Jump to content

Beldocs

Featured Replies

Posted

Od 21.V kreće festival dokumentarnog filma na, čini mi se, sedam lokacija. Ima ceo korpus naslova koji su prave poslastice, ovako na prvu loptu, meni lično Bajić o Đorđu Kadijeviću, pa film Marka Đorđevića, pa Jasmila Žbanić, pa Monika Beluči o Mariji Kalas, pa film za nas veterane o The Residents, pa jedan o Dejvidu Linču, a moje iskustvo sa ovim festivalom je da se najbolje projekcije kriju iza ovih bomba naslova(recimo funkYU ?)

Malo podrobnije na https://www.beldocs.rs/kalendar/

E sad, pošto je PPP forum mali ali smo dobro raspoređeni, još da @Tsai da prave preporuke i informacije, da se ne biste oslanjali na moje laičke priče sa sajta, nego na prave stvari.

Za pocetak, film otvaranja - novi Žilnik

Beldocs
No image preview

Restitucija, ili, San i java stare garde | Beldocs

Po povratku u Srbiju nakon višedecenijskog odsustva, za vremešnog pijanistu Stevana otvara se burno novo životno poglavlje u hipertransakcionom svetu u kojem živimo.

Film zatvaranja - Fuime o Morte od Igora Bezinovica (Blokada, Kratki izlet ...) , zlatni tigar u roterdamu. Film o D'anunciu i okupaciji Rijeke

Beldocs
No image preview

Fiume O Morte! | Beldocs

Beldocs je najveći međunarodni festival dokumentarnog filma na Zapadnom Balkanu, koji se jednom godišnje održava u Beogradu, Srbija.

Edited by Tsai

• Author

Za Fiume o morte sam čitao

The New Yorker
No image preview

“Fiume o Morte!” Brilliantly Dramatizes the Rise of a Dem...

Igor Bezinović’s film thrusts century-old archival footage into the present, restaging the brazen reign of an autocrat whose tactics feel startlingly resonant today.
  • Author

Jel dolazi Jasmila ili šalje nekog?

Taj film o Energoinvestu meni malo liči na film o Varioli od pre par godina. Daj Bože da neko odavde napravi film o Geneksu i Višnjićevom metodu.

Već postoji Beldocs topik.