Jump to content
IGNORED

Gastronomija i još ponešto u Bangkoku

ubibobi

Recommended Posts

Posted

A kad smo već na kulinarstvu, da dodam, u Bankoku smo imali doručak u hotelu (klasičan švedski sto sa kontinentalnom i morskom hranom), jeli smo nekoliko puta po nekim fensi restoranima lokalne specijalitete, meni se to sviđa mada sam probirljiv pa izbegavam sve što je iz vode (ne volim ribu ni morske plodove) i samim tim nisam probao neke od jela koja su baš hvalili. Ostatak tu i tamo smo za nuždu jeli po Meku i KFC-u, nisam imao hrabrosti da rizikujem sa strit fudom a nije me ni privlačilo.

U Pataji smo već imali kuvaricu Amani, koja je spremala po nekoliko jela za svaki obrok, pa biraš, inače radi po skupljim restoranima i majstor je zanata.

IMG_2910.JPG

• Wub 1
  • Hvala 1
Posted
2 hours ago, Yoyogi said:

Tajke, kao zene, su najopasniji oblik zenskosti, posle buba bogomoljki koje pojedu svoje muzjake posle oplodnje.
To sam sigurno vec rekao, ne postoji kucno nasilje. Ako se u kuci i potuku, muz izlazi sa plavim okom.

Kurcem u čelo 

Vibing White Cat GIF

Posted
3 minutes ago, Svemir Zeka said:

Da, stvarno, vi koji ste bili

Da znamo šta sve možeš u Bangkoku kad si relativno živ

Ma to je za muskarce.
Za zenske, ima svasta, kao marinci mladi momci da ih yebu.
Bangkok, jedna nasa, novinarka elitnog lista, 2012, trazila mi da je odvedem u neki klub i snimim na njen iPhone kako je yebe Tajac . Tada je imala 52 godine. Moja generacija。
Znali smo se dobro ona i ja od 16te godine.

Posted

Bangkok zamišljam kao u onom filmu Plaža, iako se možda uopšte i ne dešava tamo, zaboravila sam :D

Zato imam takve marker tačke o gradu, ludilo zezanje, droge, plivanje, lopovluk.... sasvim je moguće da i lupetam gluposti. 

Nisam išla po egzotičnim destinacijama, prvi razlog su naravno pare, ali čak i kad se moglo, izbegavala sam jer mi je frka od jela, kad već spominješ @JozoMujica Ne zato što mislim da je neispravno ili ne, nego zato što mi je stomak jezivo hipersenzitivan i na malo jaču sarmu, 

I to me automatski udalji od ideje. 

Što se tiče letovanja zimi @ubibobi, razumem sve kad ne možeš drugačije, mada imam utisak da sam baš biološki pripremljena na sezonsko uvremenjivanje: zimi tražim sneg i ladnoću, mračne gradove. 

Posted
6 minutes ago, JozoMujica said:

A kad smo već na kulinarstvu, da dodam, u Bankoku smo imali doručak u hotelu (klasičan švedski sto sa kontinentalnom i morskom hranom), jeli smo nekoliko puta po nekim fensi restoranima lokalne specijalitete, meni se to sviđa mada sam probirljiv pa izbegavam sve što je iz vode (ne volim ribu ni morske plodove) i samim tim nisam probao neke od jela koja su baš hvalili. Ostatak tu i tamo smo za nuždu jeli po Meku i KFC-u, nisam imao hrabrosti da rizikujem sa strit fudom a nije me ni privlačilo.

U Pataji smo već imali kuvaricu Amani, koja je spremala po nekoliko jela za svaki obrok, pa biraš, inače radi po skupljim restoranima i majstor je zanata.

IMG_2910.JPG

Ja pošto ne jedem piletinu sam tamo imao problem sa njihovom tradicionalnom klopom pad thai i slično jer u sve bukvalno trpaju perutninu :fantom:

Posted
11 minutes ago, Svemir Zeka said:

Što se tiče letovanja zimi @ubibobi, razumem sve kad ne možeš drugačije, mada imam utisak da sam baš biološki pripremljena na sezonsko uvremenjivanje: zimi tražim sneg i ladnoću, mračne gradove. 

