Wednesday at 19:441 day 38 minutes ago, ubibobi said:Care, ne znam kojom magijom da ne istaknem toliko očiglednu stvar, vređani su na rasnoj osnovi i oni i devojke koje su se u tom momentu našle sa njima u društvu...mogao bi da kreneš slobodno i od toga da je osoba B jedno rasističko govance ali avaj, izgleda da tražim previšeDa. I? Kakve veze to vredjanje ima sa teorijom o jadnom Karliku koji se osetio toliko ugrozenim da je liku koji ga nicim nije napao razbio flasu o glavu a onda ga overio ostatkom? Postoji valjda neki zakon o rasizmu da presudi koji nije flasa Karlika Dzonsa.
Wednesday at 19:441 day ma paznja mi je off the charts, nego, da ne ulazim sada u sitna crevca ovoga sto si vise puta ponovio sa tom imaginarnom javnoscu, koja valjda u istom sastavu komentarise svaki dogadjaj ili osecaj da samo ti pisesnije to najvaznije u ovoj diskusiji, koja svakako ne ide u korisnom pravcu, osim neke opste svesti ko-gde-sta ( :
Wednesday at 19:461 day 8 minutes ago, uini said:meni ovaj forum ne izgleda kao onaj u kojem je pozeljna relativizacija ucinjenog nasilja a onda i ucitavanje da se podrzavaju potrncijalni rasisticki ispadi ali ko zna, nisam dovoljno dugo ovdePotencijalni rasistički ispadi Mali, gotovo neprimetni, ako ih je uopšte eventualno možda potencijalno i bilo. Ispadčići takoreći. Mada, više kao neka pošalica
Wednesday at 19:501 day Just now, Uskebasi said:Potencijalni rasistički ispadi Mali, gotovo neprimetni, ako ih je uopšte eventualno možda potencijalno i bilo. Ispadčići takoreći. Mada, više kao neka pošalicavidis, nije lepo to ucitavanje kako je "potencijalno" = malo, gotovo neprimetnopotencijalno je samo zato sto nije vidjeno ono sto je video-dostupno a ja sam u prvom postu juce na temu, u prvoj recenici napisao, da sam uveren kako su igraci partizana bili izazvani, uvredjeni, mozda se osetili ugrozenim ili sve to zajedno.
Wednesday at 19:501 day 30 minutes ago, harper lee said:Ne, nego cemo da mu sudimo na osnovu tvojih navijackih preferencija i budalesanja o tome sta je ko kome mozda rekao ili nije rekao pola sata pre toga.Samo nek si ti navijački nepristrasan
Wednesday at 19:511 day 2 minutes ago, ubibobi said:Ja nisam relativizovao ovu situaciju već napravio paralelu da javnost niije ovako burno reagovala ni u slučaju dvostrukog ubistva, e sad ko se time osetio prozvan rasistom i zbog čega ne znam, uostalom imaš oči pa pročitaj par stanica unazad, ali ovoga puta sa pažnjomNaravno da je izuzetno burno reagovala, o tome se pricalo godinama, Lausevic je dobijao pretnje smrcu i na kraju je odlezao za ubistvo. Taj slucaj nema nikakve veze sa ovim jer ovo "flasiranje" Sv. Karlika Dzonsa ce biti zaboravljeno za nekoliko dana, isto kao sto niko nije mogao da se seti koji je kosarkas Zvezde pre desetak godina u nocnom klubu dobio flasu u glavu.Pri cemu su ta dvojica koje je ubio bili takvi likovi da je dobar deo crnogorske javnosti koji ih je poznavao sebi u bradu promrsio "ruka ti se pozlatila". Znam to sticajem okolnosti jer su ubijeni bukvalno na dva ulaza od onog u kojem mi zivi rodjena tetka, godinama su maltretirali ljude iz tog kraja Podgorice. Edited Wednesday at 19:561 day by harper lee
Wednesday at 19:561 day Just now, Mindaugas Žukauskas said:Samo nek si ti navijački nepristrasan Stvarno ne znam kako te nije sramota. Onako ljudski mi nije jasno. Nikada se nije desilo na ovom forumu da toliko ljudi nalazi razumevanje za bilmeza koji je iz cista mira razbio coveku flasu o glavu, kakve god reci da su razmenjene pre toga, samo zato sto bilmez igra kosarku za klub za koji ta grupa ljudi navija. Zasto niko ne upire prstom u Brauna ili Bongu ako je vec do pristrasnosti?Idi nadji neko cebe ili papirnu kesu i pokrij se po glavi. Mozes da povedes i ostatak ekipe koja ovaj slucaj gleda kroz patkometrijske naocare.
