Timmi Posted December 4 Posted December 4 U nba se to zove kicked ball i baš je to. Ja bih kažnjavao igrače (Jokića) koji to ponavljaju, slično kao delay of game. 1
Djolle Posted December 4 Posted December 4 10 hours ago, pbg12345 said: kako smo dosli do klizeceg starta? prosto nikad nisam cuo/video ili se ne secam da je napadac namerno gadjao odbrambenog u nogu i da zbog toga nije svirano igranje nogom Pa ako se legalizuje igranje nogom, klizeći start bi valjda bio legitiman pokušaj da se igra na loptu? A zo ovo drugo ne znam šta da ti kažem, naravno da nije prekršaj odbrane, ako napadač pogodi loptom u nogu odbrambenog igrača a da pri tom ovaj nije pomerio nogu sa namerom da igra na tu loptu. Čudi me da nikad nisi to video takvu situaciju.
pbg12345 Posted December 4 Author Posted December 4 pa nisam se zalagao za igranje nogom nego pitao koja je razlika izmedju igranja nogom ili drugog deo tela ok, jasno je da se potezima "rukometnog golmana" ala jokic moze napraviti prednost ali video sam gomile situacija kad igraca lopta pogodi u stajnu nogu i svira se igranje nogom, upravo to je i iniciralo sva ova moja pitanja dakle, takve situacije, ako se svira igranje nogom, to je greska sudije
Venom Posted December 4 Posted December 4 Ja nisam nikad video da napadač namerno gađa nečiju nogu i dobija novi napad. Uglavnom je namerno igranje nogom očigledno, pa ne verujem da je bilo puno situacija u kojima se oko toga diskutovalo, da li je ili nije namerno. 1
copkillah Posted December 4 Posted December 4 39 minutes ago, Venom said: Ja nisam nikad video da napadač namerno gađa nečiju nogu i dobija novi napad. Uglavnom je namerno igranje nogom očigledno, pa ne verujem da je bilo puno situacija u kojima se oko toga diskutovalo, da li je ili nije namerno. Bilo je jednom u Evroligi, verovatno F4 sezona... Duda Ivković je bio na stolici uz teren i dobacio je nekom igraču da to uradi prilikom izvođenja lopte, jer smo imali nešto baš malo vremena za napad, tipa dve sekunde.
Hele Posted December 4 Posted December 4 Ali to je rizik, moze odbrambeni refleksno da se pomeri i izbegne da ga pogode i onda napadac umesto bar da pokusa sut u poslednjim sekundama napada, izgubi loptu bez i da je pogledao na kos. Meni je to ok, to je pravilo, pa ko voli nek izvoli i rizikuje, ako uspesno izvedu, svaka cast, dobijaju novi napad.
Djolle Posted December 4 Posted December 4 (edited) Pokušao sam da nadjem neki video na ovu temu https://www.tiktok.com/@bleacherreport/video/7309321349594467614 Ovde se gleda da li Buker imao nameru da igra nogom ili ga je lopta jednostavno pogodila u nogu. ako je namera onda je prekršaj, ako nije, koa što su ovde sudije procenile, onda se igra nastavlja. Evo još jednog https://www.tiktok.com/@r2bball/video/7354778299085770026 Edited December 4 by Djolle link 1
Heaviside Posted December 7 Posted December 7 On 4. 12. 2024. at 8:18, pbg12345 said: pa nisam se zalagao za igranje nogom nego pitao koja je razlika izmedju igranja nogom ili drugog deo tela Kako koja je razlika? Jedno je zabranjeno (igra nogom) i može da donese neku prednost (možeš da dohvatiš loptu tamo gde rukom ne bi mogao i moguće je imati neku osnovnu kontrolu lopte nogom). Drugo nije zabranjeno (igra grudima i glavom) i nema nikakvog smisla jer ne donosi nikakvu prednost u odnosu na igru rukom.
pbg12345 Posted December 9 Author Posted December 9 evo na zvezda cibona malopre iz zvezdinog pasa rocaka okrenutog ledjima lopta pogadja u petu i sudije sviraju igranje nogom
Recommended Posts