bags Posted yesterday at 08:40 Posted yesterday at 08:40 Ja trenutno nemam nista jer u stanu osim nesto malo tehnike nemam skoro nista vredno a da se moze odneti. Medjutim serija provala (pre svega sa ovom novom kiselinom) u mom okruzenju me je malo pokrenula u razmisljanje jer ipak ne bih voleo da zateknem sve ispremestano i rastureno. Ima li neko mozda neke dobre tips&tricks na ovu temu?
Filozof manijak Posted yesterday at 08:45 Posted yesterday at 08:45 3 minutes ago, bags said: Medjutim serija provala (pre svega sa ovom novom kiselinom) u mom okruzenju me je malo pokrenula u razmisljanje Nemam neki savet da pomognem, ali me zanima ovo boldovano... O čemu se tu radi?
bags Posted yesterday at 09:20 Author Posted yesterday at 09:20 31 minutes ago, Filozof manijak said: Nemam neki savet da pomognem, ali me zanima ovo boldovano... O čemu se tu radi? To je metoda koju ovde intezivno koriste od letos. Uglavnom sipaju azotnu kiselinu na bravu i posle sat vremena brava se dovoljno istopi. Prednost za provalnika je sto je skroz necujno mana sto traje dugo i mozes sprziti ruke. 1
Lo Zingaro Posted yesterday at 09:45 Posted yesterday at 09:45 19 minutes ago, bags said: To je metoda koju ovde intezivno koriste od letos. Uglavnom sipaju azotnu kiselinu na bravu i posle sat vremena brava se dovoljno istopi. Prednost za provalnika je sto je skroz necujno mana sto traje dugo i mozes sprziti ruke. I kod nas se ovaj metod rasirio. Dzaba blindirana vrata. 1 hour ago, bags said: Ima li neko mozda neke dobre tips&tricks na ovu temu? Komsija ispod mene drzi u stanu i maloj bastici 4 pit bul terijera. Tako da na moj balkon iznad njega nema sanse da se iko popne. Negativna strana je sto ja kad silazim niz stepenice moram da se triput prekrstim da se ne ih nasao slucajmo oci u oci sa ove 4 simpaticne krvolocne zverke. 1
Milošica Posted yesterday at 09:46 Posted yesterday at 09:46 Džaba široka ramena kad su muda malena 2
bags Posted yesterday at 09:49 Author Posted yesterday at 09:49 2 minutes ago, Lo Zingaro said: 4 pit bul terijera. Ja imam par penzosa koji se motaju celi dan po zgradi tako da su mi oni neki kakav takav security. Tu je i onaj komsija sto pusi ona smrdljiva govna mada slaba vajda od njega napusenog ali makar taj smrad bas aktivno pomaze. 1
Filozof manijak Posted yesterday at 09:50 Posted yesterday at 09:50 4 minutes ago, Lo Zingaro said: I kod nas se ovaj metod rasirio. Dzaba blindirana vrata. Kako? Ako su u pitanju ona sigurnosna vrata sa šipovima na više strana?
zmanic Posted yesterday at 09:54 Posted yesterday at 09:54 8 minutes ago, Lo Zingaro said: .... nasao slucajmo oci u oci sa ove 4 simpaticne krvolocne zverke.... Nemaš pojma koliko si i u kakvim zabludama. Pošalji mi svoj email na PM, imao bih šta da ti poklonim 1 1
Lo Zingaro Posted yesterday at 09:55 Posted yesterday at 09:55 3 minutes ago, Filozof manijak said: Kako? Ako su u pitanju ona sigurnosna vrata sa šipovima na više strana? Pa valjda kad unutrasnjost brave sagori od kiseline imaju neki nacin da iz takve brave okrenu mehanizam da se sipovi vrate unazad. 1 1
braca Posted yesterday at 09:56 Posted yesterday at 09:56 2 minutes ago, Filozof manijak said: Kako? Ako su u pitanju ona sigurnosna vrata sa šipovima na više strana? Pa ako je brava istopljena/razvaljena, možeš sve to da otvoriš običnim šrafcigerom. Kad izgubiš ključ na primer, bravar ti ne obija cela blindirana vrata, nego izbuši cilindar i izvadi ga i onda otvori šrafcigerom. 1
Lo Zingaro Posted yesterday at 09:57 Posted yesterday at 09:57 1 minute ago, zmanic said: Nemaš pojma koliko si i u kakvim zabludama. Pošalji mi svoj email na PM, imao bih šta da ti poklonim Kako god, nisam zeljan bliskih susreta sa 4 pit bula odjednom na uskom stepenistu moje zgrade. 1
Zaboravan Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 8 hours ago, bags said: Ja trenutno nemam nista jer u stanu osim nesto malo tehnike nemam skoro nista vredno a da se moze odneti. Medjutim serija provala (pre svega sa ovom novom kiselinom) u mom okruzenju me je malo pokrenula u razmisljanje jer ipak ne bih voleo da zateknem sve ispremestano i rastureno. Ima li neko mozda neke dobre tips&tricks na ovu temu? Ako možeš, kamere odbijaju dosta pokušaja, imaš dosta diskretne koje detektuju pokret aktiviraju snimanje dobiješ notifikaciju, realtime prenos i 2way glasovni kanal pa možeš zamoliti bandita da odjebe i pozoveš policiju. To ti je spoljni perimetar™ Unutra ti isto može pomoći alarm (otvaranje vrata, detekcija pokreta) pa da počne da urla i opet notifikacija i sl, s tim da već imaš sjebana vrata pa je 1. opcija bolja. 1
JozoMujica Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 2 minutes ago, Zaboravan said: Ako možeš, kamere odbijaju dosta pokušaja, imaš dosta diskretne Pa od tih diskretnih nema vajde kad je odvraćanje u pitanju. A samo postojanje kamere osim što odbija, može i da privuče provalnike jer na osnovu toga mogu da pretpostave da se nešto vredno nadzire, mislim da tu nema pravila. Ja sam pre za živog čuvara, ako ima uslova naravno.
goofs Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Mislim da je kod Rogana u podkastu bio neki lik koji je ranije bio "profesionalni džeparoš". Otprilike je rekao da su kamere na vidnom mestu dobar izbor, jer nije nužno neophodno da se zaštitiš od provale, dovoljno je da obeshrabriš džeparoša tako da mu je lakše da ode u sledeću kuću (koja recimo nema kamere), nego da se zeza sa tvojom. To je da bi se zaštitio od ovih prolaznih daj-šta-daš provalnika, no ako te neka profy ekipa snimi i namerači se, mislim da tu nema boga da se zaštitiš, šta god da staviš zaobići će.
Zaboravan Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Just now, JozoMujica said: Pa od tih diskretnih nema vajde kad je odvraćanje u pitanju. A samo postojanje kamere osim što odbija, može i da privuče provalnike jer na osnovu toga mogu da pretpostave da se nešto vredno nadzire, mislim da tu nema pravila. Ja sam pre za živog čuvara, ako ima uslova naravno. Sve stoji. E sada već imaš sisteme koje možeš postaviti na špijunku tako da su gotovo nevidljivi. Naravno pas je super ako sd ima uslova za držati... Jbg najprostije rešenje je staviti kakav bt zvučnik pored vrata i napisati skriptu koja će svakih 15 minuta da pusti snimak režanja gore spomenutog čopora pitova. 1
Recommended Posts