Jump to content

Loša, Ćera 1 i Ćera 2

Featured Replies

52 minutes ago, Moonwalker said:

Ko mi tebe uze, Tamaraaa!

D

Ubedljivo najlepse zensko ime je Tamara wub

Iza tih iracionalnih besova uglavnom ima neki veći razlog 😃

Meni su isto Magazin, Novi fosili (Sanja Doleźal mi je kao detetu bila predivna, današnjim rečnikom goals), Zana ..svi oni su mi bili ok. Ali PO nikako (mada nemam bes, samo krindž i dan-danas).

Ja sam bio mali kad su bili na vrhuncu popularnosti, pa mi je utoliko veci wtf kad danas vidim slike iz Knez Mihajlove gde Plavi orkestar dodje nesto kao domaci Bitlsi (jer se takve pomame uopste ne secam iz tog vremena). Nikada ih nisam tako dozivljavao, niti mogu da kazem da razumem toliku popularnost. Nisam neki fan sarajevske pop scene 80-tih (dok Indekse npr i volim i postujem), ali uvek bi mi bilo logicnije da Crvena jabuka bude popularnija. Njihov prvi album nije nista manje "poppy", ali mi se cini muzicki kvalitetnijim.

Isto. Izgleda da smo mi uhvatili njihov opus kad im je slava bila već na zalasku. Ili je bar prošao taj najžešći vrhunac.

24 minutes ago, Kampokei said:

dok Indekse npr i volim i postujem

Apsolutno.

Dobro, oni su druga priča u odnosu na sve ovde pomenute zvezdice 😃. A i stariji su, nisu baš iz iste epohe.

• Author

Ja sam volela PO sa svojih 7-8, sa 9 GnR, a sa 10 NKOTB. Yeah!

Kasnije već svašta, u srednjoj sve neke narkomane raznih profila i hemijskih sastava. Što se alkohola tiče, Tomu volim i danas.

Crvenu jabuku nikad (samo jednu pesmu sam volela, i od Borisa Novkovića jednu)

NKOTB 😍 A Valentino, seća li ga se neko?

Just now, Pixisis said:

A Valentino, seća li ga se neko?

Taman da pomenem! “Oka tvoja dva, SuzaNa, ne daju da tekuuuuu’ D

Razumemo se 😃

Moj je školski drug svirao bas u lokalnom bendu i u vreme u koje sam ga upoznao preko ramena je, umesto školske nosio kožnu vojničku torbu sa printom Štulića sa omota za Fazane.

Dve godine kasnije prišao mi je (stajao sam pored fudbalskog igrališta naslonjen na načetu betonsku ogradu gimnazijskog dvorišta) i pokazao na ploču koju drži u ruci, prvi Plavi orkestar i pitao Jesi slušao ovo? Kako je dobro!

Taj lokalni bend svirao je i u Domu JNA kada je štafeta noćila. Suadu su, na radost i zahteve iz publike svirali jedno četresšest puta.

Put koji je moja generacija prevalila za kratko vreme, od žurki na kojima se igralo i plesalo uz Idole, Film, Strenglerse, Prljavo Kazalište, Tokin Hedse, po neki Ejs ov Spejds, preko Lošića i Crvene Jabuke, pa do Južnog Vetra (kuriozitet: JuVe je jedno leto bio rezident bend u lokalnoj kafani) bio je strmoglav i nepovratan.

• Author
10 minutes ago, Pixisis said:

Naravno, juče mi je iskočio u rilejted videima, dok sam tražila "Puteru, puteru".

5 hours ago, Ras said:

Seća li se neko teksta o drugom talasu (nisam siguran ni da je baš ova sintagma upotrebljena) u YU muzici?

Kao nosioci (tog talasa) označeni su Plavi Orkestar, Crvena Jabuka i Đavoli, a tekst bi mogao biti objavljen u XZabavi pre nego u Ritmu.

ritam, i ako se dobro secam, nije bila jabuka, nego laibach.

Just now, Papovac said:

ritam, i ako se dobro secam, nije bila jabuka, nego laibach.

Ajde proveriću Ritam kad budem imao vremena. Na Popboksu je dostupna arhiva.

1 hour ago, Pixisis said:

Zanimljivo je da je Suad Jakirlic, prvi p(j)evac u to vreme asistent na sarajevskom masinskom fakultetu postao vrlo ozbiljna naucna faca u oblasti mehanike fluida. Mislim da je redovni profesor na Univerzitetu u Darmstatu.