June 16Jun 16 PARTIZANOV INTERVJU: Bibars Nath...PARTIZANOV INTERVJU: Bibars Natho - Ljubav ispred novca,...FK Partizan - Najnovije vesti i članciGost Partizanovog intervjua bio je ljubimac navijača crno-belih Bibars Natho. Nakon što je potpisao ugovor na još godinu dana Natho nije krio zadovoljstvo i još jednom je istakao koliko mu znači Partizan:- Imao sam privilegiju da mogu da donesem odluku srcem i glavom, još kada sam dolazio da sam gledao samo novac sigurno ne bih odabrao Partizan. Tako se nastavilo i tokom godina, novac nikada nije bio u pitanju. I posebno sada, znam kakva je situacija u klubu, naravno nadam se da će se stvari poboljšati za Partizan, da će sve biti bolje, ali svako od nas mora da ima razumevanja i pomogne koliko može klubu.Kao najiskusniji igrač u ekipi Natho ima ulogu ne samo na fudbalskom terenu već i van njega, da bude uzor i mentor velikom broju mladih igrača koji su dobili šansu u prvom timu:- Od kad sam ovde svake godine vidim novu decu, nove talente, a posebno sada ih imamo mnogo, ali na kraju dana ne radi se samo o talentu već i o mentalitetu. Danas u svetu ima toliko dobrih igrača i toliko mladih talenata koji žele da to dostignu, kvalitet će te dovesti do određenog nivoa, ali mentalitet određuje koliko visoko možeš da odeš. To je najvažnija stvar koju moraju da razumeju, okej, u Partizanu su i došli su do prvog tima,ali sada moraju svaki dan da se bore da podignu sebe na viši nivo. Naravno, ja sam tu da im pomognem i sve što mogu da im dam daću im, ali sada sve zavisi od njih.Za kraj, Natho je istakao da se nada da će i nakon karijere ostati u Partizanu i da će možda neko od njegova tri sina jednog dana zaigrati za prvi tim crno-belih:- Osetio sam koliko me cene i poštuju u klubu i sigurno da želim da ostanem i pomognem i nakon završetka karijere. Moja tri sina igraju za mlađe kategorije Partizana i naravno da bih voleo da i oni jednog dana dođu do prvog tima. Ali bez pritiska, znam da će im biti teško jer će ih uvek upoređivati sa mnom. Svakog dana provedem dva tri sata na stadionu gledajući mlađe kategorije Partizana, ima toliko talenta, tu ne pričam samo o svojoj deci. Partizan ima svetlu budućnost.
June 16Jun 16 12 hours ago, Ted said:prvo, Partizan je golem dug napravio sve igrajući Evropu. zapravo je bilo sezona kada je Partizan bio iznenađujuće uspešan u Evropi, a plaćao je po domaćim terenima. hoću reći, Evropa nije čarobni štapić. sa načinom poslovanja koji je bio u doba VV, propast bi nastupila sve i da smo bili još tri puta uspešniji u Evropi no što smo bili. verovatno bi se završilo tako što bi i dug bio tri puta veći nego sada.Osvrnuću se na ovo prvo zapaženje. Ne možeš onaj period kada smo igrali u evropi pod vazurom finansijski da meriš sa ovim periodom - unazad godinu-dve kada je došlo do tektonskih poremećaja plaćanja po utakmicama u ligi šampiona, ligi evrope i ligi konferencija. Možda ne toliko finansijski (mada jeste i to) koliko što imaš ZAGARANTOVANE utakmice po grupama u duplo većem broju nego do sada i para od istih utakmica. Čak i sve da pogubiš opet dobijaš pare. Jednostavno plasman u grupe je pod must - alternativa je hapšenje vazure i bande, odnosno povrat pokradenog novca. E sad to što tada stižemo do nekih do kojih ne bi trebalo da stignemo je drugi par cipela. Plaćanje igrača od 5 do 25.000 evra nas dugoročno vodi do srozavanja kluba na nivou Radnika Surdulice. Niko ti neće doći ako mu ne ponudiš iole jači ugovor. Ovoj upravi apsolutno ništa ne verujem, verovaću im tek ako uspeju ovim sranjima što sada rade - na