Jump to content
Info

Šrafovi, istorija i materija

Featured Replies

4 minutes ago, milfisland said:

Nastali su Varvari 1987. U vrijeme kada Zvijezdine navijače nije kontrolisao nikakav kriminalac blizak vlasti.

Tada su se navijači Zvijezde zvali Cigani i nije ih bilo blam od naziva. Tek su ih Arkan i Služba prekrstili u Delije.

Bila su to ljepša vremena.

Svakako me nasmija.

Ulećeli su Varvari u mod srbstva išaraše grad ni jedan grafit latinicom. Bili su nekad PG i klub, ništa politika, ali Mandić postaje lokalni Vučić.

No da ne peglamo ođe.

Realno, Zvijezda će lagano opeglat u BG, a onda treća na loptu ili dvije.

Pa ko što ponese. Samo sa što manje agonije i incidenata da prođe.

Zanimljivo, sa Partizanom nikad nije bilo takve sičije.

Kratak kurs istorije navijačkog pokreta by Novak Adžć, "istoričar".

• Replies 63
  • Views 242
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• ali od 1979e se igra na parketu. '74 se igralo na sljaci, a umesto koseva su kacili na bandere male ljude, nedostojne basketaske igre, prilicno slicnog wingspana, da svojim malenim rukicama oblikuju o

• yago bi recimo, tih godina, bio obruc.

• Nastavlja se spočitavanje Vučića klubu koji je titule osvajao i pre nego što je Vučić rođen, a dok su na mestima hala i kancelarija klubova čiji navijači kukaju, bile u najboljem slučaju močvare. Čeka

Posted Images

1 hour ago, kralj said:

Nastavlja se spočitavanje Vučića klubu koji je titule osvajao i pre nego što je Vučić rođen, a dok su na mestima hala i kancelarija klubova čiji navijači kukaju, bile u najboljem slučaju močvare. Čekamo još da nam navijači Mege i Igokee spočitaju protektizam i skorojevićizam.

ABA svinjac treba bojkotovati dok se ne upristojimo. Vazda sam verovao da Harper preteruje, ali očigledno ova lejtli dominacija ostale mnogo više boli nego što nas raduje.

Kad već nesposobna uprava ovo ne može da spreči, bar kad bi igrači sledili primer brata Kaline. Momak je lud ko kurac, al nekako se desi da je uvek na pravoj strani armagedona.

Nemoj tako o ABA ligi. Sad je OK. Ima naredne sezone četri bivša prvaka Evrope, Partizan, Split, Cibonu i Bosnu. Ozbiljnu istoriju su napravila ova četri kluba.

Edited by milfisland

1 minute ago, milfisland said:

Nastali su 1987. U vrijeme kada Zvijezdine navijače nije kontrolisao nikakav kriminalac blizak vlasti.

Tada su se navijači Zvijezde zvali Cigani i nije ih bilo blam od naziva. Tek su ih Arkan i Služba prekrstili u Delije.

Bila su to ljepša vremena.

Svakako me nasmija.

Ulećeli su Varvari u mod srbstva išaraše grad ni jedan grafitn latinicom. Bili su nekad PG i klub, ništa politika, ali Mandić postaje lokalni Vučić.

No da ne peglamo ođe.

Realno, Zvijezda će lagano opeglat u BG, a onda treća na loptu ili dvije.

Pa ko što ponese. Samo sa što manje agonije:

57 minutes ago, sigurnost said:

Jel im ovo Tranja Krivokapić zastavu pravio?

Koja je tebi milija? Vučićeva ili Arkanova zastava?

• Popular Post
3 hours ago, kralj said:

Nastavlja se spočitavanje Vučića klubu koji je titule osvajao i pre nego što je Vučić rođen, a dok su na mestima hala i kancelarija klubova čiji navijači kukaju, bile u najboljem slučaju močvare. Čekamo još da nam navijači Mege i Igokee spočitaju protektizam i skorojevićizam.

