Jump to content

Supermarketi

Featured Replies

Posted

Najgora govna od svih korporacija. Lihvari i licimuri. Gori i od big techa...

Mrzim sve njihove metode i taktike. Pogotovo USA sranja sa poenima, karticama, lepljenjem onih nalepnica, onaj virtuelni greb-greb sistem i svega slicnog. Samo cekam kad cemo morati poceti bojiti na kasi.

U sustini tema je o njihovim raznim trikovima i prevarama.

18 minutes ago, bags said:

Najgora govna od svih korporacija. Lihvari i licimuri. Gori i od big techa...

Mrzim sve njihove metode i taktike. Pogotovo USA sranja sa poenima, karticama, lepljenjem onih nalepnica, onaj virtuelni greb-greb sistem i svega slicnog. Samo cekam kad cemo morati poceti bojiti na kasi.

U sustini tema je o njihovim raznim trikovima i prevarama.

sha bi, jel si dosao iz kupovine pa umalo slog kad is video racun?

• Author

Nervira me kad me ljudi tretiraju kao totalnog lemminga. I nerviraju me sto je sve neefikasno i gameficirano.

Na kasi ljudi grebu po ekranu lozove, lepe bonove onda im ovi skeniraju i odbijaju, da ne govorim kad neko opravdano poludi i izdere se na nesrecnog radnika.

Jos ove apps sto instaliras pa ti pokupe sve sa telefona. frustisuse

Ne instaliram nikakve aplikacije, ne skupljam poene, pečate, ne idem na self checkout kase dok me ne plate, a ni tad. Kad ukinu kase sa radnicima ili ih svedu na minimum poručivaću hranu online.

Edited by Venom

Bio je davno neki tweet povodom tiče/svađe dva tipa nabijena u isti avion oko mesta. Pa je bilo ko je kriv, dok nije neki napisao "pravi krivac su aviokompanije koje nabijaju ljude u avion i prave lord of the flies situaciju. Tako i ovi. Kad vidiš da si ljudi skaču po glavi ili oni što se kolju po Americi zbog TV-a na black friday znaš koliko je sati.

Obaška što su napravili kartel, sve i da hoćeš negde nemaš gde. Svaki segment tržišta pokrivaju 2-3 radnje, mogu da rade šta god hoće.

• Author
14 minutes ago, Venom said:

Ne instaliram nikakve aplikacije, ne skupljam poene, pečate,

Da, ali ti opet ispastas jer je ostatak sistema kupovine protiv tebe.

Ja koristim sve sto moze biti anonimno i bez accounta ali opet ti bude povremeno unutra los osecaj kad vidis da svim ljudima ispred tebe prolazi 25% na nesto skupllje sto si kupio.

Self checkout kase su za mene mozda i najbolja stvar koja se desila u tom supermarket sistemu odavno. Sto se tice prevara ja se uvek vise osecam prevareno na pijaci kada kupim neko voce/povrce nego u supermarketu ali to ima vise veze sa pijacama na kojima kupujem, verujem da nije na svim tako. Aplikacije koristim, Maxijeva je totalna prevara, IDEA ima nekog smisla. Cesto dobijam popuste za online porudzbinu na IDEI a odnedavno skupljam i recikliram konzerve i dobijam kupone. Torta od 2 i nesto, popust na 10ak konzervi 20% sto mu dodje 500d, sto i nije malo. Generalno srpski marketi su najveci lopovi sa cenama verovatno u Evropi.

1 hour ago, bags said:

Da, ali ti opet ispastas jer je ostatak sistema kupovine protiv tebe.

Ja koristim sve sto moze biti anonimno i bez accounta ali opet ti bude povremeno unutra los osecaj kad vidis da svim ljudima ispred tebe prolazi 25% na nesto skupllje sto si kupio.

Nemoj da ti bude. Ja uspesno odbijam sve te kartice, bonove, kurce palce... na kraju kupis nesto sto ti ne treba jer je jeftinije ako imas karticu, skupljas glupe bonove kupujuci 2x ono sto ti ne treba da bi posle dobio za dz nesto sto je sranje losijeg kvaliteta od onog sto bi kupio regularno. A mozda ti i to nije trebalo. Sve je to zamisljeno da te vuce na sve vecu kupovinu. A i vuce te da kupujes u tom lancu umesto da imas slobodu da ides gde god drugde. Na kraju, to sto ne moras da se bavis svim tim aplikacijama, karticama i bonovima je benefit po sebi, ne trosis mozak na te gluposti vec na ono sto volis.

Jedino podrzavam samousluzne kase, lakse mi je da sam otkucam nego da se drkam sa nadrkanom kasirkom.

Jeste, mnogo je lakše skenirati tri stvari koje su kupio nego čekati u redu... Dok se to ne normalizuje pa ukinu kase s ljudima skroz. Onda odeš lepo u kupovinu za celu nedelju, natrpaš kolica i na kasu pa udri, skeniraj jedno pet minuta, i pre toga čekaj u istom redu kao i ranije, jer sad postoje samo takve kase. Već viđeno milion puta. 24/7 posao dok ne umreš.

Meni Maxi aplikacija redovno daje popuste na stvari koje inače kupujem. Lidl nudi gluposti, možda 10% je iskoristivo.