March 26Mar 26 Seća li se neko teksta o drugom talasu (nisam siguran ni da je baš ova sintagma upotrebljena) u YU muzici?Kao nosioci (tog talasa) označeni su Plavi Orkestar, Crvena Jabuka i Đavoli, a tekst bi mogao biti objavljen u XZabavi pre nego u Ritmu.
March 26Mar 26 @ragasto Ako resim da otvorim topic o BD, jel se ne ljutis da tvoja dva posta odavde kvotujem i uzmem za osnovu topica? On topic: Probacu kasnije da nadjem na youtubu nedavni Fircijev intervju u kom prica kako je poceo da propada rokenrol, odnosno kako je dok producirao ili ucestvovao u produkciji valjda prvog albuma Plavog orkestra Losa poceo da place jer mu album zvuci previse rokerski. It's hilarious!
March 26Mar 26 Ja ne prepoznajem Plavi orkestar iz ovih priča 😃Znam da mi je kao detetu Loša uvek bio cringe sa tim šiškicama i kapom na glavi. A nisam čak imala neki istančan muzički ukus 😃. I sećam se tate koji je u neverici klimao glavom na neke njihove spotove i negodovao jer su pokrali neke pesme 😃Jednostavno bio je ne-cool nama maloj deci. Doduše, možda su se starije devojčice i devojke ložile na njega, a da je to prolazilo pored mene neprimećeno. Iskreno, do ovog momenta je PO u mojim sećanjima oduvek bio B-lister (otud i rekoh da je među današnjom decom popularniji nego kad su im pesme bile aktuelne). How wrong was I.Odjednom Loša ispao frajer (u ono doba). Edited March 26Mar 26 by Pixisis
March 26Mar 26 Ogromna je pomama bila za Balavim orkestrom. Mi koji smo imali sestre/rodjake tinejdzerke u to doba mozemo da potvrdimo. Ko je kupovao Cao/Ven setice se.
March 26Mar 26 Iako su mi kao detetu uvek delovali matoro (Pava naročito, valjda jer je plava kosa vukla na sedo), sad tek shvatam da su oni u to vreme isto bili skoro deca To je valjda onaj uzrast kad su za tebe deca od 17 godina full odrasli.
March 26Mar 26 Od lepotančića iz tog doba pre se sećam Borisa Novkovića. Aj ko sme taj topik da otvori 😂
March 26Mar 26 7 minutes ago, Pixisis said:Od lepotančića iz tog doba pre se sećam Borisa Novkovića. Aj ko sme taj topik da otvori 😂Ko mi tebe uze, Tamaraaa!
March 26Mar 26 Curice i gaćice Intervjuhttp://www.yugopapir.com/2014/03/sasa-losic-1-deo-plavi-orkestar-zavrsio.html?m=1One iznad dvadesete više vole macho - tipove, zaštitničke momke, a ne da one nekoga štite (problem plišanog mede - op.a.). S dvadeset godina djevojke pitaju kakav si, u tridesetoj tko si, a poslije se interesiraju za stanje tvog bankovnog računa.- Koliko tu ima utjecaja sredine iz koje potječeš?- Velikog, jer u sarajevskoj, povijesno sputanoj sredini po tom pitanju, što se seksa tiče - teško ide naprijed. Nema više feredža, ali stilizirano izdanje postoji u uvriježenom mišljenju. Prije ćeš pored kavane Park vidjeti golog muškarca nego odvesti curicu u krevet.Jedno su vrijeme dobro prolazili momci iz košarkaškog kluba Bosna, jer nisu ubogi i kržljavi kao mi svirači. Poslije je išlo vlasnicima velikih motorkotača. Čak su bili i naslovi u novinama: kao, motori sarajevskim curicama skidaju gaće!
March 26Mar 26 Ju, ju, ju kakvi su to eksplicitni intervjui. A mi mislimo da se svet liberalizuje vremenom. Koja zabluda 😃
March 26Mar 26 Uvek su mi bili i ostali ubedljivo najveći krš ex-Yu popa, uvek bih 1000 puta radije slušao i Magazin i Nove fosile i Crvenu jabuku i Parni Valjak i Zanu i ne znam koga sve ne. Ma i Lepu Brenu. Ma, realno, pre bih gledao Cecinu svadbu nego slušao ove. A od njihovog najvećeg hita istovremeno imam i nagon za povraćanjem i poriv za fizičkom agresijom.Pritom je moj muzički ukus sve samo ne istančan, tako da moja ekstremna antipatija prema ovoj pojavi svakako nije uzrokovana muzičkim snobizmom. Verovatno nije baš sasvim racionalno, jbg.
March 26Mar 26 7 minutes ago, Halvard said:Uvek su mi bili i ostali ubedljivo najveći krš ex-Yu popa, uvek bih 1000 puta radije slušao i Magazin i Nove fosile i Crvenu jabuku i Parni Valjak i Zanu i ne znam koga sve ne. Ma i Lepu Brenu. Ma, realno, pre bih gledao Cecinu svadbu nego slušao ove. A od njihovog najvećeg hita istovremeno imam i nagon za povraćanjem i poriv za fizičkom agresijom.Pritom je moj muzički ukus sve samo ne istančan, tako da moja ekstremna antipatija prema ovoj pojavi svakako nije uzrokovana muzičkim snobizmom. Verovatno nije baš sasvim racionalno, jbg.Priznaj da ti je simpatija bila zaljubljena u Lošu