March 25Mar 25 Aleksandra Kovač i Plavi orkestar u jednom danu, moraće Čola da sačeka bar koji mesec ako niko neće da popije ban za njega
March 25Mar 25 Author Mogu ja da pokušam, sadašnja moderacija nam nije muzički hipersenzitivna. Ali sutra, sad je kasno.
March 26Mar 26 Nije loš prepev za potrebe slovenačkog filma, mada malko i zloupotreba jer film ima suptilnu propagandnu anti-jna notu
March 26Mar 26 1 hour ago, Svemir Zeka said:…sadašnja moderacija nam nije muzički hipersenzitivna.Ceniš?
March 26Mar 26 Verovatno nezapamćena masovna histerija svojevremeno:1 hour ago, Sludge Factory said:That's it, otvaram topic o Bijelom dugmetu. Based, jebiga.Ako ništa drugo, jako je zanimljivo kako novije generacije percipiraju Bijelo dugme. Tu je indikativno kako npr. Vizelj kaže da je BD najbolji bend u SFRJ ikada zato što je rok muziku približio prosečnom konzumentu. Sa te strane, potpuno su u pravu. Sad, jbg, to se verovatno ne uklapa u posprdni stereotip o pastirskom roku, ali to je samo problem pojedinih muzičara i muzičkih kritičara koje je vreme verovatno pregazilo. Možda bi trebalo pretresti ceo opus, baš ovako, sa vremenskom distancom.Da ne bude spam:Šteta što više ne postoje E-novine, tu su bile fotke masovne histerije klinki za Plavim orkestrom. To je ono kada je brkata SFRJ policija pokušavala da zaustavi raspomamljene klinke ispred Narodne knjige u Knez Mihajlovoj. I Malkolm Muharem kao tadašnji menadžer, a posle je menadžerisao Baju malog Knindžu i Beogradski sindikat. Cirkus, najblaže rečeno.Btw, mislim da Plavi orkestar sada nastupa sa Pavom u postavi.
March 26Mar 26 @ragasto Misliš na Aleksinu top listu i propratne komentare ili nešto drugo?Meni je ono bilo genijalno, i definitivno opisuje neku razliku u generacijama i koliko je ranija bila bitnija pripadnost žanru nego što je nama. Edited March 26Mar 26 by Milošica
March 26Mar 26 Mislim da je koristio svaku priliku da navede BD kao najbitniji/najbolji bend, ne samo na top listi. U intervjuima, što pisanim što na TVu...i ovako na prvu loptu se sećam da je i sa Ambrozićem imao mini prozivanje na tu temu na nekoj tribini. Što je odlično za jedan rok bend, prvo se sukobiš sa prethodnom generacijom i njihovim stavovima, pa praviš svoje. Nije garancija uspeha i pravovernosti, ali je odličan početak. Sukobi generacija su mnogo dobra stvar, ne samo u muzici.Sa te strane je u pravu, BD i jeste spustilo rok muziku u narod, sa tim se slažem. Jedino što je to razmišljanje nekog ko pokušava da obuhvati razvojni put u stilu muzičkog kritičara ili teoretičara kulture, recimo...ali kada je upereno ka određenim krugovima onda je to uspela provokacija. Iz ličnog ugla, da sam odrastao na npr. Pop mašini, BD bi mi bili 100% seljački bend, tako da donekle razumem i tu drugu stranu. Ali jbg, ja sam 1980. godište i BD je jedan od bendova mog detinjstva, nije najuticajniji a nije ni najinspirativniji, ali sigurno ne zaslužuje lošu reputaciju koju ima u određenim krugovima. Da ne idemo u priču o originalnosti i krađama/pozajmicama, nismo više klinci i do danas smo valjda dovoljno naslušani muzike pa znamo da je i ta navodna originalnost...upitna. Posebno u rok muzici.On topic: i Koja je u jednom intervjuu (1985, tu negde) rekao da je Plavi orkestar jedan od najbitnijih bendova u SFRJ. Možda se i zajebavao, ali eto@Milošica
March 26Mar 26 Ultimativni dokumentarac Pjera Žalice - ceo na YT, nema dalje: https://youtu.be/zDboINXG4Kg?si=oAyVKrLR78zyxmtwŠesti osnovne u vreme drugog albuma, zimovanje na Divčibarama, prava beatlemania
March 26Mar 26 8 hours ago, Svemir Zeka said:Njega često spominje i moj ćale i dan danas, možda ste bili komšije gornje ciglane, prve zgrade ispod ciganskog naselja na kosevskom brdu. creme de la creme bolan 7 hours ago, Lo Zingaro said:Nisu ga zvali, covek se stvarno tako zvao i bio je neki spiker urednik na sarajevskoj Tv 80ihda, bio je novinar. nego ja cesto nespretno koristim ruske fraze u srpskom, posto mi je ruski dominantan jezik zadnjih 30 godina. izdominirale me ruskinje, sta ces
March 26Mar 26 8 hours ago, Emma said:Sad ste me baš bacili u depresiju izazvanu nostalgijom.Na malomaturskoj ekskurziji (jesen 1986.), hit je bila pesma "Bolje biti pijan nego star".Šta tačno deca debili od 14 godina znaju i o pijanstvu i o starosti ... ali šta ćeš - tako je bilo.A za Plavi orkestar nikad nisam marila.LM, eksukrzija je bila - Tjentište, Dubrovnik, Mostar, Sarajevo.Sad više ne mogu da se setim, ali par dana pre ili par dana posle našeg prolaska tim putem (Mostar - Sarajevo), desila se teška saobraćajna nesreća, gde su poginuli članovi mog tada omiljenog benda Crvena jabuka.Eto. Toliko na temu Loša i ekipa.septembarVest je doneo Mostarac koji se zvao kao polovina elektro-pop dua popularnog u isto to vreme o kojem govorimo.I on i ja čekali smo poslednji sat. U spavaonicu je došao malo posle mene i ja sam već bio smešten na one kocke koje su mi se gadile, a gadio mi se i jastuk.Bila je letnja noć, a san nije dolazio. Život je bio tamo na splitskim ulicama, a ispod mog prozora blještali su reflektori da osvetle betonsku pistu.U rano jutro narednog dana ću sa tog betona, po peesu obnažen do pasa trčati svoj prvi u nizu krugova za zagrevanje.
March 26Mar 26 @ragasto ne mogu sad da nadjem rečenicu, ali nečim si me podsetio na Hit Godine, bio skoro repriziran na RTS Trezoru. Milina bila gledati. Marina Perazić koja prima nagradu i stidljivo govori da će ‘valjda naredne godine da se opredeli da li je pop ili rock’ jer je to vrlo bitno.Tekst Petra Lukovića iz Ven-ahttp://www.yugopapir.com/2015/01/sarajevski-ven-kritikuje-hit-meseca.html?m=1
March 26Mar 26 Nisam mogao da se setim Yugopapira O 18. sep:Yugopapir: Crvena jabuka u danima pre nesreće 18. IX '86: Zijo je čestitao Bajagi uspeh LP-ja "Jahači magle"Yugopapir: Crvena jabuka: "Zašto ne volim osamnaesti septembar... " (1986)