Ja sam bio u avgustu, sezona monsuna, vrućina i vlažnost vazduha ogromna, more procvetalo, na ronjenju sam imao utisak da sam u bari, temperatura vode preko 30 stepeni, mutno. Zimi je valjda i najbolje da se ide.

• Vojvodo,serdare 1
Posted
3 minutes ago, ubibobi said:

Ja pošto ne jedem piletinu sam tamo imao problem sa njihovom tradicionalnom klopom pad thai i slično jer u sve bukvalno trpaju perutninu :fantom:

Uh, ja od mesa volim sve što hoda, trči ili leti, pa sam baš uživao u tim fazonima, mada je meni tu meso manje bilo bitno u odnosu na povrće okolo.

Povrća inače nisam fan, ali onako kako oni pripremaju, tamo bih mogao da budem vegetarijanac...bar neko vreme. :D

• +1 1
Posted
10 minutes ago, Yoyogi said:

Ma to je za muskarce.
Za zenske, ima svasta, kao marinci mladi momci da ih yebu.
Bangkok, jedna nasa, novinarka elitnog lista, 2012, trazila mi da je odvedem u neki klub i snimim na njen iPhone kako je yebe Tajac . Tada je imala 52 godine. Moja generacija。
Znali smo se dobro ona i ja od 16te godine.

I kako je bila zadovoljna snimkom što si napravio?

Posted
2 minutes ago, Svemir Zeka said:

Bangkok zamišljam kao u onom filmu Plaža, iako se možda uopšte i ne dešava tamo, zaboravila sam :D

Zato imam takve marker tačke o gradu, ludilo zezanje, droge, plivanje, lopovluk.... sasvim je moguće da i lupetam gluposti. 

Nisam išla po egzotičnim destinacijama, prvi razlog su naravno pare, ali čak i kad se moglo, izbegavala sam jer mi je frka od jela, kad već spominješ @JozoMujica Ne zato što mislim da je neispravno ili ne, nego zato što mi je stomak jezivo hipersenzitivan i na malo jaču sarmu, 

I to me automatski udalji od ideje. 

Bio sam na toj plaži iz filma plaža (ne ona gde ih kao napadaju ajkule već ona gde se održava festival) to je na Koh Phanganu, inače u regularnoj situaciji svako veče ludilo na njoj po 20.000 ljudi se okupi i luduje uz muziku, cirku i gudru do jutarnjih sati. Obišao sam je u vreme korone kad se ostrvo tek bilo otvorilo i izgledala je potpuno apokaliptično, svi oni štandovi se rasklimali onako nagriženi od soli, čopori kerova razvlače đubre po plaži, ma cirkus, al trebalo je i to videti :D

• Wub 1
Posted
1 minute ago, noskich said:

I kako je bila zadovoljna snimkom što si napravio?

Hoces da znas?
Nasminkala je zenska (profesionalka) a nasa mi rekla da se podvlacim pod trap i snimim kako Srpkinju yebe Tajac.
Nista za mene nije bilo, znali smo se mi od 1978.

Posted
6 minutes ago, JozoMujica said:

Uh, ja od mesa volim sve što hoda, trči ili leti, pa sam baš uživao u tim fazonima, mada je meni tu meso manje bilo bitno u odnosu na povrće okolo.

Povrća inače nisam fan, ali onako kako oni pripremaju, tamo bih mogao da budem vegetarijanac...bar neko vreme. :D

Pa zato se i vraćam, odnos cene i kvaliteta je ok...sere Yoyogi da je skupo, mislim svugde na svetu ima elitnih mesta ali generalno je tajland pristupačan...kad ga se domogneš. Klopa je jeftina i kvalitetna, ljudi su ljubazni, plaže su fenomenalne

• +1 2
  • Hvala 2
Posted

Spoiler, Yoyogi, spoiler.

Kako sad opet da gledam Plažu :isuse:

• Haha 1
Posted

E sad si najebo 

Posted

Jbt ovo kao Keksi za sirotinju, da ne kažem keks Domaćica 

• Haha 3
Posted (edited)