Shan Jan Posted Thursday at 13:52 Posted Thursday at 13:52 25 minutes ago, SNARC said: Niko nece da pravi kuhinje i ormane ? Ja da imam gde, sad bih to poceo da radim.. Imas svoju garazu, uzmes meru, musterija odabere model i boju..seces, kantujes, sklopis..ugradis.. Milinica Ja bih voleo da se bavim stolarijom za svoju dusu al nemam gde
Popular Post Ratamahatta Posted Thursday at 14:13 Popular Post Posted Thursday at 14:13 Ja bi volo da se bavim pisanjem za svoju dusu, ali nemam dusu 2 8
Zli Gli Posted Thursday at 15:30 Posted Thursday at 15:30 Ja zelim ovo ali nemam ni dusu ni volju da pocnem a milioni ojra me cekaju iza ugla
eumeswil Posted Thursday at 18:17 Author Posted Thursday at 18:17 9 hours ago, Svemir Zeka said: Podrška od mene. Ja se dovijam da nađem korisno i poželjno za ovu malu koja će sad u srednju, imamo ideju i plan baš za tako nešto: da se obrazuje široko, ali i da ima oruđe u rukama. Nokti, masaža, Maitre D konobar. Evo super pozicija za žene realno. https://rs.jooble.org/desc/-5247798247247745247?ckey=zanatski-radovi&rgn=4&pos=14&elckey=-9112292619076461689&pageType=20&p=1&sid=5225407508770075131&jobAge=258&relb=100&brelb=100&bscr=42535.94706570089&scr=42535.94706570089&searchTestGroup=1_2_1&iid=3004504988600507679 A lokacija je takva da se uklapa u ovo što kaže Verter, ljudi ulažu u izgled. 1
Shan Jan Posted Thursday at 23:45 Posted Thursday at 23:45 @eumeswil ne citas izmedju revoda u oglasu
duda Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Tražila stolara juče, za neki mali posao, znao bi talentovaniji amater to da uradi ali moj muž nije taj . Elem, ne moš da nađeš nikoga. Neki mi se nisu javili, neki se time više ne bave, neki neće da dolaze zbog tog poslića i eto. U svim vremenima ljudi umiru. Pravljenje sanduka je sigurica posao . 1
Miki_belavista Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 18 hours ago, Tribun_Populi said: "Uči sine da ne bi radio." - staramajka Zanat, drugovi i drugarice, ne zvona i praporci. Učio sam kao konj, da bih po stupanju u svet rada shvatio da sam tek onda krenuo da učim zanat. I bio i neplaćen i potplaćen dok nisam naučio, i nikada neću biti plaćen koliko sam sve to učio, jer da bih bio plaćen u poslu kojim se bavim obrni-okreni morao bih da pravim kompromise koji se kose s bazičnim načelima na kojima sam sazdan kao individua, pa bih svakako u nekom momentu morao da se pogledam u ogledalo, a izvesno sam siguran da mi se ne bi dopao odraz. Iz ove perspektive, obzirom na uloženo i dobijeno, samo zanat. Kvalitetan, dobar zanat je trenutno dobro plaćen čak i u Srbiji, majstora svih vrsta ni za lek i tek ih neće biti, te pravilo ponude i tražnje diže cenu i daje prostor da sam diktiraš tempo. Hoću reći, ako hoćeš da radiš kao konj da bi zgrtao možeš, ako nećeš ne moraš jer možeš zaraditi za više nego i pristojan život, pa slobodno vreme iskoristiti da bi radio na sebi u smislu šireg obrazovanja (ako te zanima). A u svet rada stupaš u ranim dvadesetim, zarađuješ i živiš, ne potrošiš te najpotentnije i najlepše godine života na školovanje željan svega, ranije formiraš porodicu, osamostališ se itd. plus sto uzimaju kesh majstori i ne brinu za porez.
