Serena Posted January 14 Posted January 14 (edited) Da zato sada imamo sve vise podgojenih tenisera, a i Nadal je kroz karijeru stalno radio na povecanju mase jer je u sportu u kome ima puno naglih promena pravca to jako korisno, da ne kazem lekovito za kolena setimo se i Ane Ivanovic koja je jedno vreme licila na miselin manekenku kako je tad bila agilna i brza Edited January 14 by Serena Odgovor na post Heviside 1 1
Filozof manijak Posted January 14 Posted January 14 27 minutes ago, Heaviside said: Možda na agilnost, a verovatno ni to. Najbrži ljudi na svetu tj. olimpijski sprinteri su još “podgojeniji” od njega, a i Nadal recimo nije bio ništa manji. U sprintu nema naglih kočenja i promena pravaca (kao što je to u tenisu), a jedan od razloga za Nadalova povređena kolena jeste bila i njegova masa (u kombinaciji sa podlogom). Svaki dodatni kilogram telesne mase predstavlja dodatno opterećenje zglobovima nogu. Jako je zajebano naći balans 3
Ras Posted January 14 Posted January 14 Sineru? Nema šta da mu se čisti, njemu je do same završnice i eventualnog SF sa Medom, najteži protivnik bio u juče u prvom kolu. 2
Lancia Posted January 14 Posted January 14 Bravo za Monfilsa, nisam ocekivao da dobije Perricarda. Rune otkad je sa matorkom, ne moze da se sastavi sa tenisom. 1
TS-CS Posted January 14 Posted January 14 za razliku od Vavrinke, koji nastavlja da traci pozivnice ....
TS-CS Posted January 14 Posted January 14 gledajte malog Fonseku, baticu koji ce da otkida slemove Sineru i Alkarazu za koju god. kad se Nole smori 2
duda Posted January 14 Posted January 14 13 minutes ago, TS-CS said: gledajte malog Fonseku, baticu koji ce da otkida slemove Sineru i Alkarazu za koju god. kad se Nole smori mladac samo 18 godina, wow sa druge strane, ne da se ni stara garda, bautista-agut se bori nema šta
Heaviside Posted January 14 Posted January 14 (edited) 3 hours ago, Filozof manijak said: U sprintu nema naglih kočenja i promena pravaca (kao što je to u tenisu), a jedan od razloga za Nadalova povređena kolena jeste bila i njegova masa (u kombinaciji sa podlogom). Svaki dodatni kilogram telesne mase predstavlja dodatno opterećenje zglobovima nogu. Jako je zajebano naći balans Naravno, ni ne kažem da je za tenis neka ogromna masa optimalna. Ne treba im masa uopšte i dobijaju ju je kao nusprodukt rada na povećanju eksplozivnosti koja im već treba tj. snage koja je preduslov za eksplozivnost. Bezveze sam generalizovao, a zapravo sam hteo da kažem da meni konkretno Alkaraz ne izgleda preveliko i da mi je teško da poverujem da bi ugrozio kretanje zarad jačeg udarca. Edited January 14 by Heaviside 1
Ros Posted January 14 Author Posted January 14 54 minutes ago, duda said: mladac samo 18 godina, wow sa druge strane, ne da se ni stara garda, bautista-agut se bori nema šta nekad su mecevi aguta i shapovalova bili mnogo kasnije na turnirima 1
Serena Posted January 14 Posted January 14 3 hours ago, Lancia said: Bravo za Monfilsa, nisam ocekivao da dobije Perricarda. Rune otkad je sa matorkom, ne moze da se sastavi sa tenisom. I ja sam se odusevila kad sam jutros videla da je Monf izbacio sljivotresa. Ni jednu brejk loptu mu nije priustio, a ovaj drugi ih je spasao 10 od 12. A sa kojom matorkom je Rune? I ko je Lukas? Trazim nekog kratkonogog zdepastog sa dugom prljavom kosom i niko mi od tenisera ne pada na pamet.
ubibobi Posted January 14 Posted January 14 3 hours ago, Lancia said: Rune otkad je sa matorkom, ne moze da se sastavi sa tenisom. Ona kako izgleda, ja bi zaboravio i da hodam
Recommended Posts