Jump to content

Featured Replies

apropo toga da se neke stvari zapate u kuci i da nemas puno izbora - moj otac je bio pasionirani audofil i kolekcionar nase zabavne i narodne muzike, pretezno novokomponovane tako da sam odrasla slusajuci u jednoj reci - svasta. nije nesto begenisao juzni vetar - bosna i sumadija su njegova furka, ali je kupovao ploce juznog vetra jer kako da nema ako mu neko potrazi na slavi ili pijanci. kazem bio jer su odavno drugi formati zastupljeni stoga i ne kupuje vise nista, a i nema vise tako kvalitetne narodne odnosno novokomponovane muzike. in his opinion.

realno svi vokali juznog vetra su bili odlicni osim sinana.....secam se da su se veliki pevaci zgrazavali nad tim pevanjem, ali on je bio najjaci štih. bio je neki tekst koji je objasnjavao fenomen juznog vetra, tu je bas dobro opisano zasto je sinan car. kralj je valjda saban ali on nije bio deo te ekipe.

sto se tice mare i lole, ja nisam mogla da verujem da se bas tako peva u tim krajevima, ja sam mislila da je zajebancija. u prilog tome jos jedan ansambl sto bi rekla emilija popadic.

e da, nije bilo kul slusati narodnjake, a juzni vetar pogotovo - i u osnovnoj i u srednjoj skoli, mada je u srednjoj, pred kraj 1994. vec pocelo da biva pomalo ok - ceca, dzej itd. ukoliko bi se za nekog saznalo da slusa narodnjake taj je bio automatski svrstavan u seljake.

Kralj je koji Šaban? fantom

10 minutes ago, gagilija said:

sto se tice mare i lole, ja nisam mogla da verujem da se bas tako peva u tim krajevima, ja sam mislila da je zajebancija.

Ne, nije zajebancija. Bukvalno sociološki fenomen. Potpuna infantilizacija svega.

Moji su iz jedne međedske Bosne (doslovno je bilo i toga u našim krajevim) došli prisilno u Semberiju, ravničarski kraj, u kome se slušaju cigu-ligu lole na svakom radiju na simsu kuće da sluša i komšiluk, i gde je bar pedeset odsto vlastitih imenica u deminutivu. Twilight zone.

Trebalo je da to upucaš vazdušnom puškom

9 minutes ago, Milošica said:

Kralj je koji Šaban? fantom

narodne saulic, siganske bajramovic.

3 minutes ago, Svemir Zeka said:

Ne, nije zajebancija. Bukvalno sociološki fenomen. Potpuna infantilizacija svega.

Moji su iz jedne međedske Bosne (doslovno je bilo i toga u našim krajevim) došli prisilno u Semberiju, ravničarski kraj, u kome se slušaju cigu-ligu lole na svakom radiju na simsu kuće da sluša i komšiluk, i gde je bar pedeset odsto vlastitih imenica u deminutivu. Twilight zone.

i posle kako da budemo normalni?

4 minutes ago, autsajder said:

Trebalo je da to upucaš vazdušnom puškom

FB_IMG_1743030067136.jpg

2 minutes ago, gagilija said:

i posle kako da budemo normalni?

Ja to slušam od 1996. otkad je SFOR malo smirio pucanje, pa ti vidi.

ja nemam pojma ko su vam svi ti ljudi, ali malo sto sam pustila meni zvuci kao bah kroz renesansni prozor u poredjenju s mojim muzickim uspomenama iz neznih godina kad nam je bosko vujacic guslao i opevao u dnevnoj sobi sve muke i pogibije koje je znao.

poz

maxresdefault.jpg

Edited by le petit nicolas

• Author

samo da konstatujem u prolazu pred spavanjac šta kaže semafor

juve 38 : čola 24

baj baj, kunoć

4 minutes ago, Eleniko said:

baj baj, kunoć

Loša i Ćera 1,2 : 100

9 minutes ago, le petit nicolas said:

ja nemam pojma ko su vam svi ti ljudi, ali malo sto sam pustila meni zvuci kao bah kroz renesansni prozor u poredjenju s mojim muzickim uspomenama iz neznih godina kad nam je bosko vujacic guslao i opevao u dnevnoj sobi sve muke i pogibije koje je znao.

poz

maxresdefault.jpg

Ovaj tvoj je onaj iz radija Petra Božovića koji je ustrelio Bjelogrlić

11 minutes ago, Eleniko said:

baj baj, kunoć

A u afteru, negdje pred zoru, idemo u deep root neurotiku

Nervozni fakin poštar

Svaki put kad vidim naziv topica

32 minutes ago, Boksi said:

Svaki put kad vidim naziv topica