Jump to content
IGNORED

Sve što niste znali o košarci a ne sramite se da pitate

pbg12345

Recommended Posts

Posted

Prva i odmah iskljucujuca? Ne znam za to pravilo

Posted
33 minutes ago, MiddleClass said:

Ovo mu je bila druga tehnicka? Ili prva?

14 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

mislim prva, bar ja nisam video da su mu dali jednu lre toga

Pogledajte pazljivije snimak, ako dobro vidim, dobio je jednu za drugom,  "tabla" malo zaklanja kameru pa se ne vidi dobro.

Posted

Za ovo i mora, plus mec suspenzije i jedno 5 bacanja.

• Haha 1
Posted

da dobio je prvu za ulazak u teren, a drugu zbog prigovora

al je pitanje zbog čega nije priznat koš

• Tužno 1
Posted

Sudija koji se vidi na snimku je dunuo i dao tehnicku posle postignutog kosa. Jedino sto mi pada na pamet  je to da je jedan od dvojice sudija koji nisu u kadru svirao tehnicku i prekinuo igru  pre zajucavanja.

Ako to nisu uradili, greska jbg.

• +1 1
Posted
4 minutes ago, John Dies at the End said:

Sudija koji se vidi na snimku je dunuo i dao tehnicku posle postignutog kosa

taj je jedini svirao

i drugu je dao posle koša, to je ona što je tabla zaklanja

• +1 1
Posted (edited)
8 minutes ago, John Dies at the End said:

Sudija koji se vidi na snimku je dunuo i dao tehnicku posle postignutog kosa. Jedino sto mi pada na pamet  je to da je jedan od dvojice sudija koji nisu u kadru svirao tehnicku i prekinuo igru  pre zajucavanja.

Ako to nisu uradili, greska jbg.

Bezveze je i ako je dunuo tehničku dok lopta leti za elej ap™. Neće ti pobeći Šaras, a ukradeš čiste poene.

Edited by Sokrat
  • +1 1
Posted

Pa u tome je i fora, to je rupa u pravilima, to je Ataman patentirao.

• +1 1
Posted
3 minutes ago, Sokrat said:

Bezveze je i ako je dunuo tehničku dok lopta leti za elej ap™. Neće ti pobeći Šaras, a ukradeš čiste poene.

Naravno da je glupo ( pravilo)) jer akcija je maltene vec zavrsena, ne priznajes poene za nesto sto nije uticalo na igru u tom trenutku. 

Ali ni prvo ni poslednje nebulozno pravilo( ako uopste kao takvo postoji) u evropskoj kosarci.

Posted
1 minute ago, John Dies at the End said:

Naravno da je glupo ( pravilo)) jer akcija je maltene vec zavrsena, ne priznajes poene za nesto sto nije uticalo na igru u tom trenutku. 

Ali ni prvo ni poslednje nebulozno pravilo( ako uopste kao takvo postoji) u evropskoj kosarci.

Sudija može elegantno da zaobiđe glupo pravilo tako što će da svira tehničku posle koša, na to sam mislio.

• +1 2
Posted

Pa mogu sudije da uloze toliko napora i procene da ovaj nema nikakav uticaj na igru i lepo puste akciju do kraja i priznaju kos. Svi ce da pozdrave to.

I da masno kaznjavaju pametnjakovice koji love rupe u pravilima. 
Al za to treba oslanjanje na zdrav razum i malo vera u sebe, a ne na stotine komplikovanih clanova pravilnika. Koji se menjaju na godisnjem nivou.

Posted

Jedino ako je ponisten kos jer su sudije gledale momenat kad je Sarunas usao na teren, a ne momenat kad je sudija svirao mada mi se to ne svidja ako je takvo pravilo

Posted

Ma nek ulazi koliko hoce, sve dok ne utice na igru kos se priznaje. Tehnicka svakako. Kad ostvari i minimalan uticaj na igru popije zabranu vodjenja tima 10 utakmica.

Pa opet nek rade isto i on i Ataman i ostali pametnjakovici. 

Posted

Sudijski zvizduk je bio prije kucanja. Zato poeni ne vaze

Posted
On 28. 12. 2024. at 10:27, kud u maglu Simoviću said:

@Djolle koje je objašnjenje za ovakvu odluku? i obradović je pominjao na kzn-u ataman pravilo, ali ne ovako kako su primenili sinoć

U prenosu se jasno čula pištaljka još na dodavanju, a na ovom snimku se vidi kako sudija podiže ruku za tehničku nakon zakucavanja, možda je neki drugi sudija dosudio... U svakom slučaju, koš ne važi ako je dosuđena tehnička pre šuta, i važi ako je dosuđena tokom akcije šutiranja ili kasnije. Ovo 'Ataman pravilo' verovatno je samo preporuka da se ne prekida kontranapad kad trener uđe u teren, već da se pusti napad do kraja, pa tek onda sankcioniše ulazak u teren.

• Hvala 2