Friday at 17:043 days @*edited by mod @Eleniko @dragance Mislim da se ona poziva na ovo sa sajta:Payment methods and currency options may differ between offices. Extra charges may apply for some applications, such as consular feesAli svakako bi bilo dobro prijaviti, pa neka oni provere
Friday at 17:233 days koliko se naplaćuje i da li o tome postoji bilo kakav pisani trag, ne daj bože račun?
Friday at 17:373 days Nama je naplatila cifru koja je tada vazila za one koji placaju (nekih 30 evra pre 5 godina). Dobili rucno pisanu priznanicu. Verujem da sada naplacuje 60 (ne znam, samo pretpostavljam).Ovo nase nije bila turisticka viza, vec critical skills i join family.
Friday at 18:463 days Author 1 hour ago, Pantelija jr said:@Emerald Hvala na lijepim slikama i interesantnim pričama... ja nešto oduvijek simpatišem Irsku i Irce, ne mogu se sad sjetiti je li to počelo zbog mog površnog poznavanja njihove istorije, ono, mali narod koji se bori za slobodu protiv višestruko većeg/moćnijeg, pa kasnije raslo, zalivano pivom po irskim pabovima po Evropi i svijetu...Ali kad rekoh površno poznavanje istorije - znao sam da je površno, ali nisam imao pojma koliko je površno... recimo, nisam imao pojma o ovome što si napisao za familiju Guinness... nikad nisam bio oduševljen tim pivom,, ali ga jesam pio neko vrijeme u svojoj mladost-ludost(-pomodnost) fazi; da sam znao da su bili izdajice irskog roda™, ne bih im ni centa dao! A sjećam se i koliko sam se šokirao kad sam, prije 13 godina kad sam bio u Dablinu, saznao da je katedrala svetog Patrika protestantska crkva...Ako ti nije teško, možeš li napisati koju više o irskim krvnim zrncima Bitlsa? Pošto ni o tome nisam ništa čuo (osim za Polovu mamu) a, slično kao za Irsku, mislio sam (istripovao sam se) da znam ponešto...I je li Smithwicks i dalje najpopularnija lokalna alternativa ginisu? I je li carlsberg i dalje najpopularniji lager, ili je onaj lokalni pokušaj ("Harp" bješe?) zaživio,,, ?Nemoj da prestanes da pijes Ginis zbog toga saznanjaIrci su ponosni na Ginis i Ginisova pivara je glavna turisticka atrakcija Dablina.Odnosi u Belfastu su drugaciji od Dablina i Republike. U Belfastu je to "trolovanje" druge strane.Ljudi koji su podigli Uskrsnji ustanak 1916 u Dablinu, koji ce dovesti do nezavisnosti Irske, veceg dela, su bili rodjeni u Engleskoj i Britaniji, nekoliko njih, bili britanski vojnici, delom ili puni protestanti.Dzejms KlarkDzejms KonoliCarls Parnel, toliko slavljen u Republici, otac irske borbe za autonomiju i nezavinost, je irski protestant.itd.Odnosi su malo kompleksniji.Kao sto je dragance napisao. Sv. Patrik je ranohriscanski misionar, daleko pre svih velikih podela u hriscanstvu. Kao takav je priznat u pravovernoj(pravoslavnoj, ortodoksnoj) katolickoj crkvi(to je pravo ime), protestantizmu i rimokatolicizmu. Inace nije Irac, rodjen je u rimskoj Britaniji, otet od irskih gusara, preziveo i vratio se u Irsku kao misionar.3 od 4 clana postave Bitlsa imaju, vece ili manje, irsko poreklo. Sto nije cudno posto su iz Liveprula, koji je bio veliko odredistte Iraca u Britaniji posto se Liverpul nalazi "preko" mora u odnosu na Dablin i nije daleko, bezali su od gladi i siromastva, . Nije ni Mancester mnogo bolji, a tek Skotska, tipa Glazgov...Primera radiMcCartney family’s Irish rootsMary’s father was born in Ireland, and she was Roman Catholic, while Jim’s great-grandfather was an Irish native, and he was Protestant.Zato je Pol napisao: