Posted 20 hours ago20 hr Od 21.V kreće festival dokumentarnog filma na, čini mi se, sedam lokacija. Ima ceo korpus naslova koji su prave poslastice, ovako na prvu loptu, meni lično Bajić o Đorđu Kadijeviću, pa film Marka Đorđevića, pa Jasmila Žbanić, pa Monika Beluči o Mariji Kalas, pa film za nas veterane o The Residents, pa jedan o Dejvidu Linču, a moje iskustvo sa ovim festivalom je da se najbolje projekcije kriju iza ovih bomba naslova(recimo funkYU ?)Malo podrobnije na https://www.beldocs.rs/kalendar/E sad, pošto je PPP forum mali ali smo dobro raspoređeni, još da @Tsai da prave preporuke i informacije, da se ne biste oslanjali na moje laičke priče sa sajta, nego na prave stvari.
17 hours ago17 hr Za pocetak, film otvaranja - novi ŽilnikBeldocsRestitucija, ili, San i java stare garde | BeldocsPo povratku u Srbiju nakon višedecenijskog odsustva, za vremešnog pijanistu Stevana otvara se burno novo životno poglavlje u hipertransakcionom svetu u kojem živimo.Film zatvaranja - Fuime o Morte od Igora Bezinovica (Blokada, Kratki izlet ...) , zlatni tigar u roterdamu. Film o D'anunciu i okupaciji RijekeBeldocsFiume O Morte! | BeldocsBeldocs je najveći međunarodni festival dokumentarnog filma na Zapadnom Balkanu, koji se jednom godišnje održava u Beogradu, Srbija. Edited 17 hours ago17 hr by Tsai
16 hours ago16 hr Author Za Fiume o morte sam čitao The New Yorker“Fiume o Morte!” Brilliantly Dramatizes the Rise of a Dem...Igor Bezinović’s film thrusts century-old archival footage into the present, restaging the brazen reign of an autocrat whose tactics feel startlingly resonant today.
4 hours ago4 hr Author Jel dolazi Jasmila ili šalje nekog? Taj film o Energoinvestu meni malo liči na film o Varioli od pre par godina. Daj Bože da neko odavde napravi film o Geneksu i Višnjićevom metodu.