Saturday at 13:563 days 22 hours ago, Hele said:Presmesno saopstenje lika koji je prebijen. Ocigledno je neki caci manipulator. Mada i dalje, flasa ona je preko svake mere.3 minutes ago, Uskebasi said:Napisao si da su "Tresko i par Zeljkovih svedoka pisali o tome da su napadači cigani, pa još i ćaci" . To nisam video da je neko napisao.Jok, slika Čovića i sputavanje za plejof se slučajno pomenulo, bez ikakvog impliciranja - kao i ovo iznad.
Saturday at 13:583 days 5 minutes ago, Nikodije said:Ako je izneo praznu flašu iz kluba to onda može da pokaže umišljaj da ju iskoristi u svrhu tuče, jer zašto bi iko iznosio praznu flašu iz kluba? Verujem da je to lakše dokazivo nego šta je ko kome rekao.može. a može da dokaže i da je pripremao da se odbrani od nečega i da je očlekivao da će neko da ga napadne po izlasku iz kluba.zavisi od toga šta je prethodno bilo, a o čemu pojma nemamo.postoje realne situacije u kome inicijalni nasilnik može da završi "naopako". ako recimo preceni sebe ili potceni onoga koga napada. pa na kraju ispadne žrtva, odnosno završi u urgentnom iako je planirao da bude drugačije. hoću da kažem da u nekom događaju ti možeš da budeš i nasilnik i žrtva, zato što se događaji ne odvijaju uvek onako kako smo predvideli. ne kažem da je tako bilo u konkretnom slučaju, nemam na osnovu čega da kažem, a ono od dokaza što imamo/vidimo nije dovoljno da bi ocenili ceo događaj. Edited Saturday at 13:593 days by Ted
Saturday at 13:593 days 5 minutes ago, Uskebasi said:Zvuči razumno. Samo da preciziramo, neko ko se nadje u ovakvoj situaciji jel prvo obavezan da pokuša da pobegne, ili prvo da se zaključa negde i da pozove policiju, pa tek onda kad ga policija sa razlogom odjebe da pokuša da pobegne?Jel isto vazi kad ti provalnik udje u stan, prvo pokušaš da pobegnes, ili se zakljucas u wc i cekas policiju? Redosled me malo buniSamo kažem da je razumno pretpostaviti da su igrači kkp imali još neku opciju osim da uđu u fajt i flašom razbijaju glave, osim ako se ne dokaže da su napadnuti nekom velikom silom i da je tuča bila neizbežna. Na osnovu snimka se ne može reći da ih je napala sila veća od njih i da nisu imali nikakvu opciju osim da uđu u fajt u kojem su neravnopravna strana i koriste sve što im je pri ruci.
Saturday at 14:013 days 1 minute ago, Ted said:može. a može da dokaže i da je pripremao da se odbrani od nečega i da je očlekivao da će neko da ga napadne po izlasku iz kluba.zavisi od toga šta je prethodno bilo, a o čemu pojma nemamo.postoje realne situacije u kome inicijalni nasilnik može da završi "naopako". ako recimo preceni sebe ili potceni onoga koga napada. pa na kraju ispadne žrtva, odnosno završi u urgentnom iako je planirao da bude drugačije. hoću da kažem da u nekom događaju ti možeš da budeš i nasilnik i žrtva, zato što se događaji ne odvijaju uvek onako kako smo predvideli. ne kažem da je tako bilo u konkretnom slučaju, nemam na osnovu čega da kažem, a ono od dokaza što imamo/vidimo nije dovoljno da bi ocenili ceo događaj.Ako je očekivao napad zar nije bilo logično da ostane u klubu i zove policiju umesto da sa flašom izlazi napolje?
Saturday at 14:083 days 3 minutes ago, Nikodije said:Samo kažem da je razumno pretpostaviti da su igrači kkp imali još neku opciju osim da uđu u fajt i flašom razbijaju glave, osim ako se ne dokaže da su napadnuti nekom velikom silom i da je tuča bila neizbežna. Na osnovu snimka se ne može reći da ih je napala sila veća od njih i da nisu imali nikakvu opciju osim da uđu u fajt u kojem su neravnopravna strana i koriste sve što im je pri ruci.Sad mi tek nista nije jasno. Znači, kad te napadne veća sila, onda možeš da se branis. A ako te napadne manja sila od tebe, onda moraš da pobegneš, ili da se zaključaš i čekaš policiju. Zvuči razumno... E da, ima još opcija. Na primer da ne izlaze u klubove, da se ne oblače provokativno, da ne izazivaju... Ili to beše važi za žene, a ne za košarkaše 🤔Totalna konfuzija. Ima li neki priručnik za ponašanje u izlasku i izbegavanje provociranja ovakvih likova?
Saturday at 14:103 days Just now, Uskebasi said:Sad mi tek nista nije jasno. Znači, kad te napadne veća sila, onda možeš da se branis. A ako te napadne manja sila od tebe, onda moraš da pobegneš, ili da se zaključaš i čekaš policiju. Zvuči razumno...E da, ima još opcija. Na primer da ne izlaze u klubove, da se ne oblače provokativno, da ne izazivaju... Ili to beše važi za žene, a ne za košarkaše 🤔Totalna konfuzija. Ima li neki priručnik za ponašanje u izlasku i izbegavanje provociranja ovakvih likova?Samo razglabamo da li su imali još neku opciju osim da uđu u fajt, ako pretpostavimo da je druga strana "krivlja" za sukob. A ni to nismo sasvim sigurni.
