Have_Fun Posted December 15 Posted December 15 (edited) Ne znam da li je igde ovo bilo, ali kacim ovde da se vidi kakav je car ovaj mali! Edited December 15 by Have_Fun 1 1
cedo Posted December 15 Author Posted December 15 za istupanje i za pare, a za mail Odvojio sam 2 miliona dinara za podršku studentima u njihovim naporima Šaljite mi tipove gde treba pomoć i u kom gradu na [email protected] Like i share please da ovo dođe do što više studentskih grupa Izlazimo na teren da shvatimo kakva vrsta pomoći ima najviše smisla ali nam treba usmerenje i tipovi kako bi pare bile optimalno usmerene 1
cedo Posted December 16 Author Posted December 16 (edited) da, dobar dan, zasad + za manje od 24h građani su skupili novac za obnovu sve 4 štale onom poštenom seljaku. Dokazano neovlašćeno prisluškivanje neistomišljenika u Srbiji Izglasano nepoverenje fejk sns studentskim parlamentima nema stajanja Edited December 16 by cedo
cedo Posted December 16 Author Posted December 16 Studentima Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koje je danas u blokadama podržalo nastavno-naučno veće ove visokoškolske ustanove, profesor dr Vladimir Dugalić, načelnik hepato-bilio-pankreatične hirurgije na Prvoj hirurškoj klinici UKCS, uputio je dirljivo pismo. Reči upućene studentima medicine, u pismu profesora u koje smo imali uvid, a napisano je povodom blokade fakulteta, prenosimo u celosti: „Poštovani studenti (naša deco i naša budućnosti), Velika mi je čast i zadovoljstvo što je posle toliko godina, ali izgleda u simboličnom vremenskom periodu (1968, 1996, 2024.) konačno stasala jedna sposobna, čestita generacija uspravnih mladih ljudi, koji su odlučni da sudbinu društva preuzmu u svoje ruke. Nemojte popuštati, ne dajte se zavaditi međusobno i samo sledite ispravan put kojim ste krenuli. Pričao je Vladika Nikolaj: ‘Plod, plod i samo plod traži Gospod od svakog živog drveta što se čovek zove. Dobar plod je bogoljubivo srce, a zao plod je samoljubivo srce. Sve ostalo što čovek ima i uživa kao: položaj, vlast, čast, zdravlje, novac, učenost – sve je to samo lišće na drvetu… Moja najiskrenija podrška i samo napred“, napisao im je profesor Dugalić, ponosan na mlade kolege, buduće lekare. U odgovoru Plenuma studenata Medicinskog fakulteta u Beogradu stoji: „Poštovani gospodine Dugaliću, pre svega, obraćamo Vam se sa gospodine, a ne sa profesore, jer iako ste profesor našeg fakulteta, verujemo da ste ovu poruku napisali i poslali kao čovek. Vi ste jedan od prvih koji su nam ovako direktno i lično napisali pismo. Vaše iskrene i čiste reči su nas duboko ganule. U svom životu nastojimo da se vodimo rečima i porukama Vladike Nikolaja, a obećavamo da ćemo isto tako postupati i u našem budućem lekarskom radu“, napisali su studenti.
cedo Posted December 18 Author Posted December 18 i onda netko nalazi za shodno da kaze da mu je nesto tesko, da nesto ne valja u procesu ne valja, ali ne valja na toj drugoj strani momak sto je branio druge i sebe od kriminalaca Ako sad stanemo, onda će nas pokositi Student Lazar Srdić, koji je prošlog petka na odavanju počasti u Novom Sadu branio je građane od četiri nasilnika iz "poršea", oporavlja se od povreda koje je tada zadobio. On sada navodi da posle svega mladi ljudi koji su ustali i blokiraju fakultete ne treba da odustaju i ovo treba da se istera do kraja. Jedan od studenata koji je bio u protestnoj šetnji je Lazar Srdić, koji je povređen prošlog petka u incidentu kod Futoške pijace, kada su muškarci u „poršeu“ prvo probali da pregaze okupljene građane koji su učestvovali u akciji „Zastani Srbijo“. On u izjavi za N1 kaže da se fizički bolje oseća, ali da je psihički lošije. „Teško spavam, na ulici se osvrćem sve vreme. Ali podrška dolazi sa svih strana. Javila mi se i profesorica iz srednje škole. Ima topline, vidim da ljubav dolazi“, naveo je Srdić. On se prisetio samog incidenta. „Bilo je jako haotično. Niko od nas to nije očekivao. Pretpostavili smo da će da dođu da provociraju, ali da će tako probati da nas pregazi, da izađe iz auta i proba da nas bije. Bio sam prestravljen. To su gorile“, naveo je Srdić. „Ne treba da odustajemo. Ako sad stanemo, onda će nas pokositi. Ako prestanemo da se borimo, šta ćemo onda. Molim nas sve da se ne zaustavljamo“, poručio je Lazar Srdić. zar takvi ljudi treba da mole ?
Recommended Posts