April 16Apr 16 Author Mene je Balaseviceva Krivi smo mi (Putuj Evropo) uvek podsecala na Trube od Galije, a obe na Road to Hell od Chrisa Reae.@bios Zombi je ipak naznacen kao obrada, odnosno Roki je naveden kao autor. A valjda i Rolingstonsi za Bejbe, ti nisi tu.
April 16Apr 16 S obzirom na Bregovicev imidz kradljivca, ja sam ocekivao puno vise pesama Bijelog dugmeta na onom spisku. Jos k tomu, deluje da nijedna od najboljih pesama nije pokradena. Ovo za Nirvanu sam tek skoro cuo. Nikad nisam slusao Parni valjak, not my cup of tea, ali Hus je zajeban igrac i vec dugo je prisutan (Grupa 220).
April 16Apr 16 Author 32 minutes ago, Kampokei said:S obzirom na Bregovicev imidz kradljivca, ja sam ocekivao puno vise pesama Bijelog dugmeta na onom spisku. Jos k tomu, deluje da nijedna od najboljih pesama nije pokradena.Da, to je zapravo tacno. Ja to tek sad vidim posto sam vec neko vreme u fazi Bijelog dugmeta Zajeban je Brega kao kratko cebe. Njegove se kradje mogu podvesti pod klasican rokenrol odnosno pop manir kopiranja pa nadograsnje, plus sto je umeo i otvoreno da kaze da mu je nesto bilo interesantno i da je onda od toga hteo nesto "svoje" da napravi. A i ocigledno je da je on iz svega toga ucio, da mu je to sluzilo kao skola, sto je i normalno. Imao je njuh za biznis kao malo ko u Jugoslaviji i pratio trendove da mu pozavide mnogi svetski producenti.32 minutes ago, Kampokei said:Ovo za Nirvanu sam tek skoro cuo. Nikad nisam slusao Parni valjak, not my cup of tea, ali Hus je zajeban igrac i vec dugo je prisutan (Grupa 220).Isto. Jbg, mozda je Krist pustao Kobejnu ili slusao u njegovom prisustvu pa se zakacilo. A mozda su i otvoreno marnuli Mada je ta pesma bas klasicna kad su akordi u pitanju, a i u sustini nosi Bitlse i sebi.
April 16Apr 16 17 minutes ago, Sludge Factory said:Da, to je zapravo tacno. Ja to tek sad vidim posto sam vec neko vreme u fazi Bijelog dugmeta Zajeban je Brega kao kratko cebe. Njegove se kradje mogu podvesti pod klasican rokenrol odnosno pop manir kopiranja pa nadograsnje, plus sto je umeo i otvoreno da kaze da mu je nesto bilo interesantno i da je onda od toga hteo nesto "svoje" da napravi. A i ocigledno je da je on iz svega toga ucio, da mu je to sluzilo kao skola, sto je i normalno. Imao je njuh za biznis kao malo ko u Jugoslaviji i pratio trendove da mu pozavide mnogi svetski producenti.Tako je, uz ogradu da je meni Dugme slusljivo samo sa Bebekom (kod Tife i Alena mi ne prijaju ni njihovi glasovi, a ni te pesme). Glede pracenja trendova, ovde u ovom spotu se jasno vidi trud da uskoci u voz 80-tih, cak malo vuce na Talking Heads (a zanimljivo je da je Bregovic i prvi producent Idola). A kada gledam one stare spotove sa pocetka karijete, ti kostimi, taj nastup, produkcija, pa to je u onom kontekstu bilo kao da se svemirski brod spustio na muzicku scenu.
April 16Apr 16 Izgleda da su na albumu "Ljubav" bili inspirisani Kjurom. Ne znam kako se kvalifikuje pošto je relativno kratka sekvenca ali uvodna bas linija u "Pored mene" je slična onoj iz "A Forest", a interesantno da se i u tekstu spominje šuma.
April 16Apr 16 Baker street / G. Rafferty, 1978.Bio sam siguran da ću iz taka pronaći ornament na saksofonu, negde u poljskom pijanističkom bespuću sa orkestrom, kad ono biće da sam samo ja to čuo - negde krajem osamdesetih..
April 16Apr 16 @vladavsnarod @Sludge Factory u pravu ste za zombi i Gileta. Prezupčih temu, izvinjavam se