ABA svinjac treba bojkotovati dok se ne upristojimo. Vazda sam verovao da Harper preteruje, ali očigledno ova lejtli dominacija ostale mnogo više boli nego što nas raduje.

Kad već nesposobna uprava ovo ne može da spreči, bar kad bi igrači sledili primer brata Kaline. Momak je lud ko kurac, al nekako se desi da je uvek na pravoj strani armagedona.

Jedan nadasve pomirljiv post za rano jutro, nikakav flejm se ovde ne može spočitati.

Kada biste vi bojkotovali aba svinjac, to više ne bi bio svinjac, u svakom svinjcu ste vi, to svi živi znaju i zato imate i dočeke kakve imate.

39 minutes ago, theanswer said:

Jedan nadasve pomirljiv post za rano jutro, nikakav flejm se ovde ne može spočitati.

Kada biste vi bojkotovali aba svinjac, to više ne bi bio svinjac, u svakom svinjcu ste vi, to svi živi znaju i zato imate i dočeke kakve imate.

3 hours ago, kralj said:

Cujes, preteruje. Jos se uzdrzavam jer ima tu ovih veseljaka koji reportuju moje postove i bez citanja, u realnosti su stvari jos gore. Zahvaljujuci moderaciji doziveli smo sramotu da nas na nasem topiku jedan najobicniji Milov isprdak i nikojevic postrojava kao Vucicev klub a ne kao u pravoj demokratskoj Crnoj Gori gde sve puca od demokratije oko Buducnosti. To jest, pucalo je dok "Mandic nije preuzeo Varvare", sad malo vise stuca nego sto puca. Nema ovo sto se desava u Podgorici veze sa ABA ligom i kosarkom, osim utoliko sto bi ABA liga trebalo da uradi ono sto nijedna od jugoslovenskih liga u staroj drzavi nije uspevala, da upristoji tu vecitu plemensku dzunglu dole i silom ih dovede na uvremenjeni nivo civilizacije.

Ja sam polu-Crnogorac, odrastao sam i vaspitavan kao Crnogorac, kad stavim svoje plemenske ratnicke boje mogu da se pohvalim da moje crnogorsko pleme sije za par vekova ove nacionalne skorojevice koji se danas dice tisucugodisnjim crnogorstvom, inace datiranim na period takozvanog crnogorskog ustastva tokom italiijanske okupacije. Imam istorijsko pravo da tim skorojevicima kazem da puse kurac i ove srafove kojima gadjaju igrace nabiju sebi u dupe po navici iz perioda kad su zene smatrali djavoljom rabotom i drzali su se podalje od njih da ih ne zaraze. Ima tu po Crnoj Gori, pogotovo Podgorici, divnog, obrazovanog i kulturnog sveta kojeg ti divljaci blamiraju svojim predistorijskim ponasanjem. Ako ne znaju kako treba da se ponasaju da bi bili ljudske gromade neka pitaju Zarka Paspalja. Doduse, morace telefonom ili mejlom, posto je i on od njih pobegao u Beograd. Ovo tradicionalno mahanje jataganima i izivljavanje tek pronadjenog nacionalizma koji jos nije stekao punoletstvo na sportskim predstavama mora da prestane sada i odmah, makar na silu.

Sto se Zvezde i utakmice tice, rezultat utakmice apsolutno odgovara razlici u trenutnom kvalitetu i voljnom momentu dva tima. Kao sto sam vec ranije napisao, mi smo sezonu ocigledno zavrsili porazom u Minhenu i neki igraci ovo sto je doslo posle toga igraju kao po kazni brojeci dane kad ce da odu na odmor. To se desava kad imas matoru ekipu prepunu zasluznih gradjana a na klupi coveka koji nije gonic robova i uzaludno pokusava da im na ljudski nacin i drugarski skrene paznju na to da takvim ponasanjem blamiraju i sebe i dres kluba koji nose. Stanje u Zvezdi najbolje opisuje ponasanje Teodosica koje klub ne sme ni da pomene, kamoli da kazni. Da nije bilo ovog divljanja u Moraci verujem da bi nas Buducnost i u Areni ispresavijala sa 20 razlike, ovako mozda i odigramo nesto na cist individualni inat, zajebemo se da pobedimo i opet odemo u onu amazonsku prasumu da ispadnemo pod kisom srafova, pljuvacki i citavog tog crnogorskog kosarkaskog arsenala.