Saturday at 14:103 days 12 minutes ago, dragance said:Jok, slika Čovića i sputavanje za plejof se slučajno pomenulo, bez ikakvog impliciranja - kao i ovo iznad.Ko je napisao da su napadači navijači zvezde? Daj tri primera (tresko i dva svedoka). Da zaključimo, lazes i podmeces.
Saturday at 14:103 days 1 minute ago, Nikodije said:Ako je očekivao napad zar nije bilo logično da ostane u klubu i zove policiju umesto da sa flašom izlazi napolje?opet se vraćamo na to šta je logično a šta nije. npr. možda tebi jeste logično a njemu nije.hipotetički, ako sam poneo flašu u nameri da se odbranim od očekivanog napada, ne možeš da mi stavljaš na teret što nisam zvao policiju. niti možeš da mi stavljaš na teret ako sam flašu upotrebio u samoodbrani (mislim možeš ali onda imam odbranu). možeš da mi stavljaš na teret ako sam prekoračio granicu odbrane, recimo odbranio sam se uspešno na drugi način i više mi ne preti realna opasnost ili do napada nije ni došlo, ili je neko drugi uskočio i neutralisao napadača pa opasnosti više nema, ili je napad bio niskog intenziteta pa mi objektivno nije ugrožen život niti mi prete neke teže posledice.
Saturday at 14:143 days 1 minute ago, Ted said:opet se vraćamo na to šta je logično a šta nije. npr. možda tebi jeste logično a njemu nije.hipotetički, ako sam poneo flašu u nameri da se odbranim od očekivanog napada, ne možeš da mi stavljaš na teret što nisam zvao policiju. niti možeš da mi stavljaš na teret ako sam flašu upotrebio u samoodbrani (mislim možeš ali onda imam odbranu). možeš da mi stavljaš na teret ako sam prekoračio granicu odbrane, recimo odbranio sam se uspešno na drugi način i više mi ne preti realna opasnost ili do napada nije ni došlo, ili je neko drugi uskočio i neutralisao napadača pa opasnosti više nema, ili je napad bio niskog intenziteta pa mi objektivno nije ugrožen život niti mi prete neke teže posledice.Pa pitam sve ovo jer na osnovu dostupnih informacijs se ne stiče utisak da su crno-beli košarkaši hteli po svaku cenu da izbegmu sukob. Ok, "utisak" ne znači ništa, ali konkretno ništa nemamo. Imamo da jedna strana tvrdi da je bilo rasizma, drugi tvrdi da je dijabetičar koji je samo došao na piće.A imamo i snimak.
Saturday at 14:203 days @Ted zar zvanje policije ako se osećaš ugroženo ne bi trebalo da bude prva ideja?
Saturday at 14:253 days Evo šta ja mislim da se desiloOvi ih jesu u klubu vređali na neki način a onda su igrači kkp izašli napolje sa namerom da im polupaju pičke. Osveta nije samoodbrana.
Saturday at 14:273 days 2 minutes ago, Nikodije said:Pa pitam sve ovo jer na osnovu dostupnih informacijs se ne stiče utisak da su crno-beli košarkaši hteli po svaku cenu da izbegmu sukob. Ok, "utisak" ne znači ništa, ali konkretno ništa nemamo. Imamo da jedna strana tvrdi da je bilo rasizma, drugi tvrdi da je dijabetičar koji je samo došao na piće.A imamo i snimak.do sukoba je svakako došlo. a to znači da je samo pitanje srazmernosti. odbrana bi trebalo da bude srazmerna napadu, dakle u meri da se napad odbije, ali ne i preko toga, pošto se radi o fizičkom obračunu ljudi, a ne o ratnoj operaciji nekih vojnih jedinica.recimo ako ja priđem stolu i ukradem ti mobilni telefon ili te ošamarim, a ti me onda stigneš i zakolješ ili mi polomiš obe ruke, postoji očigledna nesrazmera između intenziteta ugroženosti tvog prava i tvoje reakcije, odnosno povrede mog prava. moje delo jeste nedozvoljeno, ali i tvoja odbrana.2 minutes ago, Nikodije said:@Ted zar zvanje policije ako se osećaš ugroženo ne bi trebalo da bude prva ideja?ne nužno. npr. ako ti je povređena čast nečim, zvanje policije može da bude poslednja stvar o kojoj ćeš da razmišljaš. već odbrana časti na način na koji smatraš da si u mogućnosti u datom trenutku.zavisi od konteksta, konkretnog događaja. ako ti i ja sedimo mirno i posmatramo sa strane neki događaj post festum, verovatno ćemo doći do takvog zaključka. opet, ako se nađemo u nekoj neposrednoj situaciji ugroženosti, moguće je da o tome nećemo ni pomisliti, već ćemo da se branimo na neki drugi način. Edited Saturday at 14:283 days by Ted
Saturday at 14:283 days Zašto je u redu udariti Strahinju Miloševića flašom, a nekog random prolaznika na ulici nije? To vi meni kažite
Saturday at 14:283 days 17 minutes ago, Uskebasi said:Ko je napisao da su napadači navijači zvezde? Daj tri primera (tresko i dva svedoka).Da zaključimo, lazes i podmeces.Šta znači stavljanje slike Čovića i osujećivanja kluba za plejof? Ne pravi se blesav.
Saturday at 14:303 days 2 minutes ago, Ted said:odbrana častiO jebo te. Sad će i krvna osveta biti ok. Definitivno te zovem za advokata ako ikada išta zakonski userem. Edited Saturday at 14:303 days by dragance