Jump to content

Muzičke krađe! Ili zašto kažeš inspiracija, a misliš pozajmica?

Featured Replies

• Author
14 hours ago, Klara said:

Koliko znam, Riblja Čorba je uvek na bookletu navodila original koji su obradili.

Mislim da si u pravu, nemam ploce ali cini mi se da sam negde procitao da jesu navodili "izvor".

13 hours ago, Svemir Zeka said:

Meni je redovna praksa da prepoznajem krađu, volim da hvatam imitatore clown

Pogotovo kad meni bliski vole te koji su pozajmili 🤫

Joj, ovo i ja radim i osecam se kao govno, ali sta cu D

Najjace mi je kad mi se nesto ucini poznatim i onda ne mogu da se setim na sta me podseca. Agonija. vesala2

• Author

E da, za Trash/Lavirint poredjenje, evo sad sam pustio i vidim na sta mislis, ritam je slican, mada meni Trash lici i na nesto od Pixies.

14 minutes ago, Sludge Factory said:

i osecam se kao govno, ali sta cu D

Kad se nešto mora, mora se lololinn

Sad ne mogu da se setim, all znam hiljadu primera kad mi nešto liči na nešto drugo....kad mi bude naišlo, napisaću.

Niko da pomene Oktobar 1864.

Od 02:37:

A i samo godinu dana kasnije, u "Dodirni mi kolena" prilično bezobrazno pozajmljena pevana melodija iz "Lay All Your Love On Me" u prva dva stiha strofe.

Uvod:

I Babe - Dizel beše neka "obrada" ali ne mogu da se setim čega.

pdfcoffee.com
No image preview

PLAGIJATI - PDFCOFFEE.COM

PLAGIJATI Dino Merlin "Mesecina" ~ UB40 "Where did I go wrong" Dino Merlin "Kad si rekla da me volis" (2000, potpisao D...

Pre par mjeseci u pub kvizu bilo pitanje koga je Merlin plagiro u pjesmi Mjesečina. Svi kažu UB40, ja kažem Iggy Popa. Preglasaju me i bude tačan njiov odgovor.

(Vidim da se i na gornjem spisku tako vodi. Tu pesmu od UB40 iz 1988. nikad nisam čuo.)

Šta ćeš djeca, ne znaju...

A Pop Iggy 1981. pjeva:

Imal koja iz Sarajevske pop-rok čkole da nije plagijat?