U finalu ce Partizan, naravno, da pocisti Buducnost metlom. Kod komsija je autoritet koji upravlja klubom na klupi a ne kao kod nas medju igracima jer nam je uprava sastavljena od naprednjackih skorojevica i Covicevih udjiguza koji se ne pitaju ni za sta. U tom dvomecu ce da odluci kvalitet a Partizan je daleko kvalitetniji tim.

Samo da zamolim da se ne citiraju TIJMovi i ostali Ostojini svedoci, hvala

Umišljeni, preplaćeni, zaštićeni ugovorima onako kako običan radnik nije. Traže pare kao da će da odigraju 80 mečeva u sezoni, a u realnosti propuste pola. Samoinicijativno odluče kako neko takmičenje nije važno i otaljavaće ga, ali uredno će da primaju platu i ta tri meseca. Savršena ilustracija naprednjačkih neradnika na visokim pozicijama. Bilo gde bi ih pozvali na odgovornost uprava ili navijači, ovde svako gleda svoja posla. Treneru je imperativ da se ne zameri nikome, ostalo je sve bonus. Da nisu tužni bili bi smešni.

Sns lips nam doveo Samy Ojeleyea- a, ako se tako speluje. Moguće da je istina, njega smo hteli i ranije.

ne bih ja previse zamerao Sferopulosu iako je ocigleno da se nije snasao u situaciji u kojoj igraci odbijaju da se ostanu profesionalni do kraja sezone. on ima profesionalni pristup, slican americkom i pristupu evropskih trenera mladje generacije po kome nije posao trenera da tera igrace da budu profesionalni. ovo je pre svega do igraca, a ima nesto i do povreda i verovatno i organizacije samog kluba. posao sportskog sektora nije samo pomoc treneru u selekciji igraca nego i da se brine o tome da su igraci svesni prioriteta kluba i da se kaznama, nagradama i drugim metodama tim drzi na pravom koloseku sto postaje posebno vazno ako se odluci da dovedes trenera kakav je Sferopulos.

Buducnost je u ovom trenutku znacajno bolji tim i to je to. ABA me vec neko vreme ne zanima tako da me ta cinjenica ne bi nimalo pogadjala kada bi Zvezda igrala najbolje sto moze ili kada bi i stav kluba bio da ABA nije previse bitna. Posto nijedno ni drugo nije tacno onda je ovo pokazatelj javasluka i raspada sistema sto je za brigu.

U Beogradu bi trebalo da uloze ekstra napor da perfektno organizuju utakmicu i da sve prodje bez ijednog incidenta i da makar u tom domenu casno zavrsimo sezonu. Tako treba raditi uvek i posle odredjenog vremena bi stekli moralno pravo da posle ovakvih scena napustimo takmicenje i dovidjenja. Nego mora prvi da pocne da odbija da igra u neregularnim uslovima, a trenutak je nikad bolji posto ABA vise nista ne znaci.

1 minute ago, Nikodije said:

Sns lips nam doveo Samy Ojeleyea- a, ako se tako speluje. Moguće da je istina, njega smo hteli i ranije.

on je bese trojka ali ima veliko dupe pa moze nekad i na 4? onda verovatno rokas odlazi.

Edited by Heaviside

9 minutes ago, Heaviside said:

on je bese trojka ali ima veliko dupe pa moze nekad i na 4? onda verovatno rokas odlazi.

Može na 3, ali meni je on u današnjoj košarci više 4.

11 minutes ago, Nikodije said:

semi fajnals > semi ojele