mađioničarski način isplivamo na zelenu granu. Partizanu je veliki problem što oko njega kruže lešinari lopovi koji su nesposobni da pronađu pravog igrača već preplaćuju. Za ovih godinu dana ove "nove" uprave moje je mišljenje da se situacija nije ništa promenila. Teranje Save (kojeg kao što znate ne gotivim nešto kao trenera), mešanje u njegov rad i afirmacija igrača te dovođenje ovog sumnjivog trenera mi ništa ne obećava da ćemo ići ka gore, već stagnaciju. Ono što ja vidim da se dešava i da će se dešavati je guranje nekih klinaca pošto poto, iako sumnjivog potencijala, da bi se izvlačila neka lova i popunjavale - gasile rupe - prvi koji ih tuži. To i da se desi, biće sitna lova, kap u moru. Međutim pravih talenata, koji vrede neke veće pare baš i nema na vidiku. A da ih ima, recimo imaš dva - tri supertalenta, MORAŠ pored njih da imaš iskusne iole kvalitetne igrače da stasaju u još bolje. Nije rešenje da ostavljaš Mujakića koji je loš igrač ali ga držiš jer se nadaš da će neko da se prevari pa da ga kupi, a do tada pravi štete - već ostanak stuba odbrane - golmana. Rasimu ništa ne veruje, vučićeva ulizica - čovek zadatka došao da nam zamaže oči, Mijat - novi vučićev poltron + se meša u struku - ne verujem mu ništa, Danko Lazović - vlasnik licence od strane onog prevaranta Čeferina + ex igrač zemunskog klana - ni njemu ništa ne verujem.Golmana smo morali zadržati. On je jedino zdravo tkivo, trkačko grlo da tako kažem od koga imamo vajde. Kapiten, odličan golman - daj mu koliko hoće i zadrži ga. Odbrana nam je iovako šuplja, dupe nam je izvukao milion puta. Upitno bi bilo koji bi plasman ostvarili bez njega.Potez prodaje je bukvalno pucanje sebi u nogu.Ako je rešenje - prodaja čim neko pokaže kvalitet a zadržavanje raznih Mujakića, sledećih 5 godina ne da nećemo biti konkurentni već ćemo možda biti na granici play in/out na tabeli. Strani igrači neće dolaziti da igraju za crkavicu a domaći igrači će pre u neki tsc ili čukarički nego kod nas. Edited June 16Jun 16 by Kreator
June 16Jun 16 Potpisnici Apela za spas: Skupština Partizana mimo zakona!Udruženje bivših igrača, trenera i sportskih radnika FK Partizan diglo je glas protiv odluka klupske skupštine od 2. juna.Saopštenje grupe, okupljene oko Apela za spas Partizana, Sport klub prenosi u integralnoj verziji.„Mi, članovi Udruženja bivših igrača, trenera i sportskih radnika Partizana, kao inicijatori Apela za spas Partizana, podržanog potpisima preko 27.000 navijača, imamo moralnu obavezu da se obratimo javnosti, članovima, svim navijačima i pristalicama FK Partizan, povodom organizovanja i održavanja Skupštine kluba 2. juna 2025. godine.Do sada smo, uprkos brojnim kritikama, svesno praktikovali uzdržanost i odlučili da ne delujemo javno u vezi sa formiranjem i radom tzv. Privremenog organa, polazeći od pretpostavke da postoji iskrena namera stabilizacije kluba. Ipak, poslednja dešavanja pokazala su da ta nada nije bila osnovana, te se odlučno protivimo nezakonitim radnjama i institucionalnom nasilju ispoljenom tokom organizovanja i održavanja Skupštine Kluba 2. Juna 2025. godine.Pravna neosnovanost i proceduralna neregularnostNaša osnovna i najvažnija konstatacija jeste da je navedena Skupština održana suprotno odredbama Zakona o sportu Republike Srbije i Statutu Partizana. Skupština je sazvana bez javno objavljenog dnevnog reda, bez validnog poziva svim članovima sa pravom glasa, bez verifikacije delegata i bez formalnog raspuštanja prethodnog saziva. Takva praksa ne predstavlja samo grubo kršenje propisa, već i čin nasilja nad