17 hours ago17 hr 6 hours ago, Heaviside said:Zajebo si se brt. Bio sam sam iz istog fazona kao ti. Sve neke što znaju “wish you were here” napamet i imaju neki weltschmerz u očima. Čakre su mi se otvorile kada sam u poslednjim trzajima mladosti počeo da se ljubim sa rejverkama tamo oko 4 ujutru i posle da ih vodim kući, a ne podnosim tu muziku i skroz slučajno sam završio na rejvu prvi put. Posle sam zbog toga počeo i ja da jedem eksere, ali to je već duga priča o kojim godinama pricamo kad kazes poslednji trzaji mladosti. pitam za ortaka
17 hours ago17 hr da li zaista pisete da je srbija >>> hrvatska u trenutku kada fasisticke milicije jure decu po beogradu. niste mi jasni
17 hours ago17 hr 3 hours ago, copkillah said:Drugi pasus tvog posta je u koliziji sa prvim, malo je delulu. Ne brini, našli bismo neki način da kompleksašimo nekako, jer to je Balkan, to je neupitno skroz.Da smo dobili rat više vidim nas kao danas Grke nego neočetnike ili neoustaše ,nacionalisti do koske ,drkali bi makedonce i albance ,podjebavali turke ,naravno proslavili kako sv Sava zapoveda ..... Mira i Sloba stare komunjare bi to dovele u red
17 hours ago17 hr 3 hours ago, Forest said:Potpis.Kao osoba koja je lično najebala i čija je porodica najebala od strane srpskog nacionalizma i šovinizma od kraja osamdesetih pa naovamo, koja je u vazda "otvorenom i kosmopolitskom Beogradu" (kako su sebe cinično kitili srpski miloševićevski i šešeljevski tihi a većinski mediokriteti devedesetih) dobijala pretnje smrću i bila na listi za "čišćenje" u više navrata, koja je većinu života provela ispravljajući neispravljive srpske krive Drine, i užasnuta dočekala povratak četnika na vlast 2012. godine, mogu takođe, posle svega, i to ne zbog stokholnskog sindroma, da napišem: Srbija > Hrvatska.Osnovni razlog za to je u tome što je Srbija naterana, bombardovanjem, sankcijama, izgubljenim ratovima, diskusijama i suočavanjima u poslednje tri decenije da dovede u pitanje svoje istorijske greške i da je većinski bude sramota zbog Vukovara, Srebrenice, Sarajeva i masovnih grobnica ubijenih građana svoje zemlje. Zbog toga, čak i u ovoj i ovako sjebanoj Srbiji nije moguće da se formira masa od milion ljudi koja će klicati streljanju civila i državotvornom etničkom čišćenju. Jer to je jebena sramota, to je nešto što samo opasan bolesnik može da interpretira kao patriotizam.Za to vreme, Hrvatska je, kao pobednica najnovijih balkanskih ratova, dobila zeleno svetlo, od strane civilizovanog sveta čiji je deo postala po ubrzanom postupku, ne samo da etnički očisti svoju teritoriju, već je korak po korak, od slavljenja domovinskog rata prešla na relativizaciju kompletne svoje problematične NDH istorije, Jasenovca kao najveće mrlje bilo kog balkanskog naroda, a čiji je finalni rezultat ova polumilionska masa nesvesnog zla koju smo videli danas.Uzimam tvoj post samo kao slagvort.Masa se vidi velika, ali sumnjam da je pola miliona kako su neki forumasi naglasili.I to naglasavam jer, nekako simbolicki nije isto pola milke i, recimo, 200.000.Bitno je da se u drugim delovima blagopisvse SFRJ ne perpetuira taj mit.
15 hours ago15 hr Brojka je dovoljna na njihovu populaciju i da je "samo" 150k da se konstatuje raspad kod komsija u svakom smislu
14 hours ago14 hr I na nasim skupovima mi je besmisleno kada se ti ogromni skupovi broje. Nakon 100K vise nije vazno, znaci da je na skupu dovoljno velika grupacija da se shvate vrlo vrlo ozbiljno, znajuci da su ljudi po prirodi pasivni.A ovo uporedjivanje srpski fasizam vs hrvatski nacizam mi je otuzno. U toj bici nema pobednika, a sve i da ga ima "pobednik" nema prava da se oseca dobro u vezi toga. To nisu stvari gde je "da komsiji crkne krava" prihvatljivo. Edited 14 hours ago14 hr by Fins fleet
14 hours ago14 hr Dogadjaj koji se desio sinoc ima nacionalnu frustraciju u gubitku Herceg-Bosne. Dosta ljudi na koncertu su iz te oblasti ili vuku poreklo.Srbi bi mogli da slave proterivanje Hrvata i na taj nacin pobedu u RS, konkretno u Posavini je dosta Hrvata proterano, mislim da Roger to cesto pomene. To se ne radi jer su Srbi pod vecim pritiskom oko toga i posle iskustva devedesetih imaju strah od reakcije zapada. To cesto koristi vlast u Srbiji sa pricom: sta bi nama radili da mi to organizujemo...Ali ovo je kompleksniji fenomen koji se konstatno zaliva. Ako pogledate HRT, tu je stalna tenizija sa raznim "podsetnicima", celo je drustvo tako podeseno. Veliko je pitanje sta bi bilo sa Hrvatskom da toga nestane. Postoje strukture, poput RKC, koji se iskreno plase sta bi moglo da se desi ako Prijovicka ima veci koncert, fugrativno receno. Postoji HDZ, koji zeli da zadrzi pozicije pa to koristi a koji jase i jahace na toj prici dugo vremena.
