September 2, 2025Sep 2 2 hours ago, kud u maglu Simoviću said:malo, malo pa čujem o razlici u veličini terena u nba i fiba kao jedan od faktora, proverim ono 65cm duži i 24cm širipa jel moguće da ovih desetak kvadrata ima toliki značajJokic je rekao da kad igra na fiba terenima za repku da ima osjecaj kao da je u svinjcu...
September 2, 2025Sep 2 Just now, MiddleClass said:Jokic je rekao da kad igra na fiba terenima za repku da ima osjecaj kao da je u svinjcu...a u štali mu ne smeta
September 2, 2025Sep 2 3 hours ago, kud u maglu Simoviću said:malo, malo pa čujem o razlici u veličini terena u nba i fiba kao jedan od faktora, proverim ono 65cm duži i 24cm širipa jel moguće da ovih desetak kvadrata ima toliki značajNa vrhunskom nivou sve to pravi veliku razliku. Tipa ako je odbrambeni udaljeniji samo za 5cm to top napadacu strasno olaksava. Doncic je recimo pricao kolko mu znaci taj visak prostora kad je dosao u NBA i da je to jedan od razloga zasto je od starta postizao vise poena
September 4, 2025Sep 4 On 2. 9. 2025. at 21:45, kud u maglu Simoviću said:dobro, polazak u dribling tzv koraci su broj jedana i ovo “u trojci” uži reket 2cm, bacanja bliža 3cmglavna razlika u dimenzijama je u liniji za 3 poena. u fiba je površina unutar linije oko 110 kvadratnih metara, a u NBA oko 132. Samo to je već vrlo značajna razlika, a kada se na to dodaju defanzivne 3 sekunde dobija se totalno drugačiji spejsing.
September 4, 2025Sep 4 2 minutes ago, Heaviside said:110 kvadratnih metaraJebem te zivote sta ja placam 25 god.
September 4, 2025Sep 4 i meni zvuči mnogo, možda se chatGPT zajebao :DAl poenta ostaje u svakom slučaju, em ima više mesta unutar trojke em im je zabranjeno da napune reket Edited September 4, 2025Sep 4 by Heaviside
September 4, 2025Sep 4 17 minutes ago, Heaviside said:glavna razlika u dimenzijama je u liniji za 3 poena. u fiba je površina unutar linije oko 110 kvadratnih metara, a u NBA oko 132. Samo to je već vrlo značajna razlika, a kada se na to dodaju defanzivne 3 sekunde dobija se totalno drugačiji spejsing.nešto mi to sumljivo6.752 x 3,14 = 143m2površina kruga, ako je centar ispod koša
September 4, 2025Sep 4 19 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:nešto mi to sumljivo6.752 x 3,14 = 143m2površina kruga, ako je centar ispod košaDa, loše je izračunao. Mislim da je cirka 70m2 FIBA i 80m2 NBA, mrzi me da računam tačno. On je dodao površinu pravougaonika na polukrug umesto da oduzme isečene delove sa strane.
October 24, 2025Oct 24 gledam sad statistiku outare iz pariza, gde je igrao u karijeri i vidim pise na wiki igrao za francusku jer gana nema reprezentacijuako je verovati google gana je najveca africka drzava koja nikad nije ucestvovala na nekom turniru, igrali samo prijateljskedrzava od 35 miliona stanovnika
October 31, 2025Oct 31 Ako je ovo "gather step" i legalno, onda ne znam, nek uvedu jednostavno da sme trokorak.Jel ovde kao sve kao po pravilima?
October 31, 2025Oct 31 8 minutes ago, shimpu said:Joj covece ne pominji nam trokorakVama Grobarima? Šta se desilo?
October 31, 2025Oct 31 https://www.instagram.com/reel/DQeC9p9DLyB/?igsh=N3d5dXkzZ3NtM2cyLebe mekani, i onda neko dodje i kaze neko iz nove ere je top x svih vremena, kako da ne Edited October 31, 2025Oct 31 by Zli Gli