đorđe geprat Posted January 19 Posted January 19 danas sam odneo nešto para muzičarima, sutra ću ućiteljima. meni je to najjednostavnije. oni najbolje znaju šta i koliko. 1 2
đorđe geprat Posted January 20 Posted January 20 šta znam, meni je sve to on line nekako bez duše, čak i kupovina. vidiš,opipaš, popričaš sa prodavcem. danas sam odneo jednog milutina i učiteljima. reči zahvalnosti pune srce, baš kao i juče kod muzičara. junior mi reče da su i ugostitelji kod golf kluba u štrajku pa, od sledeće penzije ide jedan milutin njima, jedan šumarima. 2 1
cedo Posted January 21 Posted January 21 6 hours ago, slepa živana said: oprez kod uplata sad dodjoh i ovde da okacim vidim tvoj je obrisan 1
dunja Posted January 21 Author Posted January 21 Zanimljiva je ova mapa, ne znam koliko je ažurna: Potrebni resursi za fakultetske blokade
dunja Posted January 22 Author Posted January 22 Jel zna neko ko stoji iza ovog sajta: https://podrzistudente.org/ Do juče je bio u izradi, ja slučajno naišla na njihov nalog na X https://x.com/podrzistudente, deluje vrlo sveže. Na sajtu stoji: Quote О нама Иницијативу Подржи Студенте води мала, независна група грађана, бивших српских ђака и студената који данас, нажалост, махом живе у дијаспори. Не желимо истицати себе као појединце, нити отварати врата разним актерима, па овде не наводимо своја имена. Немамо никакве везе са политичким групама. Углавном смо сретно запослени у ИТ и пословном сектору, и ово радимо из чисте жеље да подржимо студенте у њиховом покрету. Ако желите да донирате, али вас занимају одговорна лица, пишите на [email protected]. Радо ћемо се представити уз молбу да то учините и Ви. Sajt deluje vrlo ozbiljno, moguće da iza njega stoji ovaj naš Nenad Milanović (on je onomad obećao donaziju od par miliona dinara studentima, ako se dobro sećam), pošto sam na njegovom X nalogu naišla na hashtag #podrzistudente
dunja Posted January 22 Author Posted January 22 (edited) Ovo je lepa akcija solidarnosti: https://www.instagram.com/p/DFISVzqt2w3/?igsh=MXY3bXQ3OWtvM29hNQ== Ja sam morala malo da guglam šta je RAF i saznala da je to Računarski fakultet na Unionu. Mnogo mi je drago što se puno studenata sa privatnih uključilo, mada ne znam kako je stanje tamo sa blokadama. Edited January 22 by dunja 1
le petit nicolas Posted January 22 Posted January 22 (edited) da nisam izguglala, ne bih znala da je bapuss nekadasnji veš, s druge strane vuka od etf-a. svejedno, dobro je da se privatnjaci ukljucuju. poz Edited January 22 by le petit nicolas 1
dunja Posted January 23 Author Posted January 23 O ovome sam pisala gore - novi sajt https://podrzistudente.org/ --- Pozdrav! Bilo da ste slučajno do sad naišli na #podrzistudente ili danas saznajete za nas, želimo da vam ukratko predočimo šta kao bivši srpski studenti i đaci pokušavamo da ostvarimo sa ovom inicijativom. Naša namera sa pokretanjem #podrzistudente je da postignemo tri stvari: ✅ Da produbimo svest o razlozima studentske borbe, trenutnom stanju u Srbiji i zašto su ovi protesti mnogo veći od svih nas. ✅ Da omogućimo kako ljudima u dijaspori tako i ljudima na lokalu da informisano pomognu @studentblokade naporima. ✅ Da koliko je u našoj moći omogućimo jasan pregled trenutnih dešavanja. Planiramo sve da radimo u dogovoru sta studentima sa blokada, dok smo sa @BlokadaFon već u aktivnoj komunikaciji. Bitno nam je da naglasimo da #podrzistudente nije studentska organizacija i da mi jedino težimo da studentima olakšamo njihovu borbu i pružimo vidljivost svemu što se trenutno dešava u Srbiji. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo @BlokadaFon na savetima prilikom izrade sajta i kontenta. Ukoliko želite znate ko smo mi, rado ćemo se predstaviti! Pišite nam u dm ili na [email protected] On 22. 1. 2025. at 15:54, dunja said: Sajt deluje vrlo ozbiljno, moguće da iza njega stoji ovaj naš Nenad Milanović (on je onomad obećao donaziju od par miliona dinara studentima, ako se dobro sećam), pošto sam na njegovom X nalogu naišla na hashtag #podrzistudente Ne stoji ali kao da stoji 3
Recommended Posts