13 hours ago13 hr 3 hours ago, Tsai said:da li zaista pisete da je srbija >>> hrvatska u trenutku kada fasisticke milicije jure decu po beogradu.niste mi jasniTamo su i i policija i deca zajedno na pronacistickom koncertu..Seti se nasih veterana, koji podrzavaju medunacionalnu normalnost, govore ispred RTSa. Posebno koliko se Novi Pazar ukljucio u ove proteste. Edited 13 hours ago13 hr by Lord Protector
13 hours ago13 hr Popular Post tompson je knjiski primjer normalizacije fasizma do mjere da se on podrazumijeva i prihvata kao svakodnevnica i to nije uradio niti mogao pomocu cavoglave nego je cavoglave proturio u 2025. pomocu novijeg soft opusa i lajtsoua gospe i bozicnih jasli. od tih osam miliona koncertnih posjetilaca, 6 i po su mu donijele crkva i radio dalmacija ali time situacija nije manje tragicna nego mnogo tragicnija. e to isto, fasizam kao mejnstrim, apsolutno imamo u srbiji, samo s manjim uticajem crkve (a ima pokusaja posljednjih godina, itekako) i bez lajtsoua. fakat da smo skloni da ne primjetimo fasizam u sopstvenom korpusu ili ga bar otpisujemo kao manje opasan samo zbog toga sto ga ne prati upadljiv vizual upravo podcrtava koliko je normalizovan. sto mi i jeste bila poenta pisanja sinoc (a i razlog da ne pravim poredjenje sa vucicem jer smo njega hvala bogu eksternalizovali, on nije 'mi') Edited 13 hours ago13 hr by morgana
13 hours ago13 hr 54 minutes ago, Emerald said:Dogadjaj koji se desio sinoc ima nacionalnu frustraciju u gubitku Herceg-Bosne. Dosta ljudi na koncertu su iz te oblasti ili vuku poreklo.Srbi bi mogli da slave proterivanje Hrvata i na taj nacin pobedu u RS, konkretno u Posavini je dosta Hrvata proterano, mislim da Roger to cesto pomene. To se ne radi jer su Srbi pod vecim pritiskom oko toga i posle iskustva devedesetih imaju strah od reakcije zapada. To cesto koristi vlast u Srbiji sa pricom: sta bi nama radili da mi to organizujemo...Ali ovo je kompleksniji fenomen koji se konstatno zaliva.Ako pogledate HRT, tu je stalna tenizija sa raznim "podsetnicima", celo je drustvo tako podeseno. Veliko je pitanje sta bi bilo sa Hrvatskom da toga nestane. Postoje strukture, poput RKC, koji se iskreno plase sta bi moglo da se desi ako Prijovicka ima veci koncert, fugrativno receno. Postoji HDZ, koji zeli da zadrzi pozicije pa to koristi a koji jase i jahace na toj prici dugo vremena.Bravo za post. Sve tako.
13 hours ago13 hr Pre svega, u Zagrebu nije profašistički skup, već pronacistički. Kod fašizma je naglasak na nacionalnoj jedinstvenosti, autoritetu države, kultu vođe i militarizmu, korporativizmu. Nacisti su rasisti i sprovode genocid.Ustaški pokret je nacistički u svojoj srži, tačnije kleronacistički, što je tragično samo po sebi. Takve atavističke ideološke kombinacije nije bilo za vreme ww2, bili su jedinstveni u svom ludilu.Meni je tragično da vidim časne sestre na Tompsonovom koncertu, iz više razloga. Posebno što se Katolička crkva u svetu dosta reformisala, okrenula se dijalogu sa drugim religioznim i verskim grupama.
13 hours ago13 hr Popular Post 4 hours ago, Tsai said:da li zaista pisete da je srbija >>> hrvatska u trenutku kada fasisticke milicije jure decu po beogradu.niste mi jasniMešaš režim i društvo. U Srbiji se upravo plebs pobunio protiv kulta vodje, dakle društvo može biti samo anti-fašističko u najvećem broju. I to uopšte ne moraš da porediš sa hrvatskom već sa Evropom gde uvode deportacije, hapse žene od 80+ godina i razmišljaju o zakonima sa kvotama za migrantsku decu. Jeste da nismo navikli ali srpsko društvo je trenutno najveća antifa Evrope. Što se Hrvatske tiče, ovo sinoć je bilo dosta jako snoplje pruća.
12 hours ago12 hr Duvanje u dupe pobedničko, i naročito okrenutost ka Nemačkoj (iako današnja Nemačka hapsi takve). Primer, na fejsu na nekoj hr strani pre neki dan, tema koncert, jedan deda je spreman za dom, uđem mu u profil a on živi u Nemačkoj, kažem šta radiš tamo, ako si spreman za dom treba da si bliže, kaže on ja sam u zemlji našeg duhovog poglavara i onda stavi svastiku, rekoh, reci to tamo naglas, malo da budeš spreman u zatvoru. Ali, sve to se ne odnosi na celokupno stanovništvo Hrvatske. Ne treba to zaboraviti i praviti generalizacije.
12 hours ago12 hr 7 minutes ago, Svemir Zeka said:Ali, sve to se ne odnosi na celokupno stanovništvo Hrvatske. Ne treba to zaboraviti i praviti generalizacije.Naravno da se ne odnosi. Hrvatska i Srbija su prilično nebitne, ovo je sada opšti trend. Oba nacionalizma su identično mandrilska, samo se na jedan zatvaraju oči isto kao što se zatvaraju oči na naš režimski fašizam, because reasons. Osećam se svaki dan kao moj dida kad je '88. svima objašnjavao ko je Sloba i šta donosi. Ljudi moraju da izadju iz ukopanih rovova ranih 2000ih, svet se promenio u poslednjih 5 godina kompletno.