Jump to content
IGNORED

Ništaci AKA ''Navijači'' - kriminalci na tribinama

Dankan Ajdaho

Recommended Posts

Posted
9 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Ne kažem da je ovde slučaj, ali nije samo boja dresova i način na koji se pika lopta razlog zbog kojih se pojedini navijači odlučuju da navijaju za pojedine klubove. Postoji neka istorija i razlog zašto neko navija za Glazgov, a neko za Seltik, neko za Espanjol, a neko za Barselonu. Ili ti misliš da je loptanje jedini razlog?

Ja ne vidim na iole primetnom uzorku podelu nivoa Rangers/Celtic u slucaju Czv/Part. Stavise je smesno za porediti.
Jedino sto postoji u oba tabora neka delulu romantizacija po nekim imaginarnim osnovama.
Volim i ja Smitse, Clash i ostale urbane reference, mećem njihove uticaje visoko na listu važnih stvari u životu, pa to nema aps nikakvih dodirnih tacaka sa time sto navijam za Czv. O politickom obrascu tek da ne pricamo.

• +1 3
Posted (edited)
4 minutes ago, Eleniko said:

kako 2 španska kluba

Pa je l' treba da ga mracim da navija za St. Pauli i Noc Kaunti? 

Edited by Ratamahatta
Posted

dobro dobro, kao da nismo prošli kroz dug period favorizacije drugog kluba u kome druga strana nije mogla da prismrdi ničemu. nije da je ciganija bila ugašena ali pošteno takmičenje - jok. nisam primetio da se ovde padalo u fras oko toga.

izdržaćete muški, možda i ojačate a ako pobede sergej, ješić i pavle a država ne bankrotira dolazi i vaših 5 minuta.

• Haha 2
Posted

Uvek mi je bio bezveze skotski derbi. Skotski fudbal takodje, jedino sto mi se iz Skotske dopada je Groundskeeper Willie 

Nikad mi nije bio gotivan nijedan skotski fudbaler, a Glazgou Rendzersi mi kao simpatizerskoj picki s istoka navijacu Zvezde narocito idu na kurac

Posted
1 minute ago, MeanM@ said:

Ja ne vidim na iole primetnom uzorku podelu nivoa Rangers/Celtic u slucaju Czv/Part. Stavise je smesno za porediti.
Jedino sto postoji u oba tabora neka delulu romantizacija po nekim imaginarnim osnovama.
Volim i ja Smitse, Clash i ostale urbane reference, mećem njihove uticaje visoko na listu važnih stvari u životu, pa to nema aps nikakvih dodirnih tacaka sa time sto navijam za Czv. O politickom obrascu tek da ne pricamo.

Naravno da nije za poređenje, ali neka razlika i istorija postoji. I postoji određen procenat ljudi koji veruje u te stvari, i bile su im bitne kad su odlučivali za koga će navijati. Svakako se slažem da je dosta od toga delulu, ali ne mogu baš da prihvatim ni da je sve isto, i da je svejedno za koga navijaš. Sociološki aspekt u rivalstvima takve magnitude mora biti i itekako je prisutan. 

Posted (edited)

@Ratamahatta

kako ti je bezveze

jel se sećaš derbija kad u igru ulazi netom pristigli iz fiorentine  lorenco amoruzo

koji se kao svaki dobar katolik krsti pored aut linije nekoliko puta

a na ajbroksu 50,000 ljudi muk i neverica

jedan od najboljih derbija nezavisno od fudbala i rezultata

Edited by Eleniko
Posted

Cale radio paralelno 2 posla devedesetih i kad god dodje kuci, pali tv da gleda Zvezdu. I mali ja sta cu, sedi mi se s caletom i krenem i ja

A i pravo da vam kazem, Dejan Stankovic vs. Goran Trobok nije bila neka dilema 

• Haha 2
Posted (edited)

Moguće da je ranije bilo prisutnije, kad su ljudi generalno bili ideološki određeniji, a posebno mi mladi.

Ne samo u Srbiji naravno.

Edited by Milošica
Posted
1 minute ago, Eleniko said:

@Ratamahatta

kako ti je bezveze

jel se sećaš derbija kad u igru ulazi netom pristigli iz fiorentine  lorenco amoruzo

koji se kao svaki dobar katolik krsti pored aut linije nekoliko puta

a na ajbroksu 50,000 ljudi muk i neverica

jedan od najboljih derbija nezavisno od fudbala i rezultata

Secam se kad su igrali pijani Gaskojn i kasnije drogirani Kanidja, i kad sam mesao ko je Klos a ko Mols, taman sam naucio sta je opsajd i sve je to bilo malo previse odjednom 

Posted

da li ste realni, sociološki aspekt kod srbalja

Sarcastic Joke GIF

• +1 1
Posted

Nedelja je dan da se odmori od posla i posveti hobijima i opuštanju

Screenshot_20241215-120603.png

• +1 1
  • Wub 1
  • Haha 1
Posted

možda smo se i zajebali da je patkometrija iza svega

Posted (edited)
41 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Ne kažem da je ovde slučaj, ali nije samo boja dresova i način na koji se pika lopta razlog zbog kojih se pojedini navijači odlučuju da navijaju za pojedine klubove. Postoji neka istorija i razlog zašto neko navija za Glazgov, a neko za Seltik, neko za Espanjol, a neko za Barselonu. Ili ti misliš da je loptanje jedini razlog?

ja ne znam nikoga ko je odluku za koji klub navija doneo na svesnom nivou kao odrasla individua. 

meni je potpuno nedokucivo kako bilo ko zaista veruje da navijanje za neki klub bilo sta govori o coveku, ili jos gore grupi ljudi.

zato sam i pitao @theanswer a i sve ostale grobare koji potenciraju nepevanje vs pevanje zasto to rade i koji zakljucak izvode. dosta cesto se desava (i ovde i u rl) a nikada nisam dobio odgovor, pa ni sada. 

edit

sad vidim i tvoj sledeci post. ima i slucajeva da otac navija za jedan klub a sin, koga je ovaj vaspitao, za drugi. 

edit2

mislio sam na blizance, ne navijanje za neke strane klubove.

Edited by nenad
  • +1 2
Posted (edited)

Ja sam u istom zivotu navijao za Fiorentinu, Inter, Parmu, Lacio, Romu, Deportivo, Seltu, Valensiju, Man Utd, Liverpul, Verder, Dortmund, Salke, Leverkuzen, Nant, Bordo, Herenven, Rakunat i Alaniju Vladikavkaz, Orlando Medzik, Sakramento Kingse, Sarlot Hornetse, Dalas Mevrikse i Neptunas

Sve su bile svesne odluke 

Ako igraju Juventus i Goran Vesic, elementarno vaspitanje mi nalaze da navijam za potonjeg 

Edited by Ratamahatta
Posted
39 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Dobro Glazgov i Seltik mozda i nije najbolji primer za to.