Jump to content

Politika i porodica

Featured Replies

Posted

Jel ulazite u diskusije sa članovima uže i šire porodice oko političkih i društvenih tema? Ili izbegavate, nakon loših iskustava, radi očuvanja sopstvenog blagostanja i koliko-toliko dobrih odnosa sa njima? Ja spadam u tu grupu, shvatio sam da ne mogu da ih promenim, i ne želim da gubim vreme više na to.

Mene na primer intrigira kako u isto vreme mogu da imaju najreakcionarnije stavove i da budu normalni što se tiče drugih stvari u životu.

Edited by eumeswil

Politika i familija ista pravila ko posao i... familija.

ja imam sreću da sam na istoj liniji sa ženom, sinom i ćerom i njihovima. tako da kada se vidimo pričamo o običnim stvarima ili se krstimo i pizdimo povodom poteza Hulje i njegovih. rodbinu nemam.

problem su mi oni s kojima se družim. ovde u selu su vučićevci s jednim izuzetkom. u gradu mi glume nezainteresovanst a ključno im je u stvari "a ko umesto njega". na to obično odgovaramsa "eto, mogu ja", nedavno sam dobio predlog "mogo/mogla bi ti".

nevezano za stranu, meni hoce da eksplodira mozak od kolicine konzumacija televizije u srbiji

Auh ... kakva tema.

Ja sam izuzetak od svega navedenog.

Prvi put me otac odveo na protest na Terazije,10. marta 1991, kao maturantiknju gimnazije.

U tom uzrastu, u tom trenutku, to mi je bilo potpuno nebitno.

Hvala mu za taj trenutak.

Posle je sve išlo svojim tokom - protesti 90ih, diplomiranje u maju 97, umesto planiranom decembru 96,

učešće u svim protestima do sada.

Enivej, tata, (danas, 83 godine - polupokretan, kreće se na relaciji soba - kuhinja - kupatlo, uz pomoć hodalice), je tih 90ih raščistio sa delom familje koji je bio ...

kakobihrekla ... naopak.

Isti taj tata danas, (na relaciji soba - kuhinja - kupatlo), nosi bedž "NISI NADLEŽAN".

Ulazim u diskusije rado i često, ali moja rodbina to malo što imam u Srbiji su radikalizovani prosvetari heart lako je meni…

Edited by Leia

Imam u porodici, užoj i daljoj, obe strane.
Svakako je manje desničara, ali može sa svima da se diskutuje.

Generalno je interesovanje za politiku slabo, stariji su razočarani u politiku.

Ovi koji naginju na desnu stranu su često zavedeni informacijama sa skurilnih medija i socijalnih mreža.

• Author
On 6. 4. 2025. at 19:20, FOX river said:

Ovi koji naginju na desnu stranu su često zavedeni informacijama sa skurilnih medija i socijalnih mreža.

To je i meni najveći problem, previše veruju najmenstrim medijima. I imaju jednu vrstu kognitivne disonance, ono za što glasaju i ono u šta idejno veruju se razlikuju.

Edited by eumeswil