Jump to content
IGNORED

Gastronomija i još ponešto u Bangkoku

ubibobi

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, Yoyogi said:

Nikada cuo za to.

Ukucaj URBAN HIKE Bangkok I pridruži im se kad budeš imao vremena. 

Posted (edited)
5 minutes ago, Rowanoke said:

Ukucaj URBAN HIKE Bangkok I pridruži im se kad budeš imao vremena. 

Ma, bas me zabole. Imam Thai zenu 22 godine, pala bi u nesvest da mi backpackeri nesto preporucuju. Bili smo po celoj zemlji, ona zna sve, vi pojma nemate gde ste.

Mozes jos nesto da mi preporucis, iz backpakerskog znanja?

Edited by Yoyogi
  • Haha 3
Posted
1 minute ago, Rowanoke said:

Da vidiš pravi Tajland i upoznas se sa narodnim radinostima i etnickom kulturom treba ti agencija. 

Zavisi ko kako voli, a i može. Ja ne volim grupe i da mi neko određuje gde i kad treba da idem, sa kim, gde ću da spavam, itd. Opet, malo sam tu bila i u privilegovanoj poziciji jer mi je muž bio profesionalni tour guide (motor), i radio je često u JI Aziji, uključujući Tajland, posebno taj severni deo.

• +1 2
Posted (edited)
23 minutes ago, dunja said:

Zavisi ko kako voli, a i može. Ja ne volim grupe i da mi neko određuje gde i kad treba da idem, sa kim, gde ću da spavam, itd. Opet, malo sam tu bila i u privilegovanoj poziciji jer mi je muž bio profesionalni tour guide (motor), i radio je često u JI Aziji, uključujući Tajland, posebno taj severni deo.

Najčešće su individualne ture. To je glavni izvor njihovog priliva sredstava od turizma. 

25 minutes ago, Yoyogi said:

Ma, bas me zabole. Imam Thai zenu 22 godine, pala bi u nesvest da mi backpackeri nesto preporucuju. Bili smo po celoj zemlji, ona zna sve, vi pojma nemate gde ste.

Mozes jos nesto da mi preporucis, iz backpakerskog znanja?

(...) Lokalci to organizuju! 

Edited by aram
nepotrebno vređanje
  • Haha 1
Posted
Just now, Rowanoke said:

Najčešće su individualne ture. To je glavni izvor njihovog priliva sredstava od turizma. 

A pa dobro, to se može i tamo srediti verovatno. Meni kad kažeš ideš preko agencije ja mislim odmah paket aranžman :D

Posted
1 hour ago, ivy said:

ja reko ovde ima nesto pametno da se procita o gastronomiji u Bankoku..

Pa počelo je normalnim pitanjem šta vredi pogledati u Bangkoku i koji restoran posetiti a zauzvrat je dobijena kvalifikacija da smo mi bedni srpski insekti nedostojni veličine te metropole.

@Filozof manijak nije baš Y ovde tolika žrtva koliko se predstavlja, očigledno se vratio na forum isfrustriran nečim od ranije pa je krenuo onako fino đonom po ljudima, srećom te ga niko ne smatra za ozbiljno zbog količine gluposti koje random rafalno ispaljuje 

• +1 3
  • Hvala 1
Posted
8 minutes ago, dunja said:

A pa dobro, to se može i tamo srediti verovatno. Meni kad kažeš ideš preko agencije ja mislim odmah paket aranžman :D

Ma kakvi. Ovo ti je kao personalni trener, celu rutu ti isplanira a ti sama ideš i biras.

Posted
5 minutes ago, ubibobi said:

Pa počelo je normalnim pitanjem šta vredi pogledati u Bangkoku i koji restoran posetiti a zauzvrat je dobijena kvalifikacija da smo mi bedni srpski insekti nedostojni veličine te metropole.

@Filozof manijak nije baš Y ovde tolika žrtva koliko se predstavlja, očigledno se vratio na forum isfrustriran nečim od ranije pa je krenuo onako fino đonom po ljudima, srećom te ga niko ne smatra za ozbiljno zbog količine gluposti koje random rafalno ispaljuje 

U pravi si, donekle. A ovi koji prave sliku o BKK imaju to u Beogradu pa se time ne diche,

Posted
Just now, Rowanoke said:

Ma kakvi. Ovo ti je kao personalni trener, celu rutu ti isplanira a ti sama ideš i biras.

Aha, ok, to je vec neka advanced verzija za mene. Imam iskustva sa vodičima, ali tipa na dan, i onda oni imaju gde te vode, imaju neke varijante, i to je super. Ali nemam iskustva da mi neko celih nekoliko nedelja organizuje, meni individualno ili u paru. Kapiram da to onda nije baš jeftino?

• +1 1
Posted
2 minutes ago, dunja said:

Aha, ok, to je vec neka advanced verzija za mene. Imam iskustva sa vodičima, ali tipa na dan, i onda oni imaju gde te vode, imaju neke varijante, i to je super. Ali nemam iskustva da mi neko celih nekoliko nedelja organizuje, meni individualno ili u paru. Kapiram da to onda nije baš jeftino?

To je besplatno, kada imas Thai national. One znaju sve i mesta koja ni vodici ne znaju. 

• Haha 3
Posted (edited)
1 hour ago, Yoyogi said:

Ma ta lujka je bila ovde pre 15 godina。Ako je ista , bila je klinicki idiot.

Milena, Stefan Dilan, gomile prethodnih imena su u pitanju.

Evo malo starog Bangkoka uz odličnu muzicku podlogu (+15 godina pre).

Edited by noskich
Posted
7 minutes ago, dunja said:

Pa zavisi. Koliko si ti potrošila? Naprimer u Belgiji ti je samo tako. Čak agencije unajme ljude da otkrivaju tako malo poznate stvari i ređe viđena mesta da ti oplemene turu. Tako većina Zapada putuje. Paket aranžmani su 20 vek. Drugo ne možeš eko Ture da obilazis u masovnoj turi. Mora mali deo da bude. Naprimer Karen homestay I weaving class je 120 dolara. Ne znam koje su tvoje cene kad si bila. 

• +1 1
Posted
1 minute ago, Rowanoke said:

Pa zavisi. Koliko si ti potrošila? Naprimer u Belgiji ti je samo tako. Čak agencije unajme ljude da otkrivaju tako malo poznate stvari i ređe viđena mesta da ti oplemene turu. Tako većina Zapada putuje. Paket aranžmani su 20 vek. Drugo ne možeš eko Ture da obilazis u masovnoj turi. Mora mali deo da bude. Naprimer Karen homestay I weaving class je 120 dolara. Ne znam koje su tvoje cene kad si bila. 

uf ne sećam se cena, davno je bilo, ali znam za to i nije mi strano za dan ili par dana, samo nisam nailaziala da neko mesec dana puta organizuje na taj način, još unapred.

• +1 1
Posted

O je-bo-te :D 

Od nacije koja je izmislila i svetski poznata po street hawker food, on nudi McD i KFC da bude sigurno :hail:

• Haha 1