MeanM@ Posted December 15 Posted December 15 9 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said: Ne kažem da je ovde slučaj, ali nije samo boja dresova i način na koji se pika lopta razlog zbog kojih se pojedini navijači odlučuju da navijaju za pojedine klubove. Postoji neka istorija i razlog zašto neko navija za Glazgov, a neko za Seltik, neko za Espanjol, a neko za Barselonu. Ili ti misliš da je loptanje jedini razlog? Ja ne vidim na iole primetnom uzorku podelu nivoa Rangers/Celtic u slucaju Czv/Part. Stavise je smesno za porediti. Jedino sto postoji u oba tabora neka delulu romantizacija po nekim imaginarnim osnovama. Volim i ja Smitse, Clash i ostale urbane reference, mećem njihove uticaje visoko na listu važnih stvari u životu, pa to nema aps nikakvih dodirnih tacaka sa time sto navijam za Czv. O politickom obrascu tek da ne pricamo. 3
Ratamahatta Posted December 15 Posted December 15 (edited) 4 minutes ago, Eleniko said: kako 2 španska kluba Pa je l' treba da ga mracim da navija za St. Pauli i Noc Kaunti? Edited December 15 by Ratamahatta
Eleniko Posted December 15 Posted December 15 dobro dobro, kao da nismo prošli kroz dug period favorizacije drugog kluba u kome druga strana nije mogla da prismrdi ničemu. nije da je ciganija bila ugašena ali pošteno takmičenje - jok. nisam primetio da se ovde padalo u fras oko toga. izdržaćete muški, možda i ojačate a ako pobede sergej, ješić i pavle a država ne bankrotira dolazi i vaših 5 minuta. 2
Ratamahatta Posted December 15 Posted December 15 Uvek mi je bio bezveze skotski derbi. Skotski fudbal takodje, jedino sto mi se iz Skotske dopada je Groundskeeper Willie Nikad mi nije bio gotivan nijedan skotski fudbaler, a Glazgou Rendzersi mi kao simpatizerskoj picki s istoka navijacu Zvezde narocito idu na kurac
Mindaugas Žukauskas Posted December 15 Posted December 15 1 minute ago, MeanM@ said: Ja ne vidim na iole primetnom uzorku podelu nivoa Rangers/Celtic u slucaju Czv/Part. Stavise je smesno za porediti. Jedino sto postoji u oba tabora neka delulu romantizacija po nekim imaginarnim osnovama. Volim i ja Smitse, Clash i ostale urbane reference, mećem njihove uticaje visoko na listu važnih stvari u životu, pa to nema aps nikakvih dodirnih tacaka sa time sto navijam za Czv. O politickom obrascu tek da ne pricamo. Naravno da nije za poređenje, ali neka razlika i istorija postoji. I postoji određen procenat ljudi koji veruje u te stvari, i bile su im bitne kad su odlučivali za koga će navijati. Svakako se slažem da je dosta od toga delulu, ali ne mogu baš da prihvatim ni da je sve isto, i da je svejedno za koga navijaš. Sociološki aspekt u rivalstvima takve magnitude mora biti i itekako je prisutan.
Eleniko Posted December 15 Posted December 15 (edited) @Ratamahatta kako ti je bezveze jel se sećaš derbija kad u igru ulazi netom pristigli iz fiorentine lorenco amoruzo koji se kao svaki dobar katolik krsti pored aut linije nekoliko puta a na ajbroksu 50,000 ljudi muk i neverica jedan od najboljih derbija nezavisno od fudbala i rezultata Edited December 15 by Eleniko
Ratamahatta Posted December 15 Posted December 15 Cale radio paralelno 2 posla devedesetih i kad god dodje kuci, pali tv da gleda Zvezdu. I mali ja sta cu, sedi mi se s caletom i krenem i ja A i pravo da vam kazem, Dejan Stankovic vs. Goran Trobok nije bila neka dilema 2
Milošica Posted December 15 Posted December 15 (edited) Moguće da je ranije bilo prisutnije, kad su ljudi generalno bili ideološki određeniji, a posebno mi mladi. Ne samo u Srbiji naravno. Edited December 15 by Milošica
Ratamahatta Posted December 15 Posted December 15 1 minute ago, Eleniko said: @Ratamahatta kako ti je bezveze jel se sećaš derbija kad u igru ulazi netom pristigli iz fiorentine lorenco amoruzo koji se kao svaki dobar katolik krsti pored aut linije nekoliko puta a na ajbroksu 50,000 ljudi muk i neverica jedan od najboljih derbija nezavisno od fudbala i rezultata Secam se kad su igrali pijani Gaskojn i kasnije drogirani Kanidja, i kad sam mesao ko je Klos a ko Mols, taman sam naucio sta je opsajd i sve je to bilo malo previse odjednom
*edited by mod Posted December 15 Posted December 15 Nedelja je dan da se odmori od posla i posveti hobijima i opuštanju 1 1 1
nenad Posted December 15 Posted December 15 (edited) 41 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said: Ne kažem da je ovde slučaj, ali nije samo boja dresova i način na koji se pika lopta razlog zbog kojih se pojedini navijači odlučuju da navijaju za pojedine klubove. Postoji neka istorija i razlog zašto neko navija za Glazgov, a neko za Seltik, neko za Espanjol, a neko za Barselonu. Ili ti misliš da je loptanje jedini razlog? ja ne znam nikoga ko je odluku za koji klub navija doneo na svesnom nivou kao odrasla individua. meni je potpuno nedokucivo kako bilo ko zaista veruje da navijanje za neki klub bilo sta govori o coveku, ili jos gore grupi ljudi. zato sam i pitao @theanswer a i sve ostale grobare koji potenciraju nepevanje vs pevanje zasto to rade i koji zakljucak izvode. dosta cesto se desava (i ovde i u rl) a nikada nisam dobio odgovor, pa ni sada. edit sad vidim i tvoj sledeci post. ima i slucajeva da otac navija za jedan klub a sin, koga je ovaj vaspitao, za drugi. edit2 mislio sam na blizance, ne navijanje za neke strane klubove. Edited December 15 by nenad 2
Ratamahatta Posted December 15 Posted December 15 (edited) Ja sam u istom zivotu navijao za Fiorentinu, Inter, Parmu, Lacio, Romu, Deportivo, Seltu, Valensiju, Man Utd, Liverpul, Verder, Dortmund, Salke, Leverkuzen, Nant, Bordo, Herenven, Rakunat i Alaniju Vladikavkaz, Orlando Medzik, Sakramento Kingse, Sarlot Hornetse, Dalas Mevrikse i Neptunas Sve su bile svesne odluke Ako igraju Juventus i Goran Vesic, elementarno vaspitanje mi nalaze da navijam za potonjeg Edited December 15 by Ratamahatta
*edited by mod Posted December 15 Posted December 15 39 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said: Ne kažem da je ovde slučaj, ali nije samo boja dresova i način na koji se pika lopta razlog zbog kojih se pojedini navijači odlučuju da navijaju za pojedine klubove. Postoji neka istorija i razlog zašto neko navija za Glazgov, a neko za Seltik, neko za Espanjol, a neko za Barselonu. Ili ti misliš da je loptanje jedini razlog? Dobro Glazgov i Seltik mozda i nije najbolji primer za to.
Recommended Posts