Jump to content

Okeanija, Fidži, Vanuatu i ostala ostrva

Featured Replies

Posted

Kako stvari stoje, jul i avgust ću provesti na Fidžiju, firma me šalje da budem podrška klijentu. Neće tu zaista biti mnogo posla, moći ću da radim od kuće (iz apartmana ili resorta) pa će, nadam se, biti vremena i za neke obilaske. Vodim i gospođu, tako da neću biti sam.

Prvi put u životu sada idemo ovako daleko, naročito na udaljeno ostrvo oko koga nema ničeg osim vode, i svaki savet mi je dobrodošao. Par kolega koji su išli pre mene su bili u kišnoj sezoni i nisam baš dobio neke preporuke šta još tamo videti. Pre par nedelja sam naručio Lonely planet vodič, čisto da imamo nešto, bar okvirno.

Firma iznajmljuje apartman u glavnom gradu Suva, koji nije baš turistička destinacija kako sam razumeo. Plan nam je da svaki vikend koristimo van grada. Planiram da bukiram i neki resort ili tako nešto odakle bih mogao da radim neko vreme. Ronjenje, neki lagani hajking, obilazak ostalih ostrva Fidžija se podrazumeva. Planiramo i da iznajmimo kola, samo ne znam kako će to baš ići sa vožnjom levom stranom.

Kad završim misliju, uzeću i par nedelja odmora dok smo tamo, da još više iskoristim situaciju. Tu imamo dilemu, da li otići na susedni Vanuatu, za koji sam čuo da je odličan, ili svratiti u povratku u Japan na 2 nedelje, koji mi je oduvek želja da vidim.

Bilo koju informaciju cenim, zaista.

Ja bi' uvek Japan. Šta znam, taj Pacifik mi se uvek činio kao bekstvo od sveta za prebogate i poznate. A plaža k'o plaža. Možda kenjam, ionako mogu da sanjam i jedno i drugo.

1 minute ago, zorglub said:

Ja bi' uvek Japan. Šta znam, taj Pacifik mi se uvek činio kao bekstvo od sveta za prebogate i poznate. A plaža k'o plaža. Možda kenjam, ionako mogu da sanjam i jedno i drugo.

Imas iz Budimpeste povratnu za Tokio za 600 evra.

Kad si vec tamo onda Vanuatu. Japan moze i odavde da se organizuje

ma naravno vanatu

bar bi ja tako, tokio i japan su relativno dostižni

Baš tako. Japan je super stvarno, ali nije više toliko dalek od nas.

Plus sto bese Vanatu tone?

Jos jedan glas za Vanuatu.