zakonitošću rada i integritetom Partizana, te sve odluke donesene na takvoj Skupštini smatramo nelegitimnim i pravno ništavim.Tzv. Privremeni organ, samoinicijativno konstituisan bez pravnog osnova na navedenoj Skupštini je sam sebe izabrao, postavio i proglasio pobednikom. Reč je o postupku koji nema utemeljenje u zakonima Republike Srbije ni u vrednostima na kojima je Partizan građen.Kontinuitet degradacije od stare ka novoj upraviNovi sastav upravljačke strukture ne samo da nije doneo promene, već je nastavio obrasce ponašanja prethodne uprave, koja je bila dovela Klub do najteže situacije u svojoj dugoj istoriji. Umesto da se izvrši revizija prethodnog rukovođenja, da se ustanovi odgovornost i pokrenu zakonom predviđeni postupci, nova uprava se odlučila za politiku kontinuiteta ćutanja, te snosi kako moralnu tako i zakonsku odgovornost zbog učinjenih propusta.Umesto ozdravljena, svedočimo nastavku urušavanja našeg Kluba.O distanci prema pojedincima i očuvanju integriteta Apela za spas PartizanaNaglašavamo da je zanemarljivo mali broj članova našeg Udruženja prihvatio da učestvuje u radu nelegitimnih struktura i to učinio bez saglasnosti i podrške Udruženja. Njihova odluka je isključivo lične prirode, i mi se od njihovih postupaka izričito ograđujemo.Omladinska škola i ciljevi seniorskog timaNe prihvatamo dalje urušavanje Omladinske škole, nekada prepoznatljivog brenda Kluba u Evropi. Danas se naši omladinci bore za opstanak u ligi, što je posledica nemara i pogrešne strategije.Nemamo dilemu da je prethodno rukovodstvo FK Partizan koje je na vodeće pozicije došlo na isti „mig“ kao i ovo današnje, vratilo naš Klub decenijski unazad ali to neće moći da bude alibi za dalje neuspehe provg tima našeg Kluba. Partizan ne trpi prosečnost, te se mora jasno naglasiti da su trofeji jedini cilj i da svaki drugi rezultat predstavlja neostvarenje zacrtanog cilja a samim tim i neuspeh.Filozofija poraza ne pripada Partizanu.Naši ciljevi: Nastavljamo borbu!Nastavljamo borbu za istinski demokratsku, otvorenu i zakonitu Skupštinu u kojoj će svaki punopravni član imati glas i pravo odlučivanja. Naš cilj nije utapanje u postojeće institucionalno bezakonje, već da se Klub vrati u okvire zakonitosti, sportskom ugledu i istinskim vrednostima.Ne pristajemo na tišinu, trgovinu ni prividne promene. FK Partizan mora biti vođen od onih koji ga vole, a ne onih koji ga koriste.Želimo da budemo podrška, a nikako opozicija kolegama koji su godinama na terenu sa većinom nas delili zajedničku sudbinu i proživeli najlepši deo naše mladosti i prelepe istorije Partizana. To sve pod uslovom da budu legitimno izabrani, kao i da ne učestvuju u rušenju klupskih institucija i naše zajedničke kuće.Želimo da budemo „vetar u leđa“ svakom legitimno izabranom rukovodstvu Partizana koje radi samo u interesu Kluba, koje ne služi promociji bilo čijih političkih intersa i ne pribegava povredi zakona.Sve manja podrška Partizanove javnosti pravcu u kome Klub trenutno ide proporcionalna je krajnje oskudnom broju navijača na tribinama našeg stadiona, što bi onima koji trenutno upravljaju Klubom trebalo da bude signal da se naša publika većinski ne slaže sa kursom koji je privremena uprava odabrala. Upravljačka politika koja udaljava navijače sa našeg stadiona i ostavlja tim bez podrške nema našu naklonost.Živeo Partizan!U Beogradu, 16. juna 2025.“SportklubPotpisnici Apela za spas: Skupština Partizana mimo zakona!Udruženje bivših igrača, trenera i sportskih radnika FK Partizan diglo je glas protiv odluka klupske skupštine od 2. juna.
