratkim kosama. Nego, je l' bilo nekih pravih žena? fantom

Meni tu ništa ne fali. fantom

9 minutes ago, Emerald said:

Oni koji su izgubili rat su bili prilicno brojni juce na koncertu a to su Hrvati iz BiH.

Jeste, ali se i malo preteruje. Malo je Hrvata u BiH, sumnjam da ih ima i 300k.

9 hours ago, Ivo Petović said:

Pola države bi konstantno bilo na putovanjima po Mediteranima i Provansama i živeli svoje najbolje živote.

Ali bi druga polovina (i više) tavorila ovde i slušala Baju Maloga.

Kada ćete već jednom naučiti da se ne može većina ljudi pustiti niz vodu i otpisati kao gubitnici tranzicije, a da to nema političke posledice, u vidu Vučića npr?

Nema to veze sa tranzicijom i gubitnicima, pošto je slično stanje i u državama koje nisu prošle kroz taj proces

Sta znam,iscudjavate se na koncert kad je Markan na doceku fudbalera ukrao show i bio veca zvezda od Modrica

Tako da mu on dodje kao nacionalni bard.Ovo je Generalisimusova Spanija ,imamo zaborav i pomirenje,fala Bogu nema disonance ,nema neki reziser da snimi Madres paralelas.

5 minutes ago, Engineer said:

Nema to veze sa tranzicijom i gubitnicima, pošto je slično stanje i u državama koje nisu prošle kroz taj proces

Nema zemlje koja nije prosla tranziciju u neoliberalizam.

• Popular Post

Možda niste upoznati sa svim detaljima slovenske tranzicije…

Mislim da je rešenje onde gde je uzrok masovnosti. Jedino ko u Hrvatskoj ima snage da pokrene duboke promene i oslobodi se ustaštva je Katolička crkva. Ateizam, liberalizam i levica nisu rešenje. Nebrojeni su razlozi za to.

Istorijski, katolički aktivizam (katolička akcija) je nakalemljen na ustaštvo još od tridesetih godina ovog veka (ideologija benignog i umerenog blaženog Ivana Merca koja je metastazirala preko Hrvatskih orlova i Križara, nadbiskup Ivan Šarić i njegov toksični krug franjevaca u Bosni).

Sve je to daleko od modernih shvatanja Katoličke crkve i kako ona sebe vidi danas u svetu.

Da Katolička crkva promeni samu sebe? To k'o ovi naši zahtevi - zahtevamo da državna administracija uhapsi i osudi samu sebe. Na kukovo leto

Čisto jedna druga vizura: šesti juli, kod mene u okruženju upravo kreće uobičajeni lov na veštice ko sve podržava priznavanje Srebrenice....

2 minutes ago, Engineer said:

Da Katolička crkva promeni samu sebe? To k'o ovi naši zahtevi - zahtevamo da državna administracija uhapsi i osudi samu sebe. Na kukovo leto

Ona se na globalnom nivou promenila odavno, još od Drugog vatikanskog koncila, da ne spominjem moderna vremena i uticaj liberalnijih struja. Vatikan nije problem, on hoće dijalog i promene, Crkva u Hrvata jeste i neće takav dijalog. Obzirom da postoji stroga hijerarhija ja vidim malu nadu, ali ipak nadu.

Edited by Lord Protector

Kakva tuga, jad i beda.

Ne možemo očigledno mi ovde sa strane da razumemo kult Domovinskog rata i njegove razmere. I bolje što je tako.

11 hours ago, Ivo Petović said:

Ma mislim da ne bi, mi smo sad frustrirani jer nas jebu sa gubitničkom naci propagandom 38 godina (- par koje su završene tragično), ali da smo u EU i da znamo šta hoćemo, tako bi nam sevao paja za retardirane naci gluperde. Pola države bi konstantno bilo na putovanjima po Mediteranima i Provansama i živeli svoje najbolje živote.

Naravno, postoji razlog zašto nismo u EU i ne znamo šta hoćemo, tj na nekom drugom nivou smo definitivno retardiraniji.

oni nisu morali da se odreknu tog narativa da bi uali u eu. da smo mi nekim spletom okolnosti usli u eu pod slobom ili jos gore vukom draskovicem, mi bi bili u najmanju ruku isti ako ne i gori. (da zanemarimo cinjenicu da je to bilo nemoguce iz mnogo razloga). kolilo god se (da obe strane) upinjali da pokazu koliko su razlike velike, mi smo isti i kulturno i tradiciobalno i genetaki i kako kod hoces.