Wednesday at 20:001 day 3 minutes ago, harper lee said:Da. I? Kakve veze to vredjanje ima sa teorijom o jadnom Karliku koji se osetio toliko ugrozenim da je liku koji ga nicim nije napao razbio flasu o glavu a onda ga overio ostatkom? Postoji valjda neki zakon o rasizmu da presudi koji nije flasa Karlika Dzonsa.Možda ti znaš o ovom slučaju nešto što ja ne znam u smislu da je karlik započeo tuču, to bi onda dodalo znatnu težinu njegovom učešću a ovo dalje što se izdešavalo moglo bi se pripisati i afektu kao i postojanju straha u kritičnoj situaciji.Ne opravdavam nikako ali mora se uzeti u obzir i da ne reaguju svi ljudi isto u kritičnim situacijama kao i da se on nije naoružao flašom sa umišljajem da nekome rascopa glavu..jebiga reagujete kao da se nikad niste u životu potukli a i ako jeste, da ste u tom momentu imali potpunu kontrolu da se fokusirate isključivo na viteštvo i kodeks
Wednesday at 20:011 day 1 hour ago, ubibobi said:Ajde još jednom, poenta je u tome da čak i tako ekstreman slučaj nije naišao na toliku osudu javnosti koliko se ovde digla kuka i motika zbog obične ulične tuče.. jer crnciIpak i ovakve reakcije donekle mogu da se opravdaju navijačkom ostrašćenošću18 minutes ago, ubibobi said:Ja nisam relativizovao ovu situaciju već napravio paralelu da javnost niije ovako burno reagovala ni u slučaju dvostrukog ubistva, e sad ko se time osetio prozvan rasistom i zbog čega ne znam, uostalom imaš oči pa pročitaj par stanica unazad, ali ovoga puta sa pažnjomUbi Boze da je ubibobi prozivao bez paznje.Siroma pametan k’o tocilo. Nije da prozivam.
Wednesday at 20:031 day 6 minutes ago, harper lee said:Stvarno ne znam kako te nije sramota. Onako ljudski mi nije jasno. Nikada se nije desilo na ovom forumu da toliko ljudi nalazi razumevanje za bilmeza koji je iz cista mira razbio coveku flasu o glavu, kakve god reci da su razmenjene pre toga, samo zato sto bilmez igra kosarku za klub za koji ta grupa ljudi navija. Zasto niko ne upire prstom u Brauna ili Bongu ako je vec do pristrasnosti?Idi nadji neko cebe ili papirnu kesu i pokrij se po glavi. Mozes da povedes i ostatak ekipe koja ovaj slucaj gleda kroz patkometrijske naocare.Nikada se nije desilo na ovom forumu. Dobro, možda jednom
Wednesday at 20:071 day 3 minutes ago, genaro said:Ubi Boze da je ubibobi prozivao bez paznje.Siroma pametan k’o tocilo. Nije da prozivam.Jel si čuo ikada za zakon akcije i reakcije?Ne potpaljuje se lomača za takve incidente.Ti si brt izgleda samo siroma, da ne vređamo tocilo sad
Wednesday at 20:131 day 9 minutes ago, Uskebasi said:Nikada se nije desilo na ovom forumu. Dobro, možda jednom
Wednesday at 20:141 day 7 minutes ago, ubibobi said:Možda ti znaš o ovom slučaju nešto što ja ne znam u smislu da je karlik započeo tuču, to bi onda dodalo znatnu težinu njegovom učešću a ovo dalje što se izdešavalo moglo bi se pripisati i afektu kao i postojanju straha u kritičnoj situaciji.Ne opravdavam nikako ali mora se uzeti u obzir i da ne reaguju svi ljudi isto u kritičnim situacijama kao i da se on nije naoružao flašom sa umišljajem da nekome rascopa glavu..jebiga reagujete kao da se nikad niste u životu potukli a i ako jeste, da ste u tom momentu imali potpunu kontrolu da se fokusirate isključivo na viteštvo i kodeksAman covece. Karlik Dzons nije ucestvovao u tuci, niti se ikakva tuca pominje osim one proizvodnje promaje izmedju celavog flasoprimaoca i Sterlinga Brauna u kojoj je Braun izgubio jer je uspeo da zakaci ovog drugog. Dzons je sa strane prisao ocigledno vec grogiranom coveku koji se nije ni okrenuo prema njemu, niti je bio svestan njegovog prisustva i odvalio ga flasom o glavu. Nismo deca, svi smo u zivotu razmenjivali i uvrede i pesnice i znamo kako to izgleda. Napisao sam jos u prvom postu na tu temu, drugim igracima Partizana se nista ne moze zameriti ali Karlik nije smeo da uradi ono sto je uradio. Zanemari o kome se radi i ponovo pogledaj snimak pa mi reci na koji nacin bi ono opravdao da je bilo ko drugi u pitanju.
Wednesday at 20:191 day 13 minutes ago, Uskebasi said:Nikada se nije desilo na ovom forumu. Dobro, možda jednomNa ovo sam zaboravio pa sam iskoristio priliku da procitam postove i zakljucio da taj slucaj nema ama bas nikakve veze s ovim.
Wednesday at 20:201 day 51 minutes ago, copkillah said:Možda si propustio da primetiš i da je, po svemu sudeći i prebijeni rasista naš, kako si to već definisao, pa se percepcija situacije nije uopšte promenila.Мора бити онда да је онда чиста коинциденција да су навијачи Партизана много осетљивији на расизам и угрожавање права на нужну одбрану.