Shan Jan Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 45 minutes ago, duda said: Tražila stolara juče, za neki mali posao, znao bi talentovaniji amater to da uradi ali moj muž nije taj . Elem, ne moš da nađeš nikoga. Neki mi se nisu javili, neki se time više ne bave, neki neće da dolaze zbog tog poslića i eto. U svim vremenima ljudi umiru. Pravljenje sanduka je sigurica posao . Nije samo za stolare, bilo koji sitniji posao ljudi odbijaju. Moze im se, fali majstora trenutno. Nista dudo, idem ja da iznajmim neku garazu i da krenem da radim sa @SNARC pa ti se javljamo. 1 1
Ras Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 19 hours ago, Svemir Zeka said: Mislim da grešiš. U eri youtube obrazovanja svako misli da može biti lekar, psihijatar, svaka vrsta self help instruktora, otkrivača istina. Da ne ponavljam po ko zna koji put koliko i na koje načine su nipodaštavani poslovi s decom, jer su deca imperativ a roditelji najbolje sve znaju. A svi moraju imati visoku školu za prosvetu, recimo. Još se nisam susrela s prezirom prema, na primer, vodoinstalaterima, kao s prezirom prema prosveti, socijalnim radnicima i slično. Postoji prezir i prema zanatlijama (uzela si primer vodoinstalatera) pa i pružaocima drugih usluga, jednako kao i prema zanimanjima za koje je potrebno visoko obrazovanje. Često se radi o predrasudama, čest razlog za takav odnos je zavist zbog visokih cena tih usluga (usled aktuelne velike potražnje), ali često za to i ima opravdanja, jer je među zanatlijama i veliki broj onih koji su se preorijentisali i zbog nedovoljnog znanja nisu u stanju da pruže odgovarajući kvalitet usluge. 1
SNARC Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago U zemlji nesrecnih, obespravljenih, izmucenih i ko zna sve jos kakvih ljudi..prezir postoji na sve strane. Pogledaj saobracaj..pogledaj ponasanje u bilo kojoj drugoj sferi zivota i videces koliko sati ima. Ovde ce sa visine gledati vodoinstalatera a sa mrznjom lekara.. I to je nesto sto mi niti umemo da sredimo niti znamo odakle da krenemo. Najbolje je da te stoli bojko sta ko misli o tebi, uradis najbolje sto mozes, naplatis i ajd u materinu. @Shan Jan nalazi garazu..dok ne naucimo posao, naplacujemo samo materijal :))) 6
eumeswil Posted 13 hours ago Author Posted 13 hours ago 15 hours ago, Svemir Zeka said: Pa da, super ti je ta pozicija. I šminker/makeup artist je super žensko zanimanje. Jedna devojka što sam upoznao na tangu se bavi time u pozorištu u Moskvi. https://milenastevic.com/akademija-sminkanja/ https://www.makeuphouse.rs/en/makeup-artist-training-basic Koliko zarađuje profesionalni šminker? Iako vlada ubeđenje da je šminkanje sezonski posao istina je da posla za šminkere ima tokom cele godine. U zavisnosti od tvojih ambicija i želja možeš se opredeliti za šminkanje za svečane prilike, ali takođe i da budeš šminker na setu tj. da radiš reklame, spotove, serije, predstave ili filmove. Profesionalni i kvalitetni šminkeri koji se bave šminkanjem za svečane prilike za jedan vikend mogu zaraditi i preko 1000€. Šminkanje za reklamu ili fotografisanje može se naplatiti od 150€ pa naviše po danu, dok se honorari za šminkere početnike na filmskom setu kreću od 500€ na mesečnom nivou, ali su za iskusne scenske maskere honorari znatno veći. Pored dobre zarade, glavni benefit ovog posla je to što možeš da organizuješ svoje radno i slobodno vreme.
brusli Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Evo ga deo odgovora zasto nema zanatlija, sto rece jedan komentar ovo je ranije bio skec, danas je stvarnost: 1
Desetka Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Teško je uopšte ustanoviti koliko zanatlije zapravo zaradjuju. Ovako ovlaš mi se čini da npr auto limari, keramiciri bas dobro zaradjuju, ali sa druge strane koliko vidim na grupama na fejsu gde se traže tesari, armiraci, zidari satnice im idu od 7 do 9 evra u Srbiji, sto nije lose , ali svakako nije spektakularno s obzirom da se radi o teškom poslu.
Recommended Posts