Tuesday at 07:315 days Partizan je u grupi dva što znači da bi na žrebu mogao da izvče AEK (Kipar), Pakš (Mađarska), Levski (Bugarska) i Aktobe (Kazahstan)izbeći Kipar, tu nije potrebno neko veliko objašnjenje......vrućina, nezgodna tradicija sa njimaovo ostalo, može, mada bi ja i Levski eskivirao, pa ako može Pakš (više od pola igrača je 30+ a ima ih i dosta sa 35, 38, nema stranaca, takva im politika, ko Bilbao) ili Aktobe (njih valjda trener zna pa može i da ih reši) Edited Tuesday at 07:405 days by Ted
Tuesday at 07:515 days Zajeban je kipar tamo smo uvek lose prolazili. Ovi ostali su tu negde. Eto neka bude ovaj paksu, da vidimo od cega su nam klinci sastavljeni
Tuesday at 09:135 days Realno smo autsajderi protiv bilo koga od ovih.Pritom samo AEK ako izvučemo smo nosioci u drugom kolu za konferenciju. Edited Tuesday at 09:175 days by theanswer
Tuesday at 09:375 days Није могло много горе ово скраћење. Прво смо били у хендикепу што не можемо на косоваре и сад нам још избаце и Шејтане и Финце.Ко год да нам падне овде у најбољем случају смо 50-50, с обзиром да време пролази а ми смо тренутно слабији него прошле сезоне што на прву делује неизводљиво али ето.
Tuesday at 09:495 days Stiže Slobin sin.Ja bih rekao, u ovom našem stanju, AEK favorit, Levski blagi favorit, Mađari 50-50, a mi protiv Aktobea ipak blagi favoriti. Edited Tuesday at 09:505 days by Milošica
Tuesday at 10:125 days Kiprani su svakako za izbegavanje, te legije stranaca sa kojima igraš na 40 stepeni celzijusa, to ni mnogo jači timovi od nas nisu mogli da savladajučak i onaj Anortozis umalo da nas izbaci i to na našem terenu......iako smo ih dole dobili (al nije bilo leto, nego grupna faza) Edited Tuesday at 10:135 days by Ted
Tuesday at 10:175 days @Milošica Тако некако само што бих и Актобе ставио фифти фифти због чињенице да им је првенство у току и да би нас чекао дуг пут и упитни временски услови.
Tuesday at 10:345 days kad smo kod Bugarahttps://www.mozzartsport.com/fudbal/vesti/partizan-drzi-na-radaru-zadnjeg-veznog-iz-bugarske/515347
Tuesday at 10:395 days За почетак мора да дође и неко заиста појачање. Стубови оног прејадног тима су били гоша Јовановић, мали Илић, Ковач и Натхо. Тројица више нису у клубу како стоје ствари а Натхо је још годину дана старији. Време пролази и ко год се помињао до сада у медијима није звучао као неко ко заиста доноси инстант квалитет и може се назвати појачањем. Од оне приче о повратницима делује да нису у стању да врате икога. За 23 дана је прва утакмица а ми тренутно имамо обданиште неспремно да избаци било кога.