Milošica Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 (edited) Everton je kul Leon Osman mi je iz nekog razloga bio mnogo gotivan kad sam počeo da pratim fudbal(i pratio ga neuporedivo više nego sad ). Edited December 15, 2024 by Milošica 1
Eleniko Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 2 minutes ago, *edited by mod said: Dobro Glazgov i Seltik mozda i nije najbolji primer za to. zašto po meni jedan od retkih primera danas ja sam zbog gaze posle 50 godina prešao na tamnu stranu /seltik/ imam puno prijatelja u glazgovu levičara niko ne može da smisli rendžers zbog te oranž priče
Ratamahatta Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 Bili bi i oni prvaci Evrope ali im UEFA mafiozi zaprzili pa uzo Belodedic
Ratamahatta Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 (edited) 3 minutes ago, Milošica said: Everton je kul Leon Osman mi je iz nekog razloga bio mnogo gotivan kad sam počeo da pratim fudbal(i pratio ga neuporedivo više nego sad ). Leskot s onom facom iz GTA 3, Jakubu, Jobo, Hauard, Pienar, Endi Dzonson, Dzagelka, pa Bejnz kao treci brat Galager, eeee mladosti Edited December 15, 2024 by Ratamahatta 1
Milošica Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 Just now, Ratamahatta said: Leskot s onom facom iz GTA 3, Jakubu, Jobo, Hauard, Pienar, Endi Dzonson, Dzagelka, pa Bejnz kao treci brat Galager, eeee mladosti Baš ta ekipa
MeanM@ Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 2 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said: Naravno da nije za poređenje, ali neka razlika i istorija postoji. I postoji određen procenat ljudi koji veruje u te stvari, i bile su im bitne kad su odlučivali za koga će navijati. Svakako se slažem da je dosta od toga delulu, ali ne mogu baš da prihvatim ni da je sve isto, i da je svejedno za koga navijaš. Sociološki aspekt u rivalstvima takve magnitude mora biti i itekako je prisutan. Ja sam stava da ovo o cemu pricas ima smisla u drustvima koja su dozvolila iole transparentni razvoj profesionalnih, fudbalskih pre svega, klubova i visedecenijsko profilisanje gravitirajuceg im dela populacije. Kod nas bar 35 godina tituli ne moze da prismrdi ni slucajno niko sem blizanaca, a ko preovladjuje od njih u ozbiljnom delu zavisi od odnosa snaga u politickom zivotu. I pricati o nekom opredeljivanju oko istorijskih i socioloskih razloga. Politicka i ideoloska konotacija navijacke baze? Javi mi kad se pojavi klub u Srbiji koji ce oko sebe okupljati, recimo, levo profilisane navijace. Trenutno ne moze da se dise od kosovojesrbija i pomazebog sentimenta. Voleo bih i ja jako da postoji to o cemu ti pricas, al mrka kapa iz moje neke vizure. 90% ljudi se identifikuje sa dva najveca kluba-projekta, nesto malo za Vojvodinu, mozda, i mizeran procenat za podrsku nekom svom lokalnom klubu. Pri tome, 101 % klubova je pod mafijaskom kontrolom ili se gasi.
Ratamahatta Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 (edited) Igro je i Kastiljo iz Zvezde par tekmi u tom timu, ali kasnije... sezonu nakon sto su ispali su na penale od Fiorentine u QF kupa UEFA, pa Fiorentinu isto tako sjebali prokleti mrtvi Rendzersi u SF i onda Putinovi sugradjani u poslednjem trenutku ucinili dobro delo za fudbal, Zirijanov je ucinio da mnogi malisani tog leta umesto droge krokodil pocnu da se bave nogometom Jebeni Naco Novo i prokleti debeli Zan Klod Darsevil. Onaj gosa McGregor je najbolji neizvikani golman kog sam ikad gledao, neunistiv. 2x sam zamalo dobio secer zbog njega, a jos jedno 5x bio zdravo besan. To je najmrskiji tim ikada, Pipo Inzagi je rajska basta naspram Rendzersa 2007/08 koji jedva prolaze Raja Bozovica i onda uzimaju bod Barseloni i u finale utjesnog natjecanja Negledljivo, ratnog zarobljenika bih mucio tako sto bi mu pustio tu sezonu Rendzersa bez tona i pustio Bajagu, priznao bi i sta nije ucinio Edited December 15, 2024 by Ratamahatta
garmonbozia Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 19 minutes ago, nenad said: ima i slucajeva da otac navija za jedan klub a sin, koga je ovaj vaspitao, za drugi. Here, here. Ćale navija za Zvezdu ceo život u usta ga jebem 3 1
Ratamahatta Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 Ima i velikih fudbalskih umova sto navijaju za Svedsku i Rusiju u istoj tekmi
nenad Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 2 minutes ago, garmonbozia said: Here, here. Ćale navija za Zvezdu ceo život u usta ga jebem dobro, ti si se otrgao od loseg uticaja, to je pozitivan primer. moj navija za partizan, a ja i burazer, sisice, za zvezdu. :( 2
*edited by mod Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 16 minutes ago, Eleniko said: zašto po meni jedan od retkih primera danas ja sam zbog gaze posle 50 godina prešao na tamnu stranu /seltik/ imam puno prijatelja u glazgovu levičara niko ne može da smisli rendžers zbog te oranž priče Mislim na lokalce, zbog te religiozne komponente. Meni je Seltik oduvek bio draži, ali ne toliko da pratim. Ako ništa drugo onda zbog obe titule koju su osvojili sa igračima koji si se svi rodili na do 50km od stadiona. To se neće ponoviti sve dok ne budu titulu osvojili roboti iz iste fabrike.
Ratamahatta Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 Secam se kad je Larson slomio nogu na dva dela dok je imo dredove, krv ti jebem jedno 5 godina nisam mogao to da zaboravim 1
Kampokei Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 Iz socioloskog i ideoloskog ugla, malo je cistih rivalstava u Evropi. Roma i te kako ima navijace desnicare (Boys, ne znam da li se tako zovu i danas). Za Barselonu se i te kako navija van Katalonije (npr. bivsi spanski premijer Zapatero). Najvece legende Seltika su Jock Stein i Kenny Dalglish, obojica protestanti. 2
Mindaugas Žukauskas Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 34 minutes ago, nenad said: sad vidim i tvoj sledeci post. ima i slucajeva da otac navija za jedan klub a sin, koga je ovaj vaspitao, za drugi. edit2 mislio sam na blizance, ne navijanje za neke strane klubove. Naravno da ima slučajeva, pogotovo kad srpski inat™ proradi. A ima i slučajeva gde celo porodično stablo navija za Espanjol, ili Crvenu Zvezdu, i postoji razlog zašto je tako. Meni su obe te stvari u navijačkoj kulturi normalne, zato sam i reagovao na tvoje pitanje. Ovakve stvari kao što je 'vučiću pederu' upravo profilišu neku novu armiju navijača i njihova verovanja. Da li su u zabludi ili ne, ali to se sigurno dešava.
nenad Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 4 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said: Naravno da ima slučajeva, pogotovo kad srpski inat™ proradi. A ima i slučajeva gde celo porodično stablo navija za Espanjol, ili Crvenu Zvezdu, i postoji razlog zašto je tako. Meni su obe te stvari u navijačkoj kulturi normalne, zato sam i reagovao na tvoje pitanje. Ovakve stvari kao što je 'vučiću pederu' upravo profilišu neku novu armiju navijača i njihova verovanja. Da li su u zabludi ili ne, ali to se sigurno dešava. a koji je to razlog? hoce li neko napisati?
Recommended Posts