Monday at 16:132 days 34 minutes ago, Venom said:Ovo što je čovek rekao na kraju je najvažnije što može da se pročita na celom ovom topicu.The core of my work is to show that traditions are invented and, above all, that they can change.Onaj covek na ulici je rekao kljucnu stvar u vezi italijanske kuhinje, a to je da oni unose ljubav u kuvanje.Oni se prema namirnicama odnose nekako drugacije. Mi sve dinstamo i raskuvavamo dok ne ubijemo boga oca u njemu pa ga onda zacinjavamo kako bi dobili neki ukus, oni ne, pre svega ne mesaju puno namirnica, krace termicki obradjuju, zaliju muljem, so, biber eventualno limun i to je to.Al je zato sve njam njam.Vratismo se juce iz Napulja, nego otkud im pravo da panceroti zovu picom? Moze onda i sirnica da bude burek sa sirom 😂U karbonaru stavim parmezan jer bih se od mirisa toplog pekorina (ovciji sir) ispovracala.Nekad mi se i sos zgrudva jer se jaje ispece, a sin me onda zeza i kaze, bolje salmonela nego karbonara kajgana Edited Monday at 16:142 days by Serena
Monday at 16:172 days Ih, nedajbžeštasesetitmože!Nego, od Pada Italije, propustih da pohvalim zdrav rezon da se hladno jagneće pečenje smlači, ako se već nije pojelo.Inače, jedna od boraba protiv gladi je kad ostane malo pečenja da izgleda na tanjiru, može se savije šaurma ili preklopi kesadilja (con queso:).
Monday at 16:232 days 4 hours ago, svashtabezneshto said:od ovog kuvara bih jela i onu sarmu od pirinča i suvog grožđa umotanu u keljimaš u faru, čak mislim da je i sa nekim mesom i za 990 rsd je iznenađujuće dobar pazar za tako fensi resto
Monday at 16:302 days 11 minutes ago, Serena said: Mi sve dinstamo i raskuvavamo dok ne ubijemo boga oca u njemu pa ga onda zacinjavamo kako bi dobili neki ukus, oni ne, pre svega ne mesaju puno namirnica, krace termicki obradjuju, zaliju muljem, so, biber eventualno limun i to je to.Al je zato sve njam njam.povuci riječ ili govori u svoje ime - JA
Monday at 16:542 days 1 hour ago, Venom said:To bi bilo kao kad bi sad SANU objavio jedan zvanični recept za pasulj, pa onda Srbi seku vene za 30 godina kad neko stavi kobaje umesto slanine, oh ali tako nije jeo Stefan Nemanja. Ma ajde bre.meni su samo, srecom, pricali da ljudi kuvaju corbaspasulj i sa sirovim mesom.a licno sam jela supu, ej, supu! sa celim skuvanim paradajzom. po njoj su plivala bledonarandzasta masna ostrva. al smo zato lakse nagnavali kasikom oriz po tanjiru, umesto da savladavamo precanske rezance od supijere do tanjira, od tanjira do usta, i od usta do u usta.da sam zapisala svaki od klin-ruckova koje sam napravila... izgubila bih silno vreme. nevolja i masta - to je identitet savremene zenedomacicekuvarice. eto, bas pre neki dan krenem u punjene paprike, kad, ono, nema pirinca u kuci. nista, u fil su otisle sitne flekice. isto dale masu i zagustile, i jos pruzile neki kremasti ukus i osecaj pod zubima.poz Edited Monday at 17:072 days by le petit nicolas
Monday at 17:052 days Moja rodbina, nekadašnja, izBosne pasulj je kuvala sa devet vrsta mesa. I naravno bilo je tu bar dve vrste sirovog.
Monday at 17:072 days pa JNA pasulj, klasika, ali naravno ne očekujem da su svi odavde to imali prilike da jedu
Monday at 17:132 days 59 minutes ago, Serena said:U karbonaru stavim parmezan jer bih se od mirisa toplog pekorina (ovciji sir) ispovracala.Sestrooo 😍
Monday at 17:162 days ovo polako dolazi na teren ženskog dela moje šumadijske familije barem 2 ako ne i 3 kolena unazad koji nisu hteli da jedu ni jaretinu ni jagnjetinu jer - smrdi. Edited Monday at 17:172 days by Eleniko
Monday at 17:202 days I da, ima ljudi koji jedu kad su gladni. I ima ljudi koji vole i hranu i postupak pripreme i sve. I sve bolje razumem zašto nema @banatjanin želju da piše ovde.
Monday at 17:212 days kao veliki ljubitelj jargnjetine mogu izjaviti da ne "smrdi" svaka. ne znam sa cime ima veze, def. nema sa planinsko/ravnicarsko.poz
Monday at 17:222 days 3 hours ago, Eleniko said:Idi jedi u Dim Sum One, najbolji Michelin star za najmanje para na planetiJeo sam ga u Bangkoku dok je jos bio otvoren. U HK samo prelazim na let za Milano. A tamo cu sutra prvo kontrolu ispravnog putera pre nego zagrizem cottoletu alla milanese. Zna se da mora procisceni jer u suprotnom to nije to.