Jump to content
IGNORED

Sigurnosni sistemi za stan i kucu

bags

Recommended Posts

Posted (edited)

I mene zanima ova tema, razmisljao sam o postavljanju kamera na vikendici, pa sam se konsultovao sa covekom koji to radi, savetovao mi je kombinaciju kamera i alarma... Kaze, kamere se skidaju bez problema vazdusnom puskom...

Na prolece treba da izadje na lice mesta, da snimi situaciju, pa da se dogovorimo oko svega...

Jos jedna nepovoljnost je sto mi je brojilo na banderi ispred placa, pa vrlo lako moze da se iskljuci struja..

Edited by Mimix
Posted
2 hours ago, Mimix said:

I mene zanima ova tema, razmisljao sam o postavljanju kamera na vikendici, pa sam se konsultovao sa covekom koji to radi, savetovao mi je kombinaciju kamera i alarma... Kaze, kamere se skidaju bez problema vazdusnom puskom...

Na prolece treba da izadje na lice mesta, da snimi situaciju, pa da se dogovorimo oko svega...

Jos jedna nepovoljnost je sto mi je brojilo na banderi ispred placa, pa vrlo lako moze da se iskljuci struja..

Vandal resistant kamere su poprilično jeftine, Kina je sve to napravila baš dostupnim, e sada za struju nema mnogo pameti, mora ups, dobra stvar nisu veliki potrošači, PoE switch i ne  komplikovati. 

• +1 1
Posted (edited)
On 14. 1. 2025. at 18:19, JozoMujica said:

Pa od tih diskretnih nema vajde kad je odvraćanje u pitanju. A samo postojanje kamere osim što odbija, može i da privuče provalnike jer na osnovu toga mogu da pretpostave da se nešto vredno nadzire, mislim da tu nema pravila.

Ja sam pre za živog čuvara, ako ima uslova naravno.

GettyImages-1451526081-e1713534887441.jp

ali to treba i trenirati, zar ne ?
dzaba ako ce da pridje da se mazi + uvek moze da mu se dobaci koji sniclic ?

On 14. 1. 2025. at 18:25, Zaboravan said:

Sve stoji. 

E sada već imaš sisteme koje možeš postaviti na špijunku tako da su gotovo nevidljivi. 

Naravno pas je super ako sd ima uslova za držati... Jbg najprostije rešenje je staviti kakav bt zvučnik pored vrata i napisati skriptu koja će svakih 15 minuta da pusti snimak režanja gore spomenutog čopora pitova. :D

ovo kao u nekom filmu :D

Edited by prima
  • Haha 1
Posted

Ring kamera, radi na baterije i pošalje ti notifikaciju na mobilni kad neko zvoni ili kad detektuje pokret ispred...

Možeš da razgovaraš (urlaš, pripretiš...) preko mobilnog